13 bekende televisie dieren die dieren bekend maakten

Door

Willem Hamilton

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

6

Laatste update:

6

Beethoven hond bekende dieren

Wij mochten vroeger geen huisdier dus keek ik naar tv-series, waarin dieren de hoofdrol speelden. Vaak waren deze dieren de held uit de serie. Er zijn echter ook bekende dieren (BD’ers?), die niet voor de poes waren…

De bekendste dieren, waar wij vroeger naar keken

Er waren natuurlijk allerlei dieren-series van tekenfilm tot poppen, die ons hartje hebben gestolen. De echte dieren waren toch wel het leukst, het meest dapper en het liefst, dus naar die series keek ik vaker.

Maya de Bij tekenfilm
Via: Maya de Bij (capture)

Dan droomde ik dat ik ook zo een huisdier mocht en dat die mij altijd zou komen redden als ik in gevaar was. Als er bijvoorbeeld een boef probeerde in te breken, dan had ik een grizzly die je brullend achterna kwam ;-).

Maar dat kon mijn vader ook, dus het antwoord bleef “nee”. En toch als ik aan deze dieren terugdenk, dan vraag ik me af hoe zij als huisdier zouden zijn, nou ja… sommige misschien wat minder:

Cujo bekende dieren
Via: Cujo (cover)

13 bekende dieren, welke ken jij nog?

Hieronder komen 13 van die dieren aan bod, al zijn ze niet allemaal zo lief (dat zul je vanzelf zien). Welke herken jij nog?

Jouw favoriete tv-dieren? Welke van onderstaande televisie dieren ken jij nog? Staat je favoriete dierlijke tv-ster ertussen of hebben we nog hond, paard, kat, of ander dier over het hoofd gezien?

Deel je herinneringen aan tv-dieren in een reactie onderin!

1. Lassie

Vroeger viel het mij niet op maar Lassie kon natuurlijk nooit zo oud worden! Deze schattige Schotse collie was in de serie een meisje, maar in het echt waren alle collies die haar speelden een reu uit dezelfde familie.

Dus het was niet 1 Lassie en dat zie ik nu ook wel. Lassie had 3 stand-ins. Zo was er een ‘stand-in Lassie’ voor de repetities, een ‘stunt-Lassie’ voor de meer gevaarlijke stunts en een ‘vecht-Lassie’ voor de gevechten met andere dieren.

2. Benji

Benjij de hond was mijn persoonlijke favoriet. Een echt stoer straathondje wat elk gevaar en iedere tegenslag aankon. Nu vind ik grote honden leuker maar in de jaren ’90 stond Benji een aantal keer op mijn lijstje voor de kerstman.

Benji hond bekende dieren
Via: Benji (capture)

3. Beethoven

Als ik nu zou mogen kiezen, zou ik Beethoven als huisdier willen, inclusief al zijn pups. Die druilerige ogen doen je hart toch smelten?

4. Mister Ed

Wilbur en Mister Ed, wat een komisch duo was dat! Mister Ed, het pratende paard, kon natuurlijk niet echt praten. Lang werd verteld dat de producers pindakaas gebruikten om de bewegingen bij Bamboo Harvester, zo heet Mister Ed echt, op te wekken. Dit was een urban legend. Kun jij deze trouwens nog meezingen? Ofcourse!

5. Black Beauty

Een ander bekend, veel liever, paard is natuurlijk Black Beauty. Wij hebben allemaal wel eens op een pony in Slagharen gereden. Zou een rondje Black Beauty net zo gemakkelijk gaan?

Black Beauty dieren film
Via: Black Beauty (capture)

Herken je deze briljante intro van de originele Black Beauty uit de jaren 70 nog? Van die muziek krijg ik al meteen kippenvel… Prachtig!

6. Skippy

Kangoeroes zijn niet zo schattig als Skippy. Ik vraag me af hoe je zo een beestje traint. Ik zou het niet durven. Aaien doe ik al niet, laat staan knuffelen!

7. Flipper

Wat een dolfijn om trots op te zijn! Eigenlijk wat een dolfijnen, want ook in deze serie werden meerdere dieren gebruikt om 1 rol te vertolken. In totaal waren het er 7.

8. Bubbles, de chimpansee van MJ

Bubbles speelde niet in een tv-serie maar was lange tijd het meest geliefde huisdier van één van de grootste popsterren ter wereld, namelijk Michael Jackson. Bubbles liep in huis met een luier om maar hoe deed MJ dat dan buiten de deur?

Bubbles chimpansee Michael Jackson
Via: youtube.com (capture) | AwardsShowNetwork

9. Babe

Als je niet smelt van Babe, heb je geen hart. That’ll do, pig. That’ll do. Ach, ik smelt iedere keer om dat buitengewone biggetjes wat schapenherder besloot te worden.

Babe varken film
Via: Babe (capture)

10. Leo the Lion, Leeuw uit het logo van MGM

Leo is verreweg het meest bekende dier uit het rijtje. Je ziet Leo zo vaak langskomen. Zijn gebrul hoort gewoon bij een MGM film.

De minder lieve bekende dieren

Niet alle bekende dieren hebben een goede naam. De een werd ziek en sloeg door. De ander heeft trek en kan er weinig aan doen. De laatste is puur demonisch.

11. Old Yeller

Niet alles aan deze gele labrador is slecht hoor. Het was een lieve maar helaas werd hij gebeten en bleek hij hondsdol te worden. Je eigen hond af moeten schieten lijkt mij vreselijk. Gelukkig was het maar een film.

13 bekende televisie dieren die dieren bekend maakten
Via: Old Yeller (cover)

12. Jaws

Ieder mens is een snack voor Jaws. Gelukkig zijn niet alle witte haaien dol op mensenvlees. Wie kent dit bekende deuntje nou niet?

13. Cujo

Man’s best friend, maar niet in alle gevallen. Stephen King scoorde hit na hit met de verfilmingen van zijn boeken. Cujo was toch wel super eng! Dan heb ik liever Beethoven.

Welke bekende dieren ken (of mis) jij nog?

Kende jij ze allemaal en heb je er vroeger wellicht naar gekeken? Welk bekend dier zijn wij vergeten? Is er eentje die absoluut in dit rijtje thuishoort?

Laat het ons dan weten in een reactie hieronder.

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Geboren begin jaren 80 en opgegroeid in de iconische jaren 90. Jeugdsentiment en nostalgie in de vorm van oude series, computerspelletjes, muziek (en nog veel meer) hebben me altijd al gefascineerd en opgevrolijkt. Precies dat mooie gevoel wilde ik nog beter toegankelijk maken voor iedereen en heb daarom Vroegert opgericht en voer hier vanaf het begin de hoofdredactie!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

6 gedachten over “13 bekende televisie dieren die dieren bekend maakten”

Plaats een reactie

Share to...