Meneer de uil fabeltjeskrant serie

Via: De Fabeltjeskrant (capture)

Vele kinderen zijn ermee groot gebracht: Meneer de Uil uit de Fabeltjeskrant. Waarschijnlijk weten maar weinig hoe het er achter de schermen aan toe ging, maar gelukkig zijn daar leuke beelden van en natuurlijk de nostalgische stemmen van alle dieren uit de krant…

“Hallo Meneer de Uil!”

In het Grote Dierenbos speelde het zich allemaal af. Het nieuws over alle gebeurtenissen van de dieren werd altijd voorgelezen door de bekende Meneer de Uil. En er gebeurde nogal wat, “want dieren zijn precies als mensen… met dezelfde mensen-wensen en dezelfde mensen-streken“!

Via: Fabeltjeskrant (capture)

De poppenserie, waarin o.a. Juffrouw Ooievaar en Meneer de Raaf en Zaza Zebra hun opwachting maakte, behoorde tot de best bekeken televisie-series uit die tijd en werd in 2005 zelfs bekroond tot Beste Kinderprogramma aller tijden en daar waren zelfs Ed en Willem Bever blij mee…

Via: Fabeltjeskrant (capture)

Intro van de Fabeltjeskrant

Waarschijnlijk kennen velen de intro nog wel (en kunnen deze nog meezingen). Ook zijn er in de loop der tijd grappige varianten op gekomen, met spinnen in onderbroeken etc… allemaal dankzij een onschuldige nostalgische dierenserie. Even het geheugen opfrissen:

Achter de schermen bij de Fabeltjeskrant

Waarschijnlijk is niet iedereen op de hoogte hoe de poppenserie op poten is gezet. Zoals je hieronder ziet, kun je zien dat er nogal wat werk bij komt kijken.

De stemmen van de Fabeltjeskrant

De dames en heren van de ‘Stemmen van Toen’ hebben een geweldige reportage gemaakt van de stemmen achter alle dieren van het Grote Dierenbos. Geniet hier van de geweldige stemmen van de dierenserie.

Wat vond jij van de Fabeltjeskrant?

Kijk jij vroeger ook naar Meneer de Uil en zijn dierenvrienden? Laat ons in een reactie onderin weten, wat jij van de dierenserie vond! Vergeet dit artikel ook niet te delen, om deze nostalgie verder te brengen!

Lees ook:


Méér herkenbare nostalgie?

Ontvang meer leuke en exclusieve herinneringen aan vroeger! Schrijf je gratis in en ontvang ze wekelijks in je inbox! (al ruim 10.000 nostalgie-liefhebbers gingen je voor).

Foto van auteur
Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

5 gedachten over “Dit gebeurde achter de schermen bij ‘De Fabeltjeskrant’”

 1. Vond altijd leuk om naar te kijken en stemmen nadoen, Bor de Wolf, Lowieke de Vos, Monfer de Mol, Juffrouw Mier, mag van mij zoweer terug komen.

  Beantwoorden
 2. Nog steeds geweldig om naar te kijken. Kan me herinneren dat er ooit een reizende fabeltjeskrant geweest is. Een tentoonstelling op de boulevard in Scheveningen gezien in een tent met alle dieren. Moet ergens in de late jaren 60 of begin jaren 70 zijn geweest. Wie weet dat nog?.

  Beantwoorden
  • Geweldig ik ben nu 55 jaar en keek toen ik 3 jaar was met de hele familie wie er thuis was. Pyjama aan. Juffrouw mier?tutttuut. Ed en Willen wever klussers ??.

   Beantwoorden
 3. In 1 woord GEWELDIG. Het mag van mij best iedere avond om 19.00u herhaald worden. Kan mijn kleinkind ook kijken. En die stemmen FANTASTISCH Ik ben nu 57 en doe nog regelmatig de stemmen na voor kleindochter Yf.
  Leuk om te zien hoe het gemaakt werd. Dat was nog een ‘ de goeie ouwe tijd’ @

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer