Kinderen zeggen de gekste dingen: deze 17 uitspraken bewijzen het

Door

Willem Hamilton

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

24

Laatste update:

24

Dat kinderen soms ongelooflijk hilarische zaken zeggen, bewijzen deze 17 briljante uitspraken van kinderen wel! Enjoy…

Uitspraken van kinderen

Wellicht ken je jouw gekste uitspraken van vroeger nog, of heb je zelf inmiddels kinderen die de gekste zaken uitkramen. Natuurlijk heb je gekke uitspraken van je ouders, maar het blijft geweldig om te kijken wat kinderen van bepaalde woorden of uitdrukkingen maken! Een nieuw uitgevonden woord is natuurlijk helemaal hilarisch. Kortom, geniet met ons mee met deze 17 geweldige #kinderuitspraken:

Via: pixabay.com | 21967857, CC

1. In de buik van oma!

De vraag is of oma dat ook ook zo leuk vindt…

Grootmoeder uitspraken kinderen
Via: unsplash.com | RepentAnd SeekChristJesus, CC

2. Duimzuigen…

3. Tweede kind deze week?!

Benieuwd of ze dat ook aan de meester vragen…

Man zwanger uitspraken dikke buik
Via: flickr.com | Dan Schnell, CC

4. Niet naar school…

5. Bah… zwarte pitjes!

En dan hebben we het nog niet eens over groene spinnen met zwarte stipjes…

Spin kiwi
Via: Wikimedia Commons | Vengolis, CC

6. Daar zit inderdaad ook melk in!

https://twitter.com/tleijs/status/716884714741710848

7. Ooievaar hè!

Wat zou de kleuter dan denken bij “Auf wiedersehen”?!

Au revoir tot ziens frans
Via: flickr.com | Stuart Mudie, CC

8. De oplossing tegen oorlog!

9. Slimme gedachte…

We hebben nog enkele hilarische uitspraken van kinderen op de volgende pagina! Wat dacht je van de brandweer… (zie #10)

Geboren begin jaren 80 en opgegroeid in de iconische jaren 90. Jeugdsentiment en nostalgie in de vorm van oude series, computerspelletjes, muziek (en nog veel meer) hebben me altijd al gefascineerd en opgevrolijkt. Precies dat mooie gevoel wilde ik nog beter toegankelijk maken voor iedereen en heb daarom Vroegert opgericht en voer hier vanaf het begin de hoofdredactie!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

24 gedachten over “Kinderen zeggen de gekste dingen: deze 17 uitspraken bewijzen het”

 1. Mijn kleinzoon toen 2 1/2 we zaten s,morgens aan het ontbijt had mijn nachthemd met laag
  Decolleté nog aan hij zei Oma wat heeft u een hoge billen .

  Beantwoorden
 2. Ik zei een keer tegen mijn jonge zusje toen ik haar in bed had gelegd; ‘Daarom is geen reden, als je van de trap af valt ben je snel beneden’. Het was even stil, waarna ik met een snik uit de donkere kamer het antwoord hoorde; ‘maar dan ga ik wel huilen hoor!’

  Beantwoorden
 3. Inmiddels 28 jaar geleden, maar ik zal het nooit vergeten. Zoon (3) vraagt: mama, baby’s komen uit de buik hè? Ik: ja dat klopt. Zoon: kom ik dan uit jouw buik? Ik: ja, jij komt uit mijn buik. Zoon: hoe kwam ik daar dan in? Had jij mij eerst opgegeten???

  Beantwoorden
 4. Toen mn jongste begon te praten en alle keren weer vroeg om een k**je kaas ? * stukje

  Of toen ie laatst aan mij vroeg of ik wist in wel jaar Albert Heinstein overleed ??

  Beantwoorden
 5. Toen mijn zoontje 9 werd zei ik: nu ben je bijna een tiener. Waarop mijn dochter bijdehand zei: hij is nu nog een neger en ik ben een vijver. Briljant!!

  Beantwoorden
 6. Na de bevallig kijkt Sandra in het wiegje om haar broertje voor het eerst te zien. Ze draait om naar haar ouders en zegt dan heel wijs; “Jullie moeten wel heel voorzichtig zijn, want hij is pas nieuw.”

  Beantwoorden
  • Ik was zwanger en mijn stiefzoon komt naar me toe(6jaar) en vraagt aan mij : euh… Bianca wat krijgt de baby… Euh wat bedoel je ventje… Nou krijgt ie de borst of… Schaamrood op zijn gezichtje en ik zeg wat bedoel je dan, want ja ik weet niet wat z’n moeder heeft gezegd. Toen kwam er heel zachtjes uit… Of de uier… ??

   Beantwoorden
 7. met sinterklaas had ik ook chocolade munten ,er stond een afbeelding van n oude man op ,mn dochter 4 jaar zei,ik weet wie die oude man is ,ik dacht daar komt t meisje met sinterklaas op de proppen ,maar ze zei,dat is de heilige shaggarias.

  Beantwoorden
 8. Mijn zoon van 3 neemt de rinkelende telefoon aan, hoor ik hem zeggen: ja hoor, papa is thuis en mijn mama en mijn broertje ook. Daaag. En hij hangt gelijk op.

  Beantwoorden
 9. Ik hadeen conversatie met mijn (nu ex) man over het toilet. Deze was verstopt, en er moest een buitenstaander bij komen. Mijn zoontje (2) rent hard weg en een paar seconden later horen we: “Gevonden!!”

  Beantwoorden
  • Al een tijd geleden maar ik heb er twee;
   Mijn dochter, toen twee, hurkt op de kinderboerderij bij een kip; hoi kip, ik vind jou zooooo lekker!

   Mijn zoon, toen 4, heeft op de montessori school uitleg gekregen over de evolutie theorie. Met handen op de rug gaf hij ons een hele les, kwartier lang over hoe dat allemaal ging. Hij eindigde met de zin; ik zal oude oma (mijn oma, toen 79) eens vragen hoe t was toen ze aap was!

   Beantwoorden
 10. We zijn thuis met 3 meisjes. Ikzelf en mijn oudste zus hebben kinderen. Onze middelste zus heeft er geen. Mijn oudste zus haar dochtertje had wel een zeer goede redenering toen ze 4j was. ‘Ons tanteke (de middelste) zou volgens haar eigenlijk nooit naar de hemel gaan … zij heeft geen kindjes dus zal ze ook nooit oma worden, dus als geen oma bent, zal je ook niet oud worden en bijgevolg dus nooit sterven …’ kinderlogica. Geweldig !

  Beantwoorden
 11. Tijdens een gesprek met een jochie van een jaar of 5-6, kwam het onderwerp op de een of andere manier op de dood.
  “Als je 100 bent, ben je dan dood?”, vroeg het kind.
  “Ja”, zei ik, “dan zijn de meeste mensen wel dood”.
  “Nou, dan wil ik niet 100 worden, Want ik wil niet dood”.

  Beantwoorden
 12. Ik heb ooit bij een gezin mogen oppassen. De oudste zoon van de familie, heeft net als ik autisme. Zei hij op een dag tegen me: “Meneer Niels. Ik voel me anders dan andere kinderen. Want ik ben autistisch, en de rest niet.” Waarop ik hem uitleg dat iedereen wat mankeert, voelde hij zich weer goed. Later heb ik het aan zijn moeder verteld, wat zoonlief mij had toevertrouwd, waarop hij zijn hoofd omdraait en zegt” “Mama, nu weet ik zeker dat ik niet anders ben, want meneer Niels is ook autistisch!”

  Beantwoorden
 13. Ik werk in de kinderopvang dus ik heb er wel een paar ?

  Bloem 3: “ik krijg hoofdpijn van die kinderen.”

  Nikki 3: “ik mag niet zeggen wat mama in haar buik heeft.”

  Steven 7 gooit zijn melk om: “juf, mijn melk doet opeens raar.”

  Loes 3: ik heb een hele lieve moeder, hij heet mama.

  Daan van 3 voelt aan mijn botsten (is heel normaal van een kind van die leeftijd: “juf je hebt een grote buik.”

  En deze is van mijn zus die op een basisschool werkt. De onderwijsassistente legde uit wat camouflage is, dus een kind vraag dit: “is de moeder van Lina dan ook gecamoufleerd want ze draad een hoofddoek.” ??‍♀️

  Beantwoorden
 14. Oppaskindjes nadat ik gezegd heb stilletjes aan tanden te poetsen en pyjama aan te doen: “Mogen we nog even tv kijken?”.. Daar antwoord ikzelf op dat het toch een beetje te laat is om nog tv te kijken en dat we eigenlijk al lang moeten slapen. “Is goed”, zegt de kleine, “dan is het ook te laat om onze tanden nog te poetsen” ?

  Beantwoorden
  • Min dochtertje (2,5) toen ze haar baby broertje de eerste keer zag aan de borst drinken: “oei oei, baby borst opeten! “

   Beantwoorden
 15. Sta met je dochter bij de uitverkoop van de free record shop … je man is aan het rondneuzen of er nog wat leuks tussen zit voor hem … je dochter word al vervelender en vervelender want jaja er was niet veel aan in zon winkel .. tuurlijk had ze de wipdieren buiten allang gezien … nu komt hij ineens uit het niets .. mama? ik ja ? Mag ik gaan wipkippen ????veeg mij maar op

  Beantwoorden
 16. Ik zat op strand met een vriendin en haar kids.
  Zoontje toen 6.
  Wij zagen 2 politie agenten van jammie uiterlijk , dus ik zeg tegen haar zoontje “ga jij even zijn nummer vragen”
  Hij schiet weg, stopt, draait om en roept “dat weet ik! Dat is 112!”

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Share to...