Hoe gaat het 20 jaar later met de meiden van Djumbo?

Door

Jaro Broeklander

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

7

Laatste update:

7

Djumbo meidengroep

Kennen jullie de girlband Djumbo nog? Deze meidengroep werd in 2004 opgericht als promotiestunt door supermarktketen Jumbo.

We gingen op zoek hoe het nu, zo’n 20 jaar later, met de dames gaat. Zo is een van de bandleden actief als DJ en is een ander actief in de modellenwereld.

Het begin van Djumbo

Als de naam van deze meidengroep je al bekend in de oren klonk (of klinkt), dan kan dat kloppen. De band was ontstaan als promotie van Supermarktketen Jumbo.

De meiden waren iets succesvoller dan dat ze bij de Jumbo in eerste instantie gedacht hadden en deze groep veroverde al gauw heel de Benelux!

Ken jij Djumbo nog? Komen de meiden en liedjes van Djumbo je nog bekend voor? Wat vond jij het leukste nummer of welk Djumbo-bandlid was jouw favoriet?

Deel je Djumbo herinneringen in een reactie onderin!

De meidengroep Djumbo bestond in eerste instantie uit Svenja van Beek, Lotte Prijs en Lindsy Schuman en zij zongen zowel Nederlandstalige als Engelstalige nummers. Hieronder twee bekende hits van Djumbo.

Weten jullie weer wie het zijn?

Djumbo tour band
Via: Wikimedia Commons | Tom Akushi, CC

Djumbo – Eyahe

Even herinneringen ophalen met deze heerlijke nummers van Djumbo! Eyahe (Ik wil met jou) verscheen op 3 februari 2005. De hoogste positie van dit nummer in de Nederlandse Top 40 was #5.

Daarnaast stond Eyahe op nummer 3 in de Single Top 100.

Djumbo – Made To Love You

Made To Love You was nog een geweldige hit van Djumbo. Dit nummer verscheen op 21 oktober 2005 en behaalde een nummer 20 positie in de Single Top 100!

Van alle markten thuis

Het eerste album van Djumbo heet Jump en verscheen in 2005. Dit album stond maar liefst 19 weken in de Nederlandse album top-25 en grote hits waren Eyahe, Hide and Seek en Made To Love You.

Via: Djumbo (cover)

Theatertour en tv-quiz van Djumbo

Hierna volgden nog 3 andere albums. Naast zingen, hadden de Djumbo-meiden ook andere talenten.

Zo hadden zij hun eigen theatertour genaamd De Djumbo Undercover Tour en presenteerden zij in 2009 de tv-quiz Kies Je Ster van televisieomroep de TROS.

Een nieuw lid van Djumbo

In dat jaar speelden de meiden ook rollen in de film Sinterklaas en de verdwenen pakjesboot en waren zij daarnaast actief als voiceover artiesten. Zij waren namelijk verantwoordelijk voor het inspreken van de stemmen van de Chipettes in Alvin and the Chipmunks: The Squeakquel.

In 2010 besloot Svenja er – ondanks het grote succes van Djumbo – mee te stoppen. Samantha Klumper nam in 2011 haar plaats in.

Samantha Djumbo
Via: Djumbo (capture)

Hoe gaat het nu met ze?

We gaan even verder met hoe het nu met de dames van Djumbo gaat en wat nu bezighoudt! Twee dames zijn nog gewoon bezig in de muziek, al is het niet meer onder de vertrouwde naam van vroeger.

Djumbo was even Frisz

In 2015 besloot Lotte, net als Svenja, Djumbo te verlaten. Lindsy was als enige overgebleven van het oorspronkelijke trio.

Samen met Samantha ging zij op zoek naar een derde lid. Dankzij een talentenjacht vonden ze Danique. Sindsdien ging Djumbo tevens door onder een andere naam: Frisz! 

Helaas bleek Frisz geen waterdichte succesformule. In 2018 stopte de band er in alle stilte mee. Hun Instagram-pagina bestaat nog steeds! Daar vonden we onderstaande foto van de band.

Lindsy Schuman

Lindsy was nog tot 2018 actief in de muziekwereld als zangeres bij Frisz, de nieuwe Djumbo.

Lindsy Djumbo
Via: Djumbo (capture)

Lindsy heeft in 2012 nog gespeeld in een Sinterklaasaflevering en kwam ook nog eens voor in VIP-rapportages. De afgelopen tijd had ze haar eigen schoonheidssalon, genaamd Beau Jolie Beauty.

Svenja van Beek

Svenja was tijdens Djumbo ook actief als internationaal model en dat vinden wij allesbehalve verrassend!

Djumbo meidengroep Svenja van Beek
Via: Djumbo – Hands Up (capture)

Inmiddels heeft Svenja haar eigen bedrijf; met Studio Musmuki richt ze zich op huisinrichting. Svenja heeft bijna 20.000 volgers op Instagram. Zeer begrijpelijk met haar foto’s!

Lotte Prijs

Lotte werkt tegenwoordig als DJ!

Lotte Djumbo
Via: Djumbo (capture)

Ze treedt op onder de naam DJ Miss Faith en doet het helemaal niet verkeerd.

Jouw Djumbo herinneringen?

Mooi om te weten dat je dus nog gewoon de dames van Djumbo kan aanhoren! Wat is jouw mooiste herinnering aan Djumbo?

Vertel het ons via een reactie onderin.

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van Tipify

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

7 gedachten over “Hoe gaat het 20 jaar later met de meiden van Djumbo?”

 1. HOI BEN MAXIME VERMULEN 26 JAAR
  IK WIL OPDTEREN VOOR PAPA EN MAMA
  DIEWERKE JAGER IS
  AVONDS GA DOEN JULLIE MET VRIENDELIJKE GROETEN VAN MAXIME
  OPA MOET WEL IN ECHTE KOMEN WIJK BIJ DUUSDE
  15

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Share to...