Lingo was jarenlang vaste prik op de Nederlandse buis en is één van de weinige programma’s die tot kamervragen heeft geleid. Ook al was de laatste uitzending op AVROTROS eind 2014, er zijn nog wat pareltjes bewaard gebleven.

Lingo: vaste kost voor jouw huishouden

Er zijn maar weinig programma’s, die het zo lang hebben volgehouden en bovendien relatief zo bleven scoren. De combinatie van het thuis meespelen en het kijken hoe goed de ‘herkenbare’ gasten het deden, maakte Lingo zo leuk. In vele huishoudens stond het programma daarom ook op tijdens het avondeten.

Lingo televisie spel show
Via: Wikimedia Commons | Michiel1972, CC

Herken jij alle presentatoren nog?

Lucille Werner is een van de bekendste gezichten van Lingo. Zij presenteerde het programma van 2005 tot en met 2014. Lucille was echter niet de eerste presentatrice. Aan haar ging namelijk Nance (2000 – 2005) vooraf. Ook François Boulangé (1992 – 2000) en Robert ten Brink (1989 – 1992) waren lange tijd onderdeel van het programma. Tegenwoordig wordt het programma gepresenteerd door Jan Versteegh.

Lucille Werner Lingo
Via: Lingo (capture)

De unieke spelers

Juist de willekeurige, maar ook weer zo herkenbare spelers, maakte Lingo extra leuk. “Zij gaan zeker de finale halen…” Je kreeg al meteen het gevoel de spelers te kennen en gaf ze een kans op slagen. Zo ook de twee deelnemers, die we hieronder leren kennen…

Lingo televisie vrouw bal
Via: Lingo / youtube.com (capture) | mymindstate

Geweldig fragment…

In deze video zien we een team waarbij de nodige frustratie aanwezig is. Dit steekt één van de teamgenoten niet onder stoelen of banken en zijn lichaamstaal spreekt dan ook boekdelen als hij het zoveelste woord ‘verpest’. Wij hebben genoten van Nick en Stefan…

De legendarische rookvrouw

Soms waren er deelnemers met een unieke stem. Zo is er ook de bekende ‘rookvrouw’ van Lingo. Haar uitspraak van het woord ‘gratis’ ging viraal en het fragment wordt tegenwoordig nog steeds bekeken.

Jouw herinneringen aan Lingo?

Wat vond jij vroeger van Lingo en wat kun jij je nog het beste herinneren? Laat het ons weten in een reactie onderin!

Lees ook: De dure Lingo-ballen en nog 5 interessante weetjes over Lingo


Word nog vrolijker van nostalgie!

Ontvang meer positieve, leuke en exclusieve herinneringen aan vroeger! Laat je e-mailadres achter en we sturen ze direct (gratis) naar je inbox!

Volg ons ook op social media:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form
Foto van auteur
Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

1 gedachte over “De meest hilarische frustratie tijdens Lingo: je teamgenoot”

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer