Eindelijk weten we het: zo ziet Marlèneke van Gertje eruit

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

2

Door

Ruud Caris

Laatste update:

2

Het is één van de grootste geheimen van de afgelopen tientallen jaren: hoe ziet Marlèneke, de vriendin van Gertje (uit Samson) eruit?! Nu weten we het!

Een tijdje geleden was het eindelijk zover, de mensheid heeft na tientallen jaren een beeld bij Marlèneke. Het vriendinnetje van Gertje komt bijna in iedere aflevering van Samson en Gert ter sprake, maar niemand (buiten Gert) weet eigenlijk hoe ze eruit ziet en op wie ze EIGENLIJK gebaseerd is…

samson en gert videoclip
Via: Samson & Gert / Studio 100 (capture)

Marlèneke

Het is een ‘bijzondere’, die Marlèneke! Ze is bijna ieder moment bezig met dansen en laat die arme, maar tegelijk ook zeer eigenaardige Gert voor haar lopen! Dit terwijl ze ook volop geniet van de aandacht van Jean-Louis Michel! Geen wonder dat Gert hem een ‘prullenvent’ vindt! De ouders van Marlèneke kenden we inmiddels al wel:

Ouders Marlene Samson Gert
Capture Youtube (Studio100)


Gert was de studio van Q-music, waar ook tekenaar Kristof Van de Gaer (bekend van de de strips van Kiekeboe) aanwezig was. Tijdens de uitzending is deze tekenaar aan de slag gegaan! Hier een video van de uitzending:

Zo ziet Marlèneke eruit!

Het eindresultaat is de uiteindelijk verlossing van een vraagstuk, dat de mensheid maar bezig hield. Dames en heren… het is ons een grote eer aan u voor te stellen: MARLÈNEKE!

https://www.instagram.com/p/BFvcDZqqKuZ/

Er is meer: wie is Marlène?

Natuurlijk is het leuk om te zien, hoe een tekenaar Marlèneke op papier krijgt, maar ooit is ze natuurlijk wel verzonnen. Onlangs is het verlossende antwoord gekomen op de vraag: “Wie is Marlène nu eigenlijk echt?”. Deze onthulling kwam van Johan Verstreken op de Vlaamse radiozender Joe. Hij stond mede aan de basis van het populaire ‘Samson & Gert’ en heeft dan ook redelijk wat ‘kennis’ of geheimen paraat!

Eén van de belangrijkste geheimen was toch wel het volgende: Marlèneke uit Samson is namelijk gebaseerd op een echt persoon. Toen Gert namelijk omroeper, ging hij altijd voor ‘haar’ scherm staan en schreeuwde “Marlène, I love you”. Hoe deze dame heete? Heel simpel: Marlène… Marlène de Wouters. Ze gaf toe dit geheim zelf al wel te weten!

Zie je overeenkomst met de tekening?

Geplaatst door Marlène de Wouters op Vrijdag 31 januari 2014

Wellicht in deze foto?

Marlène de Wouters

Geplaatst door Marlène de Wouters op Zaterdag 11 oktober 2008

Eindelijk rustig slapen…

Wat vind jij van deze openbaringen? Laat het ons weten in de comments onderin! Wel leuk als je Samson & Gert weer eens voorbij ziet komen, je weet nu eindelijk wie die Marlèneke is…


Word nog vrolijker van nostalgie!

Ontvang meer positieve, leuke en exclusieve herinneringen aan vroeger! Laat je e-mailadres achter en we sturen ze direct (gratis) naar je inbox!

Volg ons ook op social media:

Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

2 gedachten over “Eindelijk weten we het: zo ziet Marlèneke van Gertje eruit”

Plaats een reactie

Share to...