Zo gaat het de Home Improvement cast 32 jaar later

Door

Willem Hamilton

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Home Improvement cast

Home Improvement is misschien wel één van de meest iconische series van ‘vroeger’. Dit kwam mede door de geniale vertolkingen van de Home Improvement cast met o.a. Tim, Jill, Al en natuurlijk buurman Wilson.

We blikken hier terug op de serie, maar delen we ook hoe het nu gaat met de kinderen uit de serie. Spoiler alert: er is nogal wat veranderd…

Keek jij Home Improvement? Wellicht zegt Tool Time je nog iets. In dat geval zijn we benieuwd: wie was jouw favoriete karakter of leukste scene?

Deel je Home Improvement herinneringen in een reactie onderin!

Home Improvement

In deze Amerikaanse sitcom speelt Tim Taylor (gespeeld door Tim Allen) de hoofdrol. Tim had een eigen klusprogramma, genaamd Tool Time, waar omheen hij natuurlijk altijd genoeg dingen meemaakte.

Hierin speelde zijn hele gezin mee: zijn vrouw Jill en drie zonen genaamd Bradly, Randy en Mark.

Home Improvement cast serie televisie kinderen
Via: Home Improvement (capture)

In Tooltime werkt Tim samen met onder andere Al en assistente Heidi. Dit klusprogramma speelt een belangrijke rol in de serie.

Als Tim er niet meer uitkwam, dan ging hij naar zijn buurman Wilson, die hem altijd bijstond met wijze raad. Tijdens deze iconische gesprekken was het hoofd van buurman Wilson maar voor de helft te zien.

Ongezien televisie karakters Wilson Home Improvement
Via: Home Improvement (capture)

De eerste aflevering van Home Improvement werd uitgezonden op 17 september 1991 en de laatste kwam uit op 25 mei 1999. In deze periode werden er 8 seizoenen gemaakt.

Hierna was de koek op voor de acteurs, ook al kregen ze een serieuze som geld geboden om nog een seizoen te maken. Meer daarover in de ‘Wist je dat…’ verderop op deze pagina.

Home Improvement cast serie televisie
Via: Home Improvement (capture)

De intro..

Voordat we verder ingaan op de serie en hoe het nu met de cast gaat, laten we eerst nog een keer genieten van de intro van Home Improvement.

Hieronder de originele intro van seizoen 1 van de serie:

Wist je dat…

Hier nog enkele leuke weetjes over Home Improvement. Wist je bijvoorbeeld dat:

  • Pamela Anderson ook mee heeft gedaan als ’toolgirl’ (zie plaatje hieronder)
  • Tim Taylor (gespeeld door Tim Allen) per aflevering ruim 1,25 miljoen dollar kreeg
  • Randy (Jonathan Taylor Thomas) vertrok in de serie naar Costa Rica. De reden was dat hij zich in het echte leven wilde gaan focussen op zijn studie en dit niet te combineren was met de serie.
  • Er maar liefst 204 afleveringen gemaakt zijn verdeeld over 8 seizoenen.
  • Jill (Patricia Richardson) werd maar liefst 25 miljoen dollar geboden voor nog een seizoen, maar ze sloeg dit af.
  • Tim Taylor (Tim Allen) kreeg zelfs 50 miljoen dollar aangeboden voor seizoen 9, maar ook hij bedankte hiervoor.
  • Het gezicht van buurman Wilson was geen enkele keer volledig te zien. Tot de laatste aflevering, waarin hij volledig in beeld kwam.
  • Binford Tools, de sponsor van Tooltime bestond helemaal niet, maar werd later wel nog gebruikt in ToyStory.
  • De originele titel van de serie zou Hammer Time zijn, maar uiteindelijk gingen ze toch voor Home Improvement.
Home Improvement cast serie televisie tooltime
Via: Home Improvement (capture)

Voordat we ingaan op de afzonderlijke acteurs, kwamen we ook een reünie tegen die we graag wilde delen. Hierin zie je veel bekende gezichten terug.

