De meest hilarische frustratie tijdens Lingo: je teamgenoot

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

1

Door

Ruud Caris

Laatste update:

1

Lingo frustratie kandidaten fout

Lingo was jarenlang vaste prik op de Nederlandse buis en is één van de weinige programma’s die tot kamervragen heeft geleid. Ook al was de laatste uitzending op AVROTROS eind 2014, er zijn nog wat pareltjes bewaard gebleven.

Lingo: vaste kost voor jouw huishouden

Er zijn maar weinig programma’s, die het zo lang hebben volgehouden en bovendien relatief zo bleven scoren. De combinatie van het thuis meespelen en het kijken hoe goed de ‘herkenbare’ gasten het deden, maakte Lingo zo leuk.

In vele huishoudens stond het programma daarom ook op tijdens het avondeten.

Lingo televisie spel show
Via: Wikimedia Commons | Michiel1972, CC

Herken jij alle presentatoren nog?

Lucille Werner is een van de bekendste gezichten van Lingo. Zij presenteerde het programma van 2005 tot en met 2014. Lucille was echter niet de eerste presentatrice. Aan haar ging namelijk Nance (2000 – 2005) vooraf.

Ook François Boulangé (1992 – 2000) en Robert ten Brink (1989 – 1992) waren lange tijd onderdeel van het programma. Tegenwoordig wordt het programma gepresenteerd door Jan Versteegh.

Lucille Werner Lingo
Via: Lingo (capture)

De unieke spelers

Juist de willekeurige, maar ook weer zo herkenbare spelers, maakte Lingo extra leuk. “Zij gaan zeker de finale halen…” Je kreeg al meteen het gevoel de spelers te kennen en gaf ze een kans op slagen.

Zo ook de twee deelnemers, die we hieronder leren kennen…

Lingo televisie vrouw bal
Via: Lingo / youtube.com (capture) | mymindstate

Geweldig fragment…

In deze video zien we een team waarbij de nodige frustratie aanwezig is. Dit steekt één van de teamgenoten niet onder stoelen of banken en zijn lichaamstaal spreekt dan ook boekdelen als hij het zoveelste woord ‘verpest’. Wij hebben genoten van Nick en Stefan…

De legendarische rookvrouw

Soms waren er deelnemers met een unieke stem. Zo is er ook de bekende ‘rookvrouw’ van Lingo. Haar uitspraak van het woord ‘gratis’ ging viraal en het fragment wordt tegenwoordig nog steeds bekeken.

Jouw herinneringen aan Lingo?

Keek jij vroeger naar dit populaire televisieprogramma? Wat vond jij vroeger van Lingo en wat kun jij je nog het beste herinneren?

Laat het ons weten in een reactie onderin!

Lees ook: De dure Lingo-ballen en nog 5 interessante weetjes over Lingo


Volg ons ook op social media:

Topics:

Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

1 gedachte over “De meest hilarische frustratie tijdens Lingo: je teamgenoot”

Plaats een reactie

Share to...