Herinner jij je deze 9 geweldige dierenseries van vroeger nog?

Door

Denise Parengkuan

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

1

Laatste update:

1

Wie is er niet groot geworden met de vrolijke dieren van De Fabeltjeskrant? We hebben de 9 leukste dierenseries van vroeger voor je op een rijtje gezet!

Populaire dierenseries

Kinderen hebben ontzettend veel fantasie. Dat dieren kunnen praten is bijvoorbeeld helemaal niet vreemd. Daarom kijk je als klein grut graag naar programma’s met dieren in. Ze hebben bovendien ook een grote knuffelfactor. Van Lassie tot Yogi Bear: welke dierenvrienden herken jij? We maakten een lijstje vol jeugdsentiment. Geniet ervan!

Herinner jij je deze 9 geweldige dierenseries van vroeger nog?
Via: youtube.com (capture) | Skippy

1. Lassie

Een van de bekendste dierenseries allertijden is natuurlijk Lassie! Vele kinderen genoten van de heldendaden van de Schotse Collie, want deze tv-serie werd uitgezonden tussen 1962 en 1980. In elke aflevering gebeurde er rondom de boerderij waar Lassie woonde wel iets spannends. Zo kwamen zijn baasjes regelmatig in de problemen. Gelukkig schoot deze mooie hond altijd te hulp! Wist je dat de Schotse Collie dankzij Lassie een tijdje een razend populair hondenras was in Nederland?

2. Black Beauty

Wie herinnert zich de tv-serie Black Beauty nog? In deze serie uit de jaren ’70 speelde een paard de hoofdrol. Het verhaal begon met een huisarts die samen met zijn gezin naar een boerderij verhuisde. In de bossen vlakbij ontdekten de twee kinderen uit het gezin, Vicky en Kevin, een mishandelde hengst. Ze noemden het prachtige paard Black Beauty. Samen beleefde het drietal allerlei avonturen!

Herinner jij je deze 9 geweldige dierenseries van vroeger nog?
Via: youtube.com (capture) | Black Beauty

Disney lanceerde in 2020 een nieuwe film over Black Beauty. Net zoals de serie is het gebaseerd op het boek van Anna Sewell. Je kan de film sinds november op Disney+ bekijken. Dit is de trailer!

3. De Bereboot

De Bereboot werd tussen 1976 en 1978 uitgezonden op de Nederlandse televisie. Het ging over drie beren die met een boot allerlei avonturen beleefde. Superspannend! Zo ontdekten Kapitein Brom, Maatje en Drilbeer mysterieuze eilanden. Na afloop van hun avontuur dronken ze altijd een glas limonade in het zeemanshuis van Tante Neel.

4. Flipper

Flipper was een fantastische dierenserie die zeker niet mag ontbreken in dit lijstje. De tv-serie werd uitgezonden van 1963 tot 1968 en daarna nog vele keren herhaald. Grote kans dat je er wel eens een aflevering van hebt gezien. In deze spannende serie verzorgt een jongen genaamd Sandy de gewonde dolfijn Flipper. Rondom het natuurreservaat waar Sandy, zijn broertje Buddy en Flipper wonen gebeurt van alles. De jongens komen soms in hachelijke avonturen terecht. Gelukkig loopt het dankzij hun dolfijnenvriend Flipper altijd goed af!

5. Beestenbos is Boos

Oh, wat vonden we deze dierenserie altijd spannend in de jaren ’90! Deze tekenfilmserie werd in Nederland door de NRCV uitgezonden van 1993 tot 1997. Het ging over een groep dieren die hun bos plotseling moeten verlaten omdat mensen er met graafmachines aan de slag willen. Maar waar moeten ze in hemelsnaam heen? Wat volgt is een zware tocht naar een veilig reservaat genaamd het ‘Witte Hertenpark’. Hopelijk kunnen de dieren daar een nieuw leven beginnen…

Herinner jij je deze 9 geweldige dierenseries van vroeger nog?
Via: youtube.com (capture) | Beestenbos is Boos

6. De Fabeltjeskrant

Vroeger zaten we met natte haartjes en een kop thee op de bank er altijd helemaal klaar voor. Bijna iedereen kent wel de openingszin: “Hallo meneer de Uil, waar brengt u ons naar toe?”

Nu de serie opnieuw wordt uitgezonden (maar dan in een nieuw jasje), genieten weer veel kinderen van de avonturen van Meneer de Uil, Bor de Wolf en Juffrouw Mier. Natuurlijk mogen ook Ed en Willem Bever, Zoef de Haas en Juffvrouw Ooievaar niet ontbreken. Genieten geblazen! Kijk jij stiekem ook weer?

7. “Skippy, Skippy…”

Inderdaad, ’the Bush Kangaroe’… Als tegenhanger van Flipper of Lassie, mocht de lieve en vrolijk huppelende Skippy er ook zijn! Hij redde wat af in al die jaren en heeft menig misdadiger achter de tralies gebracht! En dat voor een simpele kangoeroe…

8. Het Eiland van Noach

Oiski Poiski! Deze leuke serie over allerlei dieren die in apocalyptische tijden op een eiland trachten te overleven, was ook super leuk. Het Eiland van Noach was eind jaren ’90 te bekijken op Ketnet. Leuk weetje: het werd gemaakt door dezelfde makers van Beestenbos is Boos. Wat zijn ze goed in dierenseries!

Herinner jij je deze 9 geweldige dierenseries van vroeger nog?
Via: youtube.com (capture) | Missie: Televisie

9. Yogi Bear

Ken jij Yogi? Deze veelvraat woonde in het Yellowstone National Park in de Verenigde Staten. Het programma werd vanaf 1988 uitgezonden. De intro brengt sowieso weer herinneringen terug!

Wie Yogi zegt, zegt Boo Boo natuurlijk. Deze berenvriend maakte het programma af. Hij was een tikkeltje beschaamd soms, maar deed uiteindelijk altijd mee met de streken van zijn maatje.

Yogi-Boo-boo-blog-vroegert
Via: Boomerang / youtube.com (capture) | Boomerang

Dierenseries: jouw favoriet?

We zijn al weer helemaal nostalgisch door deze fantastische dierenseries! Welke keek jij vroeger graag? Misschien ontbreekt hij wel in deze lijst. Dat zou niet mogen! Laat het ons weten in de comments, zodat we dit lijstje kunnen aanvullen met nog meer nostalgisch plezier.

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

1 gedachte over “Herinner jij je deze 9 geweldige dierenseries van vroeger nog?”

Plaats een reactie

Share to...