Eindelijk weten we het: zo zag Marlèneke van Gertje eruit

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

2

Door

Ruud Caris

Laatste update:

2

Zo ziet Marleneke eruit samsons en gert

💡 In het kort

In dit artikel duiken we in het mysterie rond Marlèneke van Gertje, een figuur dat lang een geheim bleef in de wereld van Samson en Gert. Enkele hoogtepunten:

  • Marlèneke, vaak besproken, maar nooit gezien in de 797 afleveringen, is eindelijk visueel onthuld.
  • De onthulling vond plaats tijdens een radio-uitzending met tekenaar Kristof Fagard, die Marlèneke ter plekke tekende.
  • Marlèneke is gebaseerd op een echt persoon, Marlène de Wouters, een feit dat onlangs werd onthuld.

Benieuwd naar hoe Marlèneke eruitziet en de verhalen achter dit personage, lees dan snel verder!

Het was één van de grootste geheimen van de afgelopen tientallen jaren: hoe zag Marlèneke, de vriendin van Gertje (uit Samson) eruit?! Nu weten we het (nou ja, inmiddels al een tijdje)…

Samson en Gert

Bijna ieder kind en Vlaanderen en vele 90’s kids in Nederland waren vroeger in de ban van de gekke pratende hond. Samson en Gert waren dan ook geliefd in de ochtenden van het weekend, evenals alle andere personages.

Toch bleef er iemand al die 797 afleveringen (!!) verborgen: de vriendin van Gertje, Marèneke. Een tijdje geleden was het eindelijk zover, de mensheid heeft na tientallen jaren een beeld bij Marlèneke.

Het vriendinnetje van Gertje komt bijna in iedere aflevering van Samson en Gert ter sprake, maar niemand (buiten Gert) weet eigenlijk hoe ze eruit ziet en op wie ze EIGENLIJK gebaseerd is…

samson en gert videoclip
Via: Samson & Gert / Studio 100 (capture)

Ken jij Marlèneke nog van vroeger? Ben jij opgegroeid met Samson en Gert en zegt Marlèneke je nog iets? Wat vind je van de onderstaande onthulling en had jij haar ook zo in gedachte?

Deel je mening of herinneringen aan Marlèneke in een reactie onderin!

Marlèneke

Het is een ‘bijzondere’, die Marlèneke! Ze is bijna ieder moment bezig met dansen en laat die arme, maar tegelijk ook zeer eigenaardige Gert voor haar lopen! Dit terwijl ze ook volop geniet van de aandacht van Jean-Louis Michel! Geen wonder dat Gert hem een ‘prullenvent’ vindt!

De ouders van Marlèneke kenden we inmiddels al wel:

Ouders Marlene Samson Gert
Via: Samson en Gert / Studio100 (capture)

Gert was alweer een tijdje geleden in de studio van Q-music, waar ook tekenaar Kristof Fagard (bekend van de de strips van Kiekeboe) aanwezig was.

Tijdens de uitzending is deze tekenaar aan de slag gegaan! Hier een video van de uitzending:

Zo ziet Marlèneke eruit!

Het eindresultaat is de uiteindelijk verlossing van een vraagstuk dat de mensheid vele tientallen jaren bezig hield. Menig kind van de jaren 90 heeft er nog steeds slapeloze nachten door, maar dat is nu over…

Dames en heren… het is ons een grote eer aan u voor te stellen: MARLÈNEKE!

Eindelijk weten we het: zo zag Marlèneke van Gertje eruit
Via: Qmusic – België / Kristof Fagard

Er is meer: wie is Marlène?

Natuurlijk is het leuk om te zien, hoe een tekenaar Marlèneke op papier krijgt, maar ooit is ze natuurlijk wel verzonnen. Onlangs is het verlossende antwoord gekomen op de vraag: “Wie is Marlène nu eigenlijk echt?”.

Deze onthulling kwam van Johan Verstreken op de Vlaamse radiozender Joe. Hij stond mede aan de basis van het populaire ‘Samson & Gert’ en heeft dan ook redelijk wat ‘kennis’ of geheimen paraat!

Eén van de belangrijkste geheimen was toch wel het volgende: Marlèneke uit Samson is namelijk gebaseerd op een echt persoon. Toen Gert namelijk omroeper, ging hij altijd voor ‘haar’ scherm staan en schreeuwde “Marlène, I love you”.

Hoe deze dame heete? Heel simpel: Marlène… Marlène de Wouters. Ze gaf toe dit geheim zelf al wel te weten!

Zie je overeenkomst met de tekening?

Geplaatst door Marlène de Wouters op Vrijdag 31 januari 2014

Wellicht in deze foto?

Marlène de Wouters

Geplaatst door Marlène de Wouters op Zaterdag 11 oktober 2008

Eindelijk rustig slapen…

Wat vind jij van deze openbaringen? Laat het ons weten in de comments onderin! Wel leuk als je Samson & Gert weer eens voorbij ziet komen, je weet nu eindelijk wie die Marlèneke is…


Volg ons ook op social media:

Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

2 gedachten over “Eindelijk weten we het: zo zag Marlèneke van Gertje eruit”

Plaats een reactie

Share to...