Karbonkel traum ik mik loreland jeugdtrauma monster

Via: Ik Mik Loreland (capture)

Het is de nachtmerrie van menig kind geweest: Karbonkel uit ‘Ik Mik Loreland‘. We blikken terug op dit jeugdtrauma en tonen zelfs een video, waar dit monster gewoon weer tot leven komt…

Kijk vanavond dus goed onder je bed, voor je gaat slapen!

Wie was Karbonkel?

Dwarszitten, tegenhouden, plagen en boos zijn… dat was wat Karbonkel wilde en deed in Loreland! Omdat deze slechterik niet kon lezen (want dat kunnen Karbonkels nou eenmaal niet), wilde hij alle letters en woorden uit het goed geletterde Loria laten verdwijnen.

Hierdoor verandert Loria in het anafabete Loreland. Mik wilde de weggeblazen letters vervolgens weer terug zoeken en beleefde een hoop avonturen…

Wat een engerd…

Vele kinderen waren doodsbang voor de griezelige Karbonkel. Deze griezel leidde zelfs bij veel kinderen tot nachtmerries! Dit tot enige verrassing van de makers, die hier pas echt na de eerste uitzendingen achter kwamen.

Bekijk en beoordeel zelf weer waarom je een Karbonkel trauma hebt opgelopen:

Karbonkel
Via: Ik Mik Loreland / (capture)

Karbonkel werd aardiger…

Omdat de serie nog in productie was en mede door de verhaallijn, kon men de productie niet omgooien en de enge karakters om- of eruit schrijven. Wel is Karbonkel later iets aardiger en minder eng geworden, met veel meer menselijke trekjes…

Karbonkel mens ik mik loreland
Via: Ik Mik Loreland (capture)

Waar je in het eerste seizoen alleen de stem Siem van Leeuwen hoorde bij Karbonkel, werd dat daarna dus steeds meer.

Dit laatste geldt niet voor ‘Bovenbonkel’: de grote baas van alle Karbonkels! Die bleef gewoon door en door eng!

NEEEE!!! Karbonkel is back!

Nu denkt menig volwassene natuurlijk dat het na zoveel jaar gedaan is met Karbonkel en klaar is met de nachtmerries… niet is minder waar! Hij is namelijk eenmalig terug geweest!

Youtubekanaal JEUGDHELDEN heeft Karbonkel namelijk weer tot leven gebracht in een interview met bespeler en stem van Karbonkel: Siem van Leeuwen.

De ‘nieuwe’ Karbonkel | Via: JEUGDHELDEN

Karbonkel NU…

Kijk hoe het er achter de schermen bij Karbonkel aan toeging en hoe Siem van Leeuwen zich inleefde in deze angstaanjagende rol! Let wel op: kijk deze video alleen als je het aankan:

Dezelfde Siem van Leeuwen herkennen we natuurlijk ook van één van de stemmen uit Buurman & Buurman! Maar man, wat is dit even een andere setting! We hopen oprecht dat iedereen ook vanavond goed kan slapen en dat de nachtmerries uitblijven! Wel vonden we het een erg leuke aflevering van JEUGDHELDEN!

Karbonkel trauma: je bent niet alleen

Je bent echt niet de enige die het beest uit Ik Mik Loreland eng vond. Dat blijkt wel uit deze hilarische docu:

Jouw Karbonkel herinneringen?

Hoe dacht jij vroeger over onze schreeuwende ‘vriend’? Wat vond jij het engst aan Karbonkel? Laat het ons weten in de comments hieronder en deel dit artikel met andere fans van vroeger… Welterusten!

Lees ook:


Word nog vrolijker van nostalgie!

Ontvang meer positieve leuke en exclusieve herinneringen aan vroeger! Laat je emailadres achter en we sturen ze direct (gratis) naar je inbox!

Volg ons op Facebook

We hebben verschillende pagina’s, met een eigen focus! Vergeet dus vooral niet onze pagina’s te liken…

Foto van auteur
Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

3 gedachten over “Hellup! Terugblik op je grootste jeugdtrauma: Karbonkel”

  1. Mijn beide zonen hebben na 1 jaar nog altijd regelmatig nachtmerries over dit mormel… Ik snap niet dat scholen dit material nog gebruiken in deze moderne tijd…

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer