Jij wilde een huisdier? 15 ‘uitdagingen’ had je als kind had

Door

Zuleikha Meijen

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Als kind was was je gek op huisdieren, of je ze nu had of niet… Iedereen wilde wel een konijn, hond of kat. Maar het was vaak moeilijk om er een te krijgen, zeker als je ouders niet voor huisdieren waren. We bespreken de 15 meest typerende smoezen van vroeger!

Huisdier problemen van vroeger

Toen ik net in Nederland woonde, vierde ik mijn 8e verjaardag en ik wilde net als al mijn andere vriendjes een écht huisdier zoals een hond of kat. Ik kreeg 2 goudvissen (Bert en Ernie, want daar was mijn zusje toen gek van) en zij waren een week na mijn verjaardag dood. De waterpomp in de vissenkom bleek niet te werken. Had jij huisdieren? Waar zeurde jij om bij je ouders en welke herkenbare perikelen had jij vroeger?

Jij wilde een huisdier? 15 'uitdagingen' had je als kind had
Via: pixabay.com

1. Zeuren om een huisdier

Ik WIL een huisdier. Daar begint de nachtmerrie van iedere ouder. In de jaren 90 had je namelijk nog veel keus. Als je een willekeurige dierenwinkel inliep, was er van alles te koop. Van eekhoorns, tot chinchilla’s, reptielen en amfibieën krioelden bijna over elkaar heen. Dat kan tegenwoordig allemaal niet meer. Wij konden tenminste zeuren om èchte dieren.

Jij wilde een huisdier? 15 'uitdagingen' had je als kind had
Via: flickr.com | Antony Stanley, CC

2. Je ouders overtuigen…

Nadat je zelf al wist, wat voor een huisdier je als kind het ALLERLIEFST zou willen, was er nog een groot obstakel te overbruggen: je ouders! Op de één of andere manier waren juist zij huiverig en dat terwijl je toch super duidelijk was in je statement: “Ik zal zeker weten zorgen voor ons nieuwe huisdier; jullie hoeven niets doen”. Geloofden je ouders je niet ofzo?!

Jij wilde een huisdier? 15 'uitdagingen' had je als kind had
Via: giphy.com

3. Een kat is lief!

Maar een kat kan toch wel? Daar hoef je niet meer te wandelen en praktisch niet naar om te kijken! “Ah toeeeee…” Nee, een kat stonk vanwege de kattenbak en laat overal haren achter… en dan kwam het argument van de Kerstboom, wat een onzin!

4. Een waakhond beschermt ons

Inbrekers zouden niet durven inbreken als er een hond in huis was. Dat was een mooi argument wat veel kinderen gebruikten. Nee, Cujo moet ook in de regen wordt uitgelaten. En honden stinken. Ouders hadden ook overal antwoord op.

Jij wilde een huisdier? 15 'uitdagingen' had je als kind had

5. Een konijn als Bugs

Ok, een konijn dan… daar kan absoluut niets mis mee gaan. Maar dan wel twee konijnen; één konijn alleen is zielig. Tja en foutjes zitten in een klein hoekje als blijkt dat Flappie eigenlijk een mannetje was in plaats van een vrouwtje. Toen had je opeens familie konijn met 8 kleintjes! Veel ouders wilden dat risico toch niet nemen…

Jij wilde een huisdier? 15 'uitdagingen' had je als kind had
Via: imgur.com

6. Een ander knaagdier

Een cavia dan? Nee, die zijn in de nacht actief en gaan snel dood. Dan moest er ieder half jaar eentje worden gekocht. Die kostenposten erbij, dat ging em niet worden.

7. Een wandelende tak

Een tak die wandelt? Dat moet buitenaards zijn en ik denk dat moeders niet blij werden van zo een griezel. En zij planten zich nog sneller voort dan konijnen! Ouders zeuren echt om alles! Is toch gezellig zo een huis vol?!

'Wandelende' tak

8. Een terrarium kwakers, volle bak!

Ken je Duimelijntje nog? Toch leuk, dat gekwaak?! Wij kinderen van de jaren negentig mochten ook helemaal niets!

https://www.youtube.com/watch?v=MZeyYxu7sAo

Méér huisdier ‘uitdagingen’…

We zijn er nog niet: bekijk op de volgende pagina nog 7 perikelen die je met huisdieren had. Wat dacht je van de huisvis? (zie 13.)

Tegenwoordig leven wij online en ondanks dat ik me daar erg in thuis voel met mijn online marketing bureau zulutions, verlang ik soms heerlijk terug naar de jaren '90. Mijmer jij met me mee?

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...