Home Improvement: reünie (2003)

Er kwam nog een ‘reünie’ in 2003, genaamd Tim Allen Presents: A User’s Guide to Home Improvement. Hierin keek de cast terug en deelde ze hun favoriete clips, insider tips en persoonlijke ervaringen rondom de serie. Ook het publiek kreeg de gelegenheid om vragen te stellen.e

Wil je deze reünie bekijken, wij hebben ‘m gevonden! De beeldkwaliteit is des 2003’s, maar prima te kijken.

Bekijk hieronder de 41 minuten durende video.

Home Improvement cast nu?

Er zijn veel mensen opgegroeid met de serie en hebben er warme herinneringen aan. Daarom zijn wij op zoek gegaan naar de Home Improvement cast en onderzocht hoe het nu met ze gaat.

Timothy ‘Tim’ Taylor – Tim Allen

Tim Allen werd geboren op 13 juni 1953 en heeft een flinke carrière achter de rug. Naast acteur in Home Improvement is hij ook komiek en voice-over. Hieronder een afbeelding van Tim Allen in de serie.

Home Improvement cast serie televisie Tim Allen Tim Taylor
Via: Home Improvement (capture)

Tim Allen heeft nog meegewerkt aan de nodige grote producties. Denk bijvoorbeeld aan ToyStory, waarhij de stem van Buzz Lightyear deed. Maar ook is hij bekend van de Santa Clause films. Hij treedt nog steeds op als comedian.

Recent deed hij ook nog mee aan ‘AssemblyRequired’, waarin de nodige verwijzigngen zijn naar Tooltime.

Tim heeft verder twee kinderen uit twee huwelijken, Katherine en Elizabeth. Op dit moment is hij getrouwd met Jane Hajduk sinds 7 oktober 2006.

Daarnaast is Allen een echte autogek en deed zelfs een keer mee met de 24 hours of Daytona.

Jillian ‘Jill’ Taylor – Patricia Richardson

Patricia Richardson werd geboren op 23 februari 1951 en begon met musicals voordat ze terecht kwam in Home Improvement waar ze één van de hoofdrollen kreeg. Voor haar rol in de serie werd ze vier keer genomineerd voor een Emmy Award en twee keer voor een Golden Globe.

Home Improvement Jill
Via: Home Improvement (capture)

Na Home Improvement heeft Richardson nog in meerdere tv-series en films gespeeld. Denk hierbij onder andere aan Cubby, A Christmas in Tennessee, Blonde, Double Trouble en The West Wing.

Wilson W. Wilson jr – Earl Hindman

De iconische buurman Wilson, gespeeld door Earl Hindman zal veel mensen zijn bijgebleven. Voor Home Improvement had deze acteur al een flinke carrière. Hij werd geboren op 20 oktober 1942 en begon met acteren in 1967.

Ongezien televisie karakters Wilson Home Improvement
Via: Home Improvement / youtube.com (capture) | Next of Ken

Eind 2003, in het jaar van de reünie van Home Improvement, is Earl Hindman overleden aan de gevolgen van longkanker. Hij is 61 jaar geworden.

Hieronder de video van de enige keer waarin Wilson volledig te zien was in Home Improvement.

Albert ‘Al’ Boreland – Richard Karn

Richard Karn werd geboren op 17 februari 1956 en hij kwam in aanraking met acteren in groep 7 van de basisschool. Hij speelde in zijn jeugd in theaters en woonde daarvoor ook zes maanden in Engeland.

Zijn grote doorbraak kwam bij Home Improvement

Home Improvement Al
Via: Home Improvement (capture)

Na de serie heeft Karn nog in de nodige films en series gespeeld. Denk bijvoorbeeld aan Airbuddies, Snowbuddies, A Dauhter’s Nightmare, Christmas Land, The Horse Dancer en nog veel meer.

Sinds 1985 is hij getrouwd met Tudi Roche en heeft een zoon Cooper (1992). Zijn vrouw had overigens ook een paar gastrollen in Home Improvement. Er kwam in 2020 een bericht naar buiten dat Karn overleden zou zijn, maar hij bevestigde op Twitter dat dit niet het geval was. Hij staat ie ook srpinglevend op de plaat met goede vriend… Tim!

De kids van Home Improvement

Het gezin Taylor bestond niet alleen uit Tim en Jill, maar er waren ook drie zoons. Dit waren Mark, Randy en Brad. Hieronder gaan we verder met de kids van de Taylors.

Marcus ‘Mark’ Taylor – Taran Noah Smith

De op 8 april 1984 geboren acteur heeft Italiaans, Zweeds, Engels en Iers bloed. Al snel werd hij gecast voor Home Improvement, toen hij nog maar 7 jaar oud was.

In totaal is hij in 203 afleveringen te zien als de jongste van het stil en initieel moederskind. Hij veranderde in de loop van de serie naar een rebelse tiener.

Home Improvement cast Mark
Via: Home Improvement (capture)

Op zijn 16de besloot hij te stoppen met acteren. Nadat hij getrouwd was (2001) startte hij een veganistisch restaurant, maar na zijn scheiding in 2007 leidde dit zelfs tot een rechtszaak. In zijn vrije tijd doet hij nu vooral motorrijden, zeilen, Paintballen en vliegen.

Randall William ‘Randy’ Taylor – Jonathan Taylor Thomas

Jonathan Taylor Thomas werd geboren op 8 september 1981 in Pennsylvania. Toen hij 7 jaar was, kreeg hij zijn eerste modellenwerk en was later ook te zien in commercials van onder andere Kelloggs cornflakes. Als Randy speelde hij grappenmaker en slimme vogel van de familie Taylor.

Home Improvement cast Randy
Via: Home Improvement (capture)

Tot 2006 was Jonathan Taylor Thomas nog regelmatig te zien op tv en in films en series, maar daarna is hij verder gegaan met zijn leven. Hij speelde onder andere in: I’ll Be Home for Christmas, Man of the House, Tom and Huck, Wild America, Common Ground, Walking Across Egypt en Speedway Junky.

Ook deed hij in 1994 de stem van Simba in The Lion King. Zijn laatste rol had hij in 2015 in Last Man Standing, daarna is het verdacht rustig rond Jonathan.

Bradley Michael ‘Brad’ Taylor – Zachery Ty Bryan

Zijn rol in Home Improvement zorgen voor bekendheid van Zachery Ty Brian bij het grote publiek, waar hij de populaire en atletische Brad speelde. Brad kwam vaak in de problemen, door eerst te doen en daarna pas te denken…

Home Improvement cast Brad
Via: Home Improvement (capture)

Op 9 oktober 1981 werd Zachery Ty Bryan geboren in Colorado waar hij begon met reclamefolders en tv-reclames. Eén van zijn grootste hobbies was voetbal, waar hij zelfs een plek kreeg bij het California South Olympic Development Team.

Inmiddels heeft hij in de nodige films en series gespeeld, bijvoorbeeld The Fast and the Furious: Tokyo Drift, Sammed, Longshot, Rustin, The Rage: Carrie 2, First kid en nog veel meer.

Na zijn scheiding in 2020 (na 14 jaar huwelijk) is het redelijk misgegaan met Bryan. Hij werd in 2020 opgepakt voor geweld tegen zijn vriendin nog een keertje in 2023. Dit alles naast duistere louche financiële zaken… en ondertussen maar doorgaan met kinderen maken!

Zo, nu zijn we weer op de hoogte van de Home Improvement cast. Natuurlijk kun je de geweldige serie nog steeds bekijken!

Kleine jongens worden groot…

Zo zien we dat de kleine, schattige jongetjes van Home Improvement inmiddels ook volwassen geworden zijn. Wij vonden het in ieder geval erg leuk om te onderzoeken, hopelijk heb jij er ook mooie herinneringen kunnen ophalen.

Wie was jouw favoriete karakter in Home Improvement? Laat het ons weten in een reactie onderin!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Geboren begin jaren 80 en opgegroeid in de iconische jaren 90. Jeugdsentiment en nostalgie in de vorm van oude series, computerspelletjes, muziek (en nog veel meer) hebben me altijd al gefascineerd en opgevrolijkt. Precies dat mooie gevoel wilde ik nog beter toegankelijk maken voor iedereen en heb daarom Vroegert opgericht en voer hier vanaf het begin de hoofdredactie!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...