Kids Top 20: terugblik naar dit muziekprogramma voor kinderen

Door

Thom Van Mil

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

kids top 20 serie

Grote kans dat jij als kind bent opgegroeid met de Kids Top 20. Hierin werden de op dat moment 20 populairste songs voor kinderen bekend gemaakt. In dit artikel vertellen we je meer over het programma zelf, boeiende onderdelen van het programma en natuurlijk over de situaties van de presentatoren van toen. En wist je dat het programma nog steeds draait?

Muziek in onze jeugd

Als we terugdenken aan onze jeugdtijd wat muziek betreft komen waarschijnlijk zenders als TMF en The Box en een programma als Top of the Pops waarschijnlijk naar boven. Dit waren de programma’s die eigenlijk pas vanaf een leeftijd van 16 jaar interessant werden. Daarom was voor kinderen de Kids Top 20 boeiend!

Kids top 20
Via: Kids Top 20 (capture)

Wat is de Kids Top 20?

De Kids Top 20 is een tv-programma voor kinderen dat sinds 2003 wordt uitgezonden. In de show wordt voornamelijk gefocust op kinderen van pak hem beet 6 tot 12 jaar. Hele sexy danseressen en zangers met een ontbloot bovenlichaam hoeven we dus niet te verwachten.

De ranglijst in de Kids Top 20 wordt gevormd aan de hand van de stemmen van kinderen. Zo bepalen zij zelf welk liedje er op dat moment het meest populair is. Op dit moment is de Kids Top 20 overigens nog steeds te zien en gaan ze vrolijk door. Momenteel wordt het gepresenteerd door niemand minder dan Stefania Liberakakis.

Bekende presentatoren

Een grappig aspect uit de Kids Top 20 is dat deze altijd werd gepresenteerd door een bekende Nederlander. Vaak iemand die zelf ook zingt en hiermee bekend is geworden. Denk hierbij aan Kim-Lian van der Meij en bijvoorbeeld Elise. Op de volgende pagina lees je overigens meer over hoe het deze BN’ers momenteel vergaat. 

kids top 20 kim lian
Via: Kids Top 20 (capture)

Grote kijkcijfers

Misschien kun je het nog van je eigen jeugd herinneren, maar elke uitzending werd door zo’n 200.000 kinderen bekeken. Een meer dan behoorlijk aantal voor een programma voor kids.

Deze getallen zorgde ervoor dat de Kids Top 20 een van de best bekeken programma op het toenmalige Fox Kids was. Fox Kids veranderde overigens later in Jetix. Het programma was zo populair dat het in 2003 zelfs de Gouden Stuiver wist te winnen.

Maar hoe ging het er ook alweer aan toe?

In het begin van de uitzending ging Kim Lian, en later de andere presentatoren, op bezoek in de klas om de kinderen te verrassen en het uit te nodigen om in de show te zitten. Daarna zat de presentatrice vaak op een blok tussen alle kinderen in. De kinderen werden vaak betrokken bij het programma, waarbij zij liedjes mochten aankondigen of hun mening mochten verkondigen.

Naast de show kwamen er op tv altijd teksten in beeld met de benodigde informatie over de zangers en zangeressen. Zo zag je naast een lekker nummer ook nog wat feitjes voorbij komen. Ook kwam er eind van elk jaar een heuse Kids Top 20 cd uit. Dit was eigenlijk vergelijkbaar met de wereldberoemde Hitzone cd’s. Maar dan voor kinderen.

kids top 20 cd
Via: Kids Top 20 (cover)

Bekende artiesten op bezoek

Een ander interessant onderdeel van de show was dat er regelmatig gasten waren bij de show. Bekende en minder bekende artiesten kwamen zo nu en dan langs om hun nummer te laten horen. Zeker als het om nummer 1 hits ging. Denk hierbij aan bekende Nederlandse bands als Chipz en K3.

Hoe gaat het nu met de presentatoren?

Ben jij benieuwd hoe het inmiddels met dames als Kim-Lian van der Meij, Nabila Marhaben en Elise gaat? Je leest het op de volgende pagina

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...