Zo ziet Elliott, het jongetje uit E.T., er 35 jaar later uit!

Door

Jaro Broeklander

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Kennen jullie de film E.T. nog? In deze film ontdekt het schattige jongetje Elliott per ongeluk een buitenaards wezen waar hij later bevriend mee raakte. Toentertijd was acteur Henry Thomas 10 jaar oud. Inmiddels zijn we 35 verder. Hoe gaat het nu met hem? Wij zochten het uit!

Auditie

Henry Thomas was slechts 10 jaar oud toen hij auditie deed voor de rol van Elliott. Hij kreeg bij de auditie de opdracht om in huilen uit te barsten. Voor veel kinderen is huilen op commando een lastige opgave. Elliott kreeg dit voor elkaar door aan de dood van zijn hondje te denken. Hij zette een indrukwekkende auditie neer en kreeg de rol!

E.T. (the Extra-Terrestrial)

E.T. werd een gigantische hit en bracht wereldwijd bijna een miljard dollar op! Het meesterwerk van Steven Spielberg viel in de prijzen en er werd onder andere een Oscar en een Golden Globe gewonnen.

Zo ziet Elliott, het jongetje uit E.T., er 35 jaar later uit!
Haal nostalgie terug -> click op plaatje!

Hieronder de trailer van de film om jullie geheugen weer even op te frissen:

Het leven van een kindster

Veel kinderen dromen misschien van een grote rol in een film, maar voor Henry was het niet altijd even leuk. Zo vond hij het aardig spannend:

“Ik was een verlegen kind. Telkens benaderd worden door volwassen mensen maakte me bang.”

Ook zou je in eerste instantie verwachten dat hij dankzij deze rol nooit meer zou hoeven te werken. Niets is minder waar:

“Ik verdiende niet veel geld. Ik was 10 jaar oud, weet je, dus ik kreeg het minimumloon.”


Na de film besloot Henry terug te gaan naar zijn oude school, maar dit was achteraf niet de juiste keuze. Hij werd veel gepest, voornamelijk door de andere jongens op school. Hij weet zelf wel waarom:

“Waarschijnlijk was het jaloezie. Ik kon elk meisje krijgen die geïnteresseerd in me was, want ik was de jongen van E.T.”

Hoe gaat het nu met ‘Elliott’?

Inmiddels zijn we 36 jaar verder en is Henry 47 jaar oud. Hij schitterde maar liefst in 40 films, waaronder titels als Gangs of New York, Psycho IV: The Beginning en Legends of the Fall.

Hieronder haalt hij herinneringen op:

https://www.youtube.com/watch?v=jiE-nMDFpVA

Sinds een tijdje is hij van de radar verdwenen. Hij woont samen met zijn vrouw Annalee en hun drie kinderen in een vergelijkbaar huis als Elliott in de film. Hieronder een foto van Henry toen en Henry nu!

.

Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van Tipify

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form
Share to...