In 1984 kwam Duck Hunt voor de NES (je weet wel, die oude Nintendo) op de markt. Dit spel was een extraatje als je de NES Zapper kocht. De Zapper zelf kon je nog cooler maken door er een zoeker voor te kopen. Met deze “scope” kon je nog beter richten. Konami maakte het helemaal bont door een koptelefoon op de markt brengen. Hiermee kon je de eenden uit de virtuele lucht knallen door gewoon “fire” te zeggen. Hoe gaaf is dat!

Laten we even wat herinneringen ophalen aan dit grappige spelletje. Wat vond jij het leukst (of juist minst leuke) aan dit nostalgische spel? Laat het weten in een reactie onderin!

1. Een baaldag was zo verdwenen met een zinloos potje schieten

2. Je kon immers legaal met een pistool schieten

Jawel… OP EENDEN welteverstaan!

3. Je moest wel op je televisie richten

Zonder zoeker, dus op goede hoop dan maar.

4. Het was soms lastig om toch wat eenden neer te schieten

Elke ronde moest je er steeds meer raken.

5. Nee, je kon de hond niet schieten

In de bonusronde kreeg je er zelfs strafpunten voor.

6. Ja, de hond lachte je gewoon uit als je miste

Gemeen en vooral irritant beest!

Herken je de sounds nog? (zie #11)

Foto van auteur
Raymond Zachariasse is een Nederlandse schrijver van vooral jeugd- en prentenboeken. Geboren en getogen in Woerden sinds 9 September 1969. Veel van zijn verhalen zijn gebaseerd op zijn jeugd en spelen zich af in Woerden en omstreken. Sinds zijn jeugd heeft hij een grote interesse in het fantastische en mystery en daardoor is het geen geheim dat veel van zijn verhalen ook afspelen in verre oorden.

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer