Redcat: de 10 leukste herinneringen aan dit geniale spel

Door

Arie Vogelaar

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Redcat game spel davilex

Was je kind in de jaren negentig? Dan speelde je sowieso de educatieve computergames van Redcat. Redcat was onderdeel van het Nederlandse bedrijf Davilex en was een groot verkoopsucces in Nederland en ook in Duitsland.

Ontdek hieronder de 10 leukste herinneringen aan deze geniale spellen franchise.

Redcat: daverend succes van Davilex

Davilex was een Nederlandse softwareontwikkelaar en bouwde aanvankelijk alleen administratieve softwareprogramma’s. Halverwege de jaren 90 besloot het bedrijf ook games te ontwikkelen.

Davilex boekte enorme successen met onder meer A2 Racer, Vakantieracer, Competitie Manager 97/98 en de educatieve spellen van Redcat.

Polderpioniers: Davilex

In de spellenfranchise Redcat kruip je in de huid van een avontuurlijke kat genaamd Redcat. Redcat is niet zomaar een kat, maar een echte astronaut die op een dag de aarde ontdekt. Daar onderzoekt hij alles wat de wereld hem te bieden heeft.

Redcats avonturen verliepen niet zonder slag of stoot. Hij kreeg te maken met de kwaadaardige buldog Brutus en de geniepige muis Max. Door de jaren heen kwamen er verschillende spellen uit met Redcat in de hoofdrol, waaronder De Razende Rekenrace, De Spannende Stedentocht en de Woeste Woordenbrij.

Redcat game: 10 herinneringen

Komen de herinneringen alweer boven borrelen? Hieronder lees je meer over de beste games uit de Redcat-franchise van Davilex.

Jouw ervaringen? Speelde jij vroeger ook de Redcat game? Wat vond jij het leukste (of gekste) aan dit spel en herken je onderstaande punten?

Deel je herinneringen in een reactie onderin!

1. Redcat Razende Rekenrace

De Redcat Razende Rekenrace stamt uit 1996 en is misschien wel de bekendste Redcat game die ooit werd uitgebracht. In dit spel vloog je door de ruimte op zoek naar avonturen.

Redcat Razende Rekenrace Cover
Cover van Redcat Razende Rekenrace

Tijdens je reis ontdekte je dat er een race was waarin je het kon opnemen tegen je grote rivalen Brutus en Max. Tijdens dit waanzinnig leuke spel leerde je op ludieke wijze hoe je rekenraadsels oplost en de strijd om de eerste plaats wint.

Zo ging het eraan toe:

Redcat Razende Rekenrace

2. Redcat en de Spannende Stedentocht

Als je Redcat en de Spannende Stedentocht (1997) hebt gespeeld, weet je ongetwijfeld nog hoe de plot in elkaar stak.

Brutus en Max namen de koningin gevangen en het was aan jou om 100.000 botten en 10.000 kazen te verzamelen als losgeld.

Redcat en de Spannende Stedentocht Cover
Cover van Redcat en de Spannende Stedentocht

En dat was niet alles. Om te ontdekken waar de koningin gevangen werd, moest je in alle twaalf de provincies op zoek naar een fragment van een landkaart.

Deze kon je later als een puzzel samenvoegen om te ontdekken waar de koningin zich bevond.

3. Redcat: De Snelle Sommenrace

In het jaar 2000 kwam Redcat: De Snelle Sommenrace uit. In deze educatieve game leerde je hoofdrekenen, schattend rekenen en rekenen met euro’s. En hoe!

Redcat en de Snelle Sommen Race Cover
Cover van Redcat en de Snelle Sommen Race

Je onderging een waanzinnig spannende race waarin je het opnam tegen tegenstanders uit heel Europa. Ook in dit spel waren Brutus de Buldog en Max de Muis weer van de partij.

Redcat en de Snelle Sommenrace

4. Redcat: De Europese Stedentocht

In 2000 kwam ook Redcat en de Europese Stedentocht uit. In dit spel werd je UFO gesaboteerd door de kwaadaardige en wraaklustige Brutus en Max.

Je ufo viel compleet uit elkaar en de brokstukken lagen verspreid over verschillende landen in Europa. Met behulp van je supersonische jetpack reisde je naar de hoofdsteden van Europa om de brokstukken terug te vinden en je ufo weer in elkaar te zetten.

Redcat: De Europese Stedentocht

5. Redcat: Het Levende Kleurboek

Een wat oudere Redcat game uit 1997 is Redcat: Het Levende Kleurboek. In dit spel leerde je spelenderwijs kleuren en tekenen. Je maakte kennis met patronen, ruimtelijk inzicht en diverse andere zaken die belangrijk zijn om je tekentalent te ontwikkelen.

Het spel had een andere insteek dan de overige Redcat-games, maar was daardoor niet minder leuk. Zeker als je als kind graag creatieve dingen deed, was Het Levende Kleurboek waarschijnlijk je favoriet onder de Redcat-spellen.

6. Redcat (het originele spel)

De originele en allereerst Redcat game stamt alweer uit 1994 en was alleen speelbaar op MS Dos. De graphics van deze game waren een stuk minder goed dan die van latere spellen in de franchise, maar voor 1994 zag het spel er prima uit.

Ook de gameplay was erg leuk en de sound effects komen je waarschijnlijk nog bekend voor wanneer je onderstaand filmpje terugkijkt.

Davilex heeft altijd slimme marketing gehad, en dat geldt ook voor deze game. Het spel werd namelijk gratis geleverd wanneer je een jeugd-bankrekening opende bij de Rabobank. Het spel groeide daardoor al snel uit tot een echte klassieker.

De kans is groot dat ook jij in aanraking kwam met deze game nadat je een bankrekening afsloot met behulp van je ouders.

7. Redcat SuperKarts

Redcat SuperKarts kwam uit in 2000 en was in Nederland en Duitsland een geduchte concurrent van andere populaire racespelletjes, waaronder games zoals Mario Karts en Skunny Karts.

De graphics waren lekker speels en de gameplay was eenvoudig te begrijpen.

Redcat Superkarts Cover
Cover van Redcat Superkarts

Het verhaal achter SuperKarts ken je waarschijnlijk ook nog wel. Redcat en WhizzKitty zijn met de racebaan aan het spelen in de boomhut wanneer ze een mysterieus bericht ontvangen. In het bericht staat dat er een kartscompetitie wordt gehouden in Europa.

Wie wint, krijgt de Gouden Euroster. Ook in deze game zijn Brutus en Max weer van de partij en neem je het op tegen je grote rivalen.

Redcat Superkarts

8. Redcat: De Toffe Tijdreis

Was je fan van geschiedenis in je kindertijd? Dan was De Toffe Tijdreis sowieso je favoriete Redcat-spel. Tijdens het spel bestelde je een heerlijke snack bij de snackbar, maar werd je UFO op datzelfde moment voor de zoveelste keer gesaboteerd door Max en Brutus.

Redcat De Toffe Tijdreis Cover
Cover van Redcat: De Toffe Tijdreis

Je UFO sloeg op hol zodra je vertrok en je belandde in een mysterieuze grot. Je ontdekt dat je je in de prehistorie begaf en moest elk level energie verzamelen om een tijdreis terug naar het heden te maken.

In dit educatieve spel doorliep je vier fases van de geschiedenis: de prehistorie, de Romeinse tijd, de Middeleeuwen en de Renaissance.

Zo kreeg je spelenderwijs nieuwe informatie over de historie van Nederland en de wereld. En daar kon je je leraar op school met trots over vertellen.

Redcat: De Toffe Tijdreis

9. Redcat en de Reusachtige Letterraket

Er dreigde een raket te lanceren en jij moest er vanuit de Biesbosch alles aan doen om dit te voorkomen. Dat was de spannende plot van Redcat en de Reusachtige Letterraket.

Tijdens het spel kreeg je uitdagende taalvragen voorgeschoteld en deed je er vanuit je controlekamer alles aan om de raket tot stoppen te brengen.

Natuurlijk waren er ook in deze game weer hevige schermutselingen met de kwaadaardige Brutus en Max. Het spel werd vanwege de vele glitches niet overal goed ontvangen, maar als kind had je dat waarschijnlijk niet eens door.

Redcat en de Reusachtige Letterraket

10. Redcat Spookkasteel

De spannendste game uit de Redcat-franchise was toch wel het Spookkasteel. In dit mysterieuze spel werd je grote liefde Whizkitty ontvoerd door een boze heks.

Redcat Spookkasteel Cover
Cover van Redcat Spookkasteel

Met behulp van Redcat ging je de strijd aan en infiltreerde je een kasteel vol griezelige geheimen waar je ’s nachts nog flink over droomde. Het spel was namelijk best eng.

Redcat Spookkasteel werd gelanceerd in 2000 en had simpele, maar aantrekkelijke graphics. De sfeer en het kleurgebruik waren ronduit gloomy, waardoor je helemaal opging in je beeldscherm. Ook de soundtrack was erg goed en laat je baden in nostalgie wanneer je het terugluistert.

Redcat Spookkasteel

Jouw herinneringen aan Redcat

Heb jij als kind ook zo genoten van de spellenfranchise van Redcat? En was je verslingerd aan alle games die de helden van Davilex op de markt brachten?

Deel in de comments onderin je beste herinneringen aan dit spel en ga in gesprek met andere liefhebbers.

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Topics:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...