Home Improvement serie televisie feat

Via: Home Improvement (capture)

In de jaren 90 waren er een aantal grappige series op de buis te vinden waar je echt voor thuis moest blijven. Denk daarbij aan Seinfeld en Friends. Een van de koplopers was natuurlijk Home Improvement, wat begon in 1991 en eindigde in 1999.

Home Improvement

Deze hilarische comedyserie ging over een getrouwde klunzige klusser met een eigen klusprogramma. Tim Allen (ook bekend van The Santa Clause) mocht naamgenoot Tim ‘The Toolman’ Taylor spelen. Hij was in de serie een echte mannetjesputter, maar van reparaties had hij eigenlijk totaal geen kaas gegeten. Zoals duidelijk te zien is in onderstaand overzicht.

1. Geluk bij een ongeluk

Richard Karn werd wereldberoemd als de man met het flanellen overhemdje, maar dat hij uiteindelijk Al Borland mocht spelen was eigenlijk meer geluk dan wijsheid. Ooit moest hij namelijk opnieuw rijlessen nemen vanwege een verkeersovertreding (een standaardregel in Amerika) en daar ontmoette hij per toeval een impressario die hem vertelde dat ze nog acteurs zochten voor een nieuwe serie.

Dit bleek Home Improvement te zijn. De rest is, zoals we inmiddels weten, geschiedenis. Een bijkomend feitje: Richard Karn was voor deze rol een echte aannemer, dus hij wist inderdaad veel meer van gereedschap dan Tim.

2. De orginele Al

Eigenlijk zou Stephen Tobolowsky de rol van Al spelen, maar de acteur wilde liever in films spelen. Hij verwachtte dat Home Improvement geen succes zou worden, dus nam hij genoegen met een rolletje in Groundhog Day. Uiteindelijk bleek dat een goede keuze voor hem.

3. Kosten noch moeite

Home Improvement bleek succesvol genoeg om voor een speciale aflevering met Bob Vila (hij had een echt klusprogramma op de Amerikaanse televisie) een complete landingsbaan af te huren om er een erg grappige scene op te nemen.

4. Klapvee

Veel Amerikaanse comedies worden opgenomen met een echt publiek, maar die zie je nooit in beeld. Bij Home Improvement was dat wel anders. Het publiek wat te zien is als Tim zijn klusuurtje presenteert voor  “Tool Time” is het echte studiopubliek. Er was een grote wachtlijst voor deze plaatsen, omdat Tim Allen bekend stond als een echte grappenmaker. Dus tussen de opnames door kreeg het publiek ook een echte one-man show van hem.

5. Hillary

Een van de grappigste feitjes is toch wel dat het Witte Huis serieus overwoog om Hillary Clinton in de serie – toen de meest populaire – mee te laten spelen. Jammer genoeg is het nooit echt doorgezet.

Via: giphy.com

6. Wilson

Tijdens de hele serie is het gezicht van buurman Wilson nooit helemaal te zien. Pas in de allerlaatste aflevering laat acteur Earl Hindman zijn volledige gezicht zien.

7. Mrs. Doubtfire

Een van de leukste films uit de jaren 90, Mrs. Doubtfire, was oorspronkelijk bedacht als spin-off van Home Improvement. Het idee werd uiteindelijk niet gebruikt, dus kon Robin Williams onsterfelijk worden met zijn rol als een als vrouw verklede man die paste op zijn eigen kinderen.

Via: giphy.com

We hebben nog meer leuke weetjes van Home Improvement op de volgende pagina. Wist jij het van de ECHTE Wilson? (zie 8.)

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form
Foto van auteur
Raymond Zachariasse is een Nederlandse schrijver van vooral jeugd- en prentenboeken. Geboren en getogen in Woerden sinds 9 September 1969. Veel van zijn verhalen zijn gebaseerd op zijn jeugd en spelen zich af in Woerden en omstreken. Sinds zijn jeugd heeft hij een grote interesse in het fantastische en mystery en daardoor is het geen geheim dat veel van zijn verhalen ook afspelen in verre oorden.

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer