Beethoven hond bekende dieren

Via: Beethoven (capture)

Wij mochten vroeger geen huisdier dus keek ik naar tv-series, waarin dieren de hoofdrol speelden. Vaak waren deze dieren de held uit de serie. Er zijn echter ook bekende dieren (BD’ers?), die niet voor de poes waren…

De bekendste dieren, waar wij vroeger naar keken

Er waren natuurlijk allerlei dieren-series van tekenfilm tot poppen, die ons hartje hebben gestolen. De echte dieren waren toch wel het leukst, het meest dapper en het liefst, dus naar die series keek ik vaker.

Maya de Bij tekenfilm
Via: Maya de Bij (capture)

Dan droomde ik dat ik ook zo een huisdier mocht en dat die mij altijd zou komen redden als ik in gevaar was. Als er bijvoorbeeld een boef probeerde in te breken, dan had ik een grizzly die je brullend achterna kwam ;-). Maar dat kon mijn vader ook, dus het antwoord bleef “nee”. En toch als ik aan deze dieren terugdenk, dan vraag ik me af hoe zij als huisdier zouden zijn, nou ja… sommige misschien wat minder:

Cujo bekende dieren
Via: Cujo (cover)

13 bekende dieren, welke ken jij nog?

Hieronder komen 13 van die dieren aan bod, al zijn ze niet allemaal zo lief (dat zul je vanzelf zien). Welke herken jij nog?

1. Lassie

Vroeger viel het mij niet op maar Lassie kon natuurlijk nooit zo oud worden! Deze schattige Schotse collie was in de serie een meisje, maar in het echt waren alle collies die haar speelden een reu uit dezelfde familie. Dus het was niet 1 Lassie en dat zie ik nu ook wel.  Lassie had 3 stand-ins. Zo was er een ‘stand-in Lassie’ voor de repetities, een ‘stunt-Lassie’ voor de meer gevaarlijke stunts en een ‘vecht-Lassie’ voor de gevechten met andere dieren.

2. Benji

Benjij de hond was mijn persoonlijke favoriet. Een echt stoer straathondje wat elk gevaar en iedere tegenslag aankon. Nu vind ik grote honden leuker maar in de jaren ’90 stond Benji een aantal keer op mijn lijstje voor de kerstman.

Benji hond bekende dieren
Via: Benji (capture)

3. Beethoven

Als ik nu zou mogen kiezen, zou ik Beethoven als huisdier willen, inclusief al zijn pups. Die druilerige ogen doen je hart toch smelten?

4. Mister Ed

Wilbur en Mister Ed, wat een komisch duo was dat! Mister Ed, het pratende paard, kon natuurlijk niet echt praten. Lang werd verteld dat de producers pindakaas gebruikten om de bewegingen bij Bamboo Harvester, zo heet Mister Ed echt, op te wekken. Dit was een urban legend. Kun jij deze trouwens nog meezingen? Ofcourse!

5. Black Beauty

Een ander bekend, veel liever, paard is natuurlijk Black Beauty. Wij hebben allemaal wel eens op een pony in Slagharen gereden. Zou een rondje Black Beauty net zo gemakkelijk gaan?

Black Beauty dieren film
Via: Black Beauty (capture)

6. Skippy

Kangoeroes zijn niet zo schattig als Skippy. Ik vraag me af hoe je zo een beestje traint. Ik zou het niet durven. Aaien doe ik al niet, laat staan knuffelen!

7. Flipper

Wat een dolfijn om trots op te zijn! Eigenlijk wat een dolfijnen, want ook in deze serie werden meerdere dieren gebruikt om 1 rol te vertolken. In totaal waren het er 7.

We hebben nog 6 dieren op de volgende pagina! Ken jij nog het bekende huisdier van die niet nog bekendere popartiest? (zie nummer 8)

Foto van auteur
Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

5 gedachten over “13 bekende dieren, die bewijzen dat ook dieren beroemd kunnen zijn!”

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer