Deze 6 minder bekende Lord of the Rings helden ben je zeker vergeten

Door

Cheyenne Broeren

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

The Lord of the rings minder bekende figuren

De beste trilogie ooit gemaakt, vinden wij. Zelfs 20 jaar na verfilming blijft het de meest legendarische fantasiereeks – iedereen met een beetje culturele opvoeding kent elk woord en het complete plot van The Lord of the Rings. J.R.R. Tolkien schreef tussen 1939 en 1945 het epische verhaal dat we in het Nederlands kennen als ‘In de Ban van de Ring’, als vervolg op de ‘Hobbit’. Meer dan 150 miljoen kopieën gingen als warme broodjes over de toonbank; niet gek dat bijna iedereen het kent.

Dus iedereen weet natuurlijk wie in de Fellowship zaten om Frodo te beschermen tegen het kwaad. Iedereen wist van de band tussen Frodo, Sam en Gandalf. En iedereen genoot van het hilarische duo Gimli en Legolas! Er waren ontelbaar veel personages te vinden in zowel de films als de boeken en de bekende karakters van The Lord of the Rings kennen we natuurlijk wel. Dus wij vroegen ons af, ken jij deze minder bekende helden nog?

The Lord of the Rings films

Maar eerst even wat achtergrond: in 2001, 2002 en 2003 kwamen de volgende films uit, geregisseerd door Peter Jackson: ‘The Fellowship of the Ring’, ‘Two Towers’ en ‘The Return of the King’. Het verhaal gaat natuurlijk over de hobbit Frodo, die de Ring of Power van zijn oom Bilbo krijgt. Als je de Hobbit hebt gezien, weet je dat de Ring via Sméagol zijn weg naar Bilbo vond. Gandalf overziet in the Lord of the Rings het kwaad dat de Ring kan doen in handen van boze tovenaar Saruman en de machtige Sauron, dus stuurt hij de kleine Frodo met een broederschap van krijgers op pad om de Ring te vernietigen in Mount Doom. Super slim, met al die monsters daar…

Deze 6 minder bekende Lord of the Rings helden ben je zeker vergeten
Via: tumblr.com

Laten we snel kijken welke minder bekende helden allemaal handjes boden in de strijd tegen het kwaad:

1. Galadriel

De blanke, blonde Elf Galadriel is zeker een minder bekende heldin in het verhaal, ondanks dat ze best veel voorkomt. Terwijl Galadriel zelf één van de drie dragers is van de Elfenringen die Sauron ooit smeedde, kwam ze in verleiding om de Ene Ring van Frodo te stelen. Nadat ze die test had doorstaan, gaf ze Frodo het licht van Eärendil, waarmee Frodo verderop in het verhaal van ‘The Fellowship of the Ring’ de gigantische spin Shelob probeert te verslaan. Hij ontsnapt daarmee een pijnlijke dood en ook Sam heeft profijt van Galadriel’s geschenk. Ze wordt hierdoor een onbezongen heldin in het verhaal van Ringdrager Frodo.

Galadriel Lord of the Rings minder bekende heldin
Via: youtube.com (capture) | The Hobbit: An Unexpected Journey

2. Éomer

Is er iets heldhaftiger dan Gandalf die samen met Éomer, leider van de strijdkrachten te paard; de mannen van Rohan, Helmsdiepte binnenstormen om de Uruk-Hai te vertrappen? Wij denken van niet. Tóch wordt Éomer, samen met zijn verschrikkelijke oom Théoden, verantwoordelijk gezien voor de overwinning van Rohan. Hij is sluw en spoort Grima Wormtong op in ‘Two Towers’, waardoor de troepen van Rohan toch nog op tijd Gondor te hulp konden schieten en Minas Tirith redden van hun ondergang.

Deze 6 minder bekende Lord of the Rings helden ben je zeker vergeten
Via: tumblr.com

3. Sméagol

We hebben een haat-liefdesverhouding met het verraderlijke schepsel; soms is hij lief, soms bezeten door de Ene Ring. Maar Sméagol is niet zomaar Sméagol, Gollem heeft bezit van hem genomen en is verknocht aan de Ring. Hij lijkt de vijand van Frodo en Sam, maar leidt hen wel naar de Doemberg. Weliswaar via de ingang van Mordor, waar de spin Shelob hen opwacht, maar zonder Sméagol zouden ze de weg niet in hun eentje gevonden hebben. Gelukkig is Sam daar om de dag te redden.

Gollum Smeagol Lord of the Rings minder bekende helden
Via: youtube.com (capture) | The Lord of the Rings: The Return of the King

4. Treebeard

Wanneer Merry en Pippin in ‘Two Towers’ gered worden door de Uruk-Hai, ontmoeten ze een van de oudste wezens van Middle-Earth: Treebeard, ofwel Boombaard de Ent. Het Boomvolk wordt geteisterd door de Orcs van Saruman en samen met de twee vrolijke Hobbits laten ze Isengard overstromen. Hierdoor lukt het de overgebleven strijders Mordor te verslaan.

Deze 6 minder bekende Lord of the Rings helden ben je zeker vergeten
Via: tumblr.com

Da’s even schrikken, hier ontmoetten onze vrienden Treebeard:

Herinner jij je zijn trage, zware stem nog? En de dronken Merry en Pippin nadat ze gewonnen hadden? Wij wel!

5. Éowyn

Onder de minder bekende helden van Lord of the Rings valt ook Éowyn, dochter van Koning Théoden. De prinses valt weliswaar voor Aragorn en reist voor hem mee naar het kamp, om te ontsnappen aan de metaforische gevangenis waar ze in Rohan in zit. Om te laten zien dat ze haar mannetje kan staan, trekt ze samen met Merry ten strijden tijdens de Slag om de Pellenor-velden, waar ze een grote vijand in haar eentje uitschakelt. Ook stapt ze tussen haar vader en de Heksenkoning om zijn executie te voorkomen en is zij de vrouw die Sauron vermoord, gezien “geen man dat kan”. Dat is pas bad-ass.

Deze 6 minder bekende Lord of the Rings helden ben je zeker vergeten
Via: giphy.com

6. Sam

De enige echte ondergewaardeerde held is voor ons toch echt Sam. De vriendelijke tuinier gaat letterlijk door het vuur voor zijn grote vriend Frodo. Om de pijn te delen, draagt Sam meerdere keren zelf de Ring om Frodo te ontzien. En hij redt Frodo van Shelob, zelfs nadat Gollem hem tegen Frodo had uitgespeeld. Tot slot, draagt Sam Frodo tijdens het laatste stuk van hun reis, zodat Frodo de Ring in de allesvernietigende lava van Mount Doom kan gooien. En we weten allemaal wat Samwise Gamgee daarna is gaan doen: aardappeltjes eten met zijn Rosie, in de Shire.

Een kleine extra voor de echte fans

Er zitten zoveel unieke personages in de twee trilogieën dat het moeilijk is om favorieten te kiezen, dus laten we het makkelijk houden en kiezen tussen onze favoriete films! Het is een populaire mening dat de Lord of the Rings-reeks kwalitatief beter is dan de Hobbit-reeks. Onze mening over de films van beste naar minder goed is:

  1. The Fellowship of the Ring
  2. The Return of the King
  3. Two Towers
  4. Battle of the Five Armies
  5. The Desolation of Smaug
  6. An Unexpected Journey

The Lord of the Rings blijft onze favoriete fantasie trilogie. Welke onbezongen LOTR held of heldin zijn we vergeten? En wat is volgens jou de beste volgorde van beste naar mindere film? Laat het ons weten door hieronder een reactie te plaatsen.

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...