Via: depositphotos.com | londondeposit

Waarschijnlijk ging jij als jonge meid voor het eerst aan de slag met make-up. Elk smeersel dat je in je handen kreeg, werd gulzig uitgetest. Van oogschaduw tot aan je wenkbrauwen en foundation over je hele gezicht in een Trumpachtig oranje. Het kan bijna niet of je hebt je ook schuldig gemaakt aan een van deze typische make-upblunders!

Make-upblunders: herken jij deze zaken?

De een is er al wat sneller mee weg dan de andere. Jezelf schminken is hoe dan ook geen gave waarmee je geboren wordt. Het is oefenen, falen, dingetjes die je in de boekjes leest of ziet nadoen, en opnieuw proberen. Zeker wanneer je wat gedurfder wil gaan met oogschaduw, moet je er je gedachten bij houden.

Wanneer je nu terugkijkt naar die oude klasfoto’s van toen, zou je toch willen dat iemand je had gewaarschuwd voor dat pannenkoekengezicht. Maar hé, we veroordelen je niet, het is een fase waar we allemaal doorgaan!

make-upblunders
Via: youtube.com (capture) | PEACHY

1. Te bruine of oranje foundation

Een van de grootste make-upblunders waar echt veel jongeren zich aan mispakken: de kleur van hun foundation. Nu denk je misschien: waarom smeerden we massaal foundation? Wel, om die vervelende puistjes te verbergen natuurlijk. Helaas ging je vaak de fout in met de kleur… Of misschien wilde je wel gewoon een tintje bruiner lijken?

Afbeelding wordