Via: United Archives / Fotos International

Melissa Gilbert (Laura Ingalls)

Melissa Gilbert heeft na ‘Het Kleine Huis’ een succesvolle carrière op weten te bouwen zowel als actrice als in de politiek. Dit ging echter niet zonder slag of stoot. Gilbert had een alcohol en drugsverslaving en kampte ook met diverse gezondheidsproblemen. Ze is drie keer getrouwd. Gilbert heeft ‘Het Kleine Huis’ nooit helemaal achter zich gelaten. Ze heeft enkele boeken geschreven over die tijd en ze speelde in theaters de rol van Caroline Ingalls. Gilbert is meteen na haar geboorte geadopteerd. Haar adoptieouders adopteerden ook een jongen: Paul Gilbert. Hij speelde in de serie Willie Oleson, Nellies broertje. Maar Melissa heeft geen contact meer met hem.

Hier is Gilbert te zien met Dean Butler (die Almanzo Wilder speelde) in een interview over Gilberts eerste kus, ja, op de set dus!

[quads id=5]

Melissa Sue Anderson (Mary Ingalls)

Anderson bouwde een succesvolle carrière op na ‘Het Kleine Huis’. Hierbij werkte ze af en toe ook nog samen met Michael Landon. Ze heeft een autobiografie geschreven over haar leven tijdens de opnames van ‘Het Kleine Huis’ en over dingen die ze meemaakte achter de schermen. Anderson is getrouwd en woont in Canada.

Hier is Anderson te zien in The Love Boat:

Lindsay en Sidney Greenbush (Carrie Ingalls)

De tweeling Lindsay en Sidney speelden de derde Ingalls dochter Carrie. Omdat Sidney nogal eens in het gips liep was het eigenlijk de paar minuten oudere Lindsay die de meeste scenes speelde. Veel mensen dachten dat de tweeling één persoon was omdat ze als Lindsay Sidney Greenbush op de credits stonden. Na ‘Het Kleine Huis’ speelden ze of samen of los van elkaar een paar rolletjes, maar ze besloten later hun school af te maken. Beiden zijn getrouwd. Sidney’s man, een paardenfokker, pleegde zelfmoord in 2009.

Hier zie je een compilatie van foto’s van de zusjes, ook op latere leeftijd:

[quads id=8]

Michael Landon (Charles Ingalls)

Landon was al bekend van de serie ‘Bonanza’ toen hij aan ‘Het Kleine Huis’ begon. Naast acteur was hij regisseur, schrijver en producer. In Amerika was hij een grote ster. Hij stond 22 keer op de cover van TV Times, slecht één keer minder dan recordhouder Lucille Ball. Na ‘Het Kleine Huis’ heeft Landon nog van alles gedaan met name de succesvolle serie ‘Highway to Heaven’ waarin hij een engel speelt. Hij speelde daarin weer samen met Victor French die meneer Edwards speelde in ‘Het Kleine Huis’. French en Landon waren goede vrienden. Landon was een kettingroker en hij dronk veel, zei hij zelf. Hij was een echte levensgenieter. Hij is drie keer getrouwd geweest en hij had negen kinderen waarvan een aantal ook in ‘Het Kleine Huis’ te zien waren in gastrollen. Landon stierf aan alvleesklierkanker op slechts 54 jarige leeftijd. Twee jaar eerder was Victor French al overleden, ook op 54 jarige leeftijd aan longkanker.

Hier zie je bloopers uit ‘Highway to heaven’ met Michael Landon en Victor French:

Karen Grassle (Caroline Ingalls)

Grassle werkte al langere tijd als actrice toen ze gecast werd als Caroline Ingalls. Na ‘Het Kleine Huis’ richtte ze een eigen theatergezelschap op. Ze bleef gedurende latere jaren in het theater spelen en zo heel af en toe in een film of TV serie. Inmiddels is de actrice 75 jaar en is ze nog steeds actief.

Hier is Grassle te zien in ‘The Love Boat’:

[quads id=6]

Kleine Huis op de prairie reünie

De resterende cast van ‘Het Kleine Huis’ komt zo af en toe nog bij elkaar. Op de onderstaande beelden is de cast te zien bij zo’n reünie. De serie leeft nog steeds ook dankzij de prachtige nalatenschap van Laura Ingalls Wilder zelf. Haar leven blijft generatie op generatie boeien.

Jouw herinnering aan Het kleine huis op de prairie?

Wat vond je zelf het leukste of wie was jouw favoriete acteur van de serie? Laat ons alles wat je wil delen over Kleine Huis op de Prairie weten in een reactie onderin!


Word nog vrolijker van nostalgie!

Ontvang meer positieve leuke en exclusieve herinneringen aan vroeger! Laat je emailadres achter en we sturen ze direct (gratis) naar je inbox!

Volg ons op Facebook

We hebben verschillende pagina’s, met een eigen focus! Vergeet dus vooral niet onze pagina’s te liken…

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form
Foto van auteur
Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

25 gedachten over “Het kleine huis op de prairie: hoe is het 35 jaar later met de cast?”

 1. Ik kijk nog steeds (weer) naar de serie. Geweldig dat gezin en de mensen van het dorp. Heb de dvd’s in mijn kast staan en heb alle boeken van Laura gelezen . De boeken zijn heel anders. Soms komt er iets van de verhalen terug in de tv serie. De boeken zijn nog mooier,en boeiender maar ook spannender dan de serie.
  Het verhaal van de Ingalls familie die in een huifkar over de praries trekken staan zo gedetailleerd beschreven.
  Het zijn ware geschiedenis juweeltjes.

  Beantwoorden
 2. Geweldige serie Het Kleine Huis op de Prairie.
  Ik kijk er nu nog naar. Hier kan iedereen van leren om hoe je met elkaar om moet gaan. Ik hoop dat de jeugd van nu 2021 ook met deze serie opgroeide en er wat van leerd. Zolang ik kan blijf ik kijken.
  Ook top acteurs en actrices, ik heb Micheal Landon als acteur mee gemaakt in de serie Bonanza, en heb deze op DVD. Heel spijtig dat hij op zo’n jonge leeftijd is overleden. Ook leuk om te zien hoe de acteurs en actrices er nu uit zien.

  Beantwoorden
 3. Ik ben 61 en kijk ook elke avond naar deze serie, vroeger heb ik alle afleveringen ook gezien en weet soms precies wat er komen gaat maar het blijft een van de leukste series die er zijn

  Beantwoorden
 4. Een verslavende serie. De acteurs zijn stuk voor stuk fenomenaal! Ik heb mijn hart verpand aan de onderwijzeres , de zus van Almanzo. Prachtig en ontroerend gespeeld.

  Hilde

  Beantwoorden
 5. Van mij mogen ze deze serie voor altijd eindeloos alle afleveringen herhalen! Hier kunnen de jongere generatie ook veel van leren, zo’n mooie gevoellige serie, met leuke personages.

  Beantwoorden
 6. Op YouTube wel, daar vind je een paar minuten een paar scènes van deze laatste aflevering.Het heet “Last Farewell (als ik het goed schrijf, je vind het wel. Daar zie je hoe ze afscheid nemen van de dorp. Michael Landon, wilde de dorp opblazen omdat hij verder dacht, hij wilde niet dat er in de toekomst financiële misbruik van zou worden gemaakt en dat het een toeristiche trekpleister zou worden. De Last Farewell was best heel triest om te zien.. ?

  Beantwoorden
 7. Prachtige serie met geweldige acteurs in een tijd dat de aarde nog schoon en ongecomplseerd was.Had graag in die tijd willen leven!

  Beantwoorden
  • Piet, ja het vergaat mij gevoelsmatig net zo, Michael Landon is veel en veel te vroeg overleden .
   Had hem zeer graag willen kennen, en de anderen ook, als Michael nu nog geleefd had, had ik contact met hem geprobeerd te zoeken en willen vertellen voor hoeveel liefhebbende fans hier hij een voorbeeld is, geld natuurlijk ook voor zijn mooie lieve gezin en de andere dorpsgenoten.
   Ik herken mijzelf in Michael , maar leef tot mijn (stille verdriet) niet in die tijd.
   Wel probeer ik in het heden mijn karakter uit te dragen zodat ik dat van hem misschien iets door kan geven, dit is niet moeilijk daar ik bijna net zo ben.
   En, zolang vriendelijkheid, behulpzaamheid, eerlijkheid, trouw, liefde geven en beschermen nog gratis zijn, zal ik dit zolang ik leef ook uit zijn naam voor mijzelf en anderen blijven doen, dit betekenen hij en de zijnen voor mij.

   Beantwoorden
 8. Hallo mensen, ook ik kijk iedere avond naar Het kleine huis en het ontroerd en vertederd me steeds weer ik ben 65 en weet dat het toen harde tot zeer harde tijden waren voor deze mensen .
  Maar de eerlijkheid, tederheid, liefde, trouw, warmte en je zwakheid durven tonen de saamhorigheid in gezin en dorp als er iets is, stijgt daar ver boven uit.
  Ik zou er ook heel graag als een mensje deel van willen zijn, zou niet hoeven wennen.
  Ja er deel van zijn, gelukkig kunnen wij in de avond als liefhebbers nog heerlijk een uurtje wegdromen van een dorp met heerlijke en lieve mensen, en daar even zijn .
  Dat het u allen als fans goed moge gaan .

  Beantwoorden
 9. Ik kijk elke avond naar Het kleine huisje, en bijna elke avond is het huilen. Elke keer mooie verhalen. Als 8 jarig meisje volgde ik in 1974 de serie. Mooie tijd! In Twente hadden de mensen ook aandacht voor elkaar, net als bij Het kleine huisje. Opgegroeid met het christelijke geloof, normen en waarden. Charles was mijn favoriet. Ook nu, nu ik weer kijk. Een hele charmante, knappe man. Een mooi gezin, de Ingalls.

  Beantwoorden
 10. Op een gegeven moment (her)ontdekte ik deze serie op RTL8, nu kijk ik elke dag.
  Wat een heerlijke sfeer.
  Wel apart dat kinderen van hele verschillende leeftijden in dezelfde klas zitten en dat Charles als het zo uitkomt zowel dominee als hulpdokter is.
  Een prominent figuur in z’n leefomgeving en een geweldige vader en man in de serie.
  Niks ten nadele van z’n vrouw, maar hij heeft zo ongeveer de wijsheid in pacht.
  Ik vind vooral Laura en Charles top, maar het hele gezin is hecht en moedig.
  ‘k Denk dat ik de hele serie nog wel aan ga schaffen.

  Beantwoorden
 11. In de jaren 70 soms (een gedeelte van), een aflevering gezien maar vond het niet zo interessant. Tot…ik een aantal weken geleden troosteloos zat te zappen en een aflevering zag staan op RTL8.
  O ja, dacht ik, even kijken hoe dat ook al weer ging.
  En nu dus elke dag, niet lineair, maar laat op de avond.
  Kostelijk, heerlijke serie, elke dag weer.
  Ik ben er ingestapt bij het begin van serie 3 en er zijn er 9 dus kan nog even voort en vertrouw er op dat ze na afloop weer bij serie 1 episode 1 beginnen.
  Doen ze dat niet dan ligt de hele doos voor mij klaar bij een of andere webstore.
  Doen ze dat wel dan ligt de hele doos ook voor mij klaar bij een of andere webstore. Want je wilt het bezitten.

  Beantwoorden
 12. ben nu 60 geen aflevering gemist. 10 jaar geleden: mams wat wil je voor je 50 e verjaardag? ik kon me niets bedenken. het mooiste kado kreeg ik………… alle series op dvd. HEERLIJK

  Beantwoorden
 13. ik heb ooit in de serie gezien helemaal de laatste aflevering van alle seizoenen dat de bewoners van walnut grove het hele stadje opblazen met dynamiet de school het restaurant de winkel waarom is dat nergens meer terug te vinden??

  Beantwoorden
  • Hallo meneer, mevrouw van meel
   Deze aflevering staat op een dvd. En daar staat ook de aflevering op dat Albert ziek word, en nog een aflevering.. laura haar dochter word meegenomen, als ze in de stad zijn. Het betreft een moviebox met 3 film.
   Hoop u hiermee voldoende informatie te hebben gegeven
   Mvg A. Rietveld

   Beantwoorden
 14. Toen ik jong was, keek ik er al naar.
  En een jaar of 6, 7 geleden kwam de serie smiddags op tv.
  En nu kijk ik weer.
  Ben inmiddels 72, maar wat mij opvalt aan deze serie is de ongelofelijk verbondenheid van mensen onder elkaar in die tijden en hoe hun zich uit hele moeilijke situaties wisten te redden.
  Soms is de serie tragisch met de blindheid van Mary, het verlies van haar baby etc.
  Wat een verschil met deze tijd.

  Beantwoorden
 15. Ik ben 70 en ik vind het nog steeds een leuke serie, heb de hele op serie DVD aangeschaft, en is lekker om in de winter naar te kijken, vooral nu met Corona.

  Beantwoorden
 16. Ben bijna 60 en ook deze dame vind het heerlijk om het te zien, eet er zelfs eerder voor als het kan. Ik ben soms jaloers op die ouwe tijd, zo simpel en gewoon, mogen ze een voorbeeld aan nemen.

  Beantwoorden
 17. Ben nu 60, en heel blij dat ik nu weer elke werkdag, het kleine huis zie op tv.
  er komen zoveel mooie en warme herinneringen naar boven.
  ik zal het blijven kijken, en koesteren als een kostbaar kleinnoot.

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer