Karbonkel trauma: terugblik op dit verschrikkelijke monster

Door

Willem Hamilton

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

4

Laatste update:

4

Karbonkel traum ik mik loreland jeugdtrauma monster

Het is de nachtmerrie (en trauma) van menig kind geweest: Karbonkel uit ‘Ik Mik Loreland‘. We blikken terug op dit jeugdtrauma en tonen zelfs een video, waar dit monster gewoon weer tot leven komt…

Kijk vanavond dus goed onder je bed, voor je gaat slapen!

Wie is Karbonkel?

Dwarszitten, tegenhouden, plagen en boos zijn… dat was wat Karbonkel wilde en deed in Loreland! Omdat deze slechterik niet kon lezen (want dat kunnen Karbonkels nou eenmaal niet), wilde hij alle letters en woorden uit het goed geletterde Loria laten verdwijnen.

Hierdoor verandert Loria in het anafabete Loreland. Mik wilde de weggeblazen letters vervolgens weer terug zoeken en beleefde een hoop avonturen…

Wat een engerd…

Vele kinderen waren doodsbang voor de griezelige Karbonkel. Deze griezel leidde zelfs bij veel kinderen tot nachtmerries! Dit tot enige verrassing van de makers, die hier pas echt na de eerste uitzendingen achter kwamen.

Bekijk en beoordeel zelf weer waarom je een Karbonkel trauma hebt opgelopen:

Karbonkel Ik mik Loreland
Via: Ik Mik Loreland / (capture)

Karbonkel werd aardiger…

Omdat de serie nog in productie was en mede door de verhaallijn, kon men de productie niet omgooien en de enge karakters om- of eruit schrijven. Wel is Karbonkel later iets aardiger en minder eng geworden, met veel meer menselijke trekjes…

Karbonkel mens ik mik loreland
Via: Ik Mik Loreland (capture)

Waar je in het eerste seizoen alleen de stem Siem van Leeuwen hoorde bij Karbonkel, werd dat daarna dus steeds meer.

Dit laatste geldt niet voor ‘Bovenbonkel’: de grote baas van alle Karbonkels! Die bleef gewoon door en door eng!

NEEEE!!! Karbonkel is back!

Nu denkt menig volwassene natuurlijk dat het na zoveel jaar gedaan is met Karbonkel en klaar is met de nachtmerries… niet is minder waar! Hij is namelijk eenmalig terug geweest!

Youtubekanaal JEUGDHELDEN heeft Karbonkel namelijk weer tot leven gebracht in een interview met bespeler en stem van Karbonkel: Siem van Leeuwen.

Karbonkel trauma: terugblik op dit verschrikkelijke monster
De ‘nieuwe’ Karbonkel | Via: JEUGDHELDEN

Karbonkel NU…

Kijk hoe het er achter de schermen bij Karbonkel aan toeging en hoe Siem van Leeuwen zich inleefde in deze angstaanjagende rol! Let wel op: kijk deze video alleen als je het aankan:

Dezelfde Siem van Leeuwen herkennen we natuurlijk ook van één van de stemmen uit Buurman & Buurman! Maar man, wat is dit even een andere setting!

We hopen oprecht dat iedereen ook vanavond goed kan slapen en dat de nachtmerries uitblijven! Wel vonden we het een erg leuke aflevering van JEUGDHELDEN!

Karbonkel trauma: je bent niet alleen

Je bent echt niet de enige die het beest uit Ik Mik Loreland eng vond. Dat blijkt wel uit deze hilarische docu:

Jouw Karbonkel herinneringen?

Hoe dacht jij vroeger over onze schreeuwende ‘vriend’? Wat vond jij het engst aan Karbonkel of had je meer angsten voor andere karakters uit Ik Mik Loreland?

Laat het ons weten in de comments hieronder en deel dit artikel met andere fans van vroeger… Welterusten!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Geboren begin jaren 80 en opgegroeid in de iconische jaren 90. Jeugdsentiment en nostalgie in de vorm van oude series, computerspelletjes, muziek (en nog veel meer) hebben me altijd al gefascineerd en opgevrolijkt. Precies dat mooie gevoel wilde ik nog beter toegankelijk maken voor iedereen en heb daarom Vroegert opgericht en voer hier vanaf het begin de hoofdredactie!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

4 gedachten over “Karbonkel trauma: terugblik op dit verschrikkelijke monster”

  1. Mijn beide zonen hebben na 1 jaar nog altijd regelmatig nachtmerries over dit mormel… Ik snap niet dat scholen dit material nog gebruiken in deze moderne tijd…

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Share to...