HELLUP! Het is je grootste jeugdtrauma: Karbonkel… en hij is terug!

Het is de nachtmerrie van menig kind geweest: Karbonkel uit ‘Ik Mik Loreland‘. Slecht nieuws voor angsthazen: Karbonkel is eenmalig terug! We tonen zelfs een video, waar dit monster gewoon weer tot leven komt… Kijk vanavond dus goed onder je bed, voor je gaat slapen!

Wie was Karbonkel?

Dwarszitten, tegenhouden eb boos zijn… dat was wat Karbonkel wilde en deed in Loreland! Omdat hij niet kon lezen (want dat kunnen Karbonkels nou eenmaal niet), wilde hij alle letters en woorden uit het goed geletterde Loria laten verdwijnen. Hierdoor verandert Loria in het anafabete Loreland. Mik wilde de weggeblazen letters vervolgens weer terug zoeken en beleefde een hoop avonturen…

Deze inhoud wordt niet getoond. Klik hier om al onze content te tonen door onze cookies te accepteren

Wat een engerd…

Vele kinderen waren doodsbang voor de griezelige Karbonkel. Het leidde zelfs bij veel kinderen tot nachtmerries! Dit tot enige verrassing van de makers, die hier pas echt na de eerste uitzendingen achter kwamen. Omdat de serie nog in productie was en mede door de verhaallijn, kon men de productie niet omgooien en de enge karakters om- of eruit schrijven. Wel is Karbonkel later iets aardiger en minder eng geworden, met veel meer menselijke trekjes… Dit geldt niet voor ‘Bovenbonkel’: de grote baas van alle Karbonkels! Die bleef gewoon door en door eng!

NEEEE!!! Karbonkel is back!

Nu denkt menig volwassene natuurlijk dat het na zoveel jaar gedaan is met Karbonkel en klaar is met de nachtmerries… niet is minder waar! Hij is namelijk eenmalig terug! Youtubekanaal JEUGDHELDEN heeft Karbonkel namelijk weer tot leven gebracht in een interview met bespeler en stem van Karbonkel: Siem van Leeuwen.

De ‘nieuwe’ Karbonkel | Via: JEUGDHELDEN

Karbonkel NU…

Kijk hoe het er achter de schermen bij Karbonkel aan toeging en hoe Siem van Leeuwen zich inleefde in deze angstaanjagende rol! Let wel op: kijk deze video alleen als je het aankan:

Deze inhoud wordt niet getoond. Klik hier om al onze content te tonen door onze cookies te accepteren

Dezelfde Siem van Leeuwen herkennen we natuurlijk ook van één van de stemmen uit Buurman & Buurman! Maar man, wat is dit even een andere setting! We hopen oprecht dat iedereen ook vanavond goed kan slapen en dat de nachtmerries uitblijven! Wel vonden we het een erg leuke aflevering van JEUGDHELDEN!

Jouw herinneringen?

Hoe dacht jij vroeger over onze schreeuwende ‘vriend’? Wat vond jij het engst aan Karbonkel? Laat het ons weten in de comments hieronder en deel dit artikel met andere fans van vroeger… Welterusten!

Redactie

Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

2 Opmerkingen
 1. Mijn beide zonen hebben na 1 jaar nog altijd regelmatig nachtmerries over dit mormel… Ik snap niet dat scholen dit material nog gebruiken in deze moderne tijd…

 2. Ik heb maanden niet geslapen door Karbonkel! Dat was de ergste tijd van mijn leven

  Laat een reactie achter

   

  Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

   

  Vroegert
  Logo