De schrijver van Bert en Ernie doet opvallende onthulling over het duo!

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

Bert en Ernie, wie is er niet groot mee geworden. Het nostalgische duo was vaste kost tijdens Sesamstraat. Maar de bedenker van de twee karakters heeft een onthulling gedaan die je eigenlijk allang wist, maar nog nooit bevestiging van gezien hebt.

Bert en Ernie

Maar voordat we met de onthulling komen, laten we eerst even terugblikken op de geschiedenis van Bert en Ernie. Het duo maakte zijn eerste verschijning op de Amerikaanse tv in 1969, in Sesame street, maar oorspronkelijk maakte het deel uit van de Muppets. In 1976 kwamen Bert en Ernie voor het eerst naar Nederland en waren ze ook hier op te te zien.

Inspiratie voor de karakters van Bert en Ernie put Salzman, de schrijver, uit zijn eigen leven. Hij stond zelf model voor Ernie en zijn partner was Bert. “Ik was al samen met hem toen Sesamstraat een succes werd. Arnie was filmredacteur. En ik was de grappenmaker. Arnolds obsessief-compulsieve stoornis zorgde bij ons ook voor wrijving met mijn chaotische aard. En dat is de exacte dynamiek tussen Bert en Ernie.”

Herinneringen ophalen

Hieronder een paar mooie fragmenten van Bert en Ernie van de afgelopen jaren.

Er zit een banaan in je oor…

Verjaardag

Onthulling

Maar wat is nu die onthulling? Salzam heeft aangegeven dat Bert en Ernie een relatie hebben. Nu is dit niet wereldschokkend, maar het werd nooit hardop uitgesproken. De schrijver herinnert zich nog een vraag van een kleuter een tijd geleden, waarin hij vroeg of Bert en Ernie een relatie hebben. Bij deze is dat dus bevestigd: Bert en Ernie zijn homo en dat is vooral in deze tijd meer dan normaal om daarmee naar buiten te treden.

Lees ook: 10 dingen die je nog NIET wist over Sesamstraat!

De schrijver heeft zelf altijd het sterkte gevoel gehad dat ze een relatie hadden en dat is dan ook niet zo vreemd: het is gebaseerd op personen uit zijn eigen leven.

Jouw herinneringen aan Bert en Ernie

Heb jij nog herinneringen aan deze iconische karakters uit Sesamstraat? Laat het ons weten in een reactie onderin!

Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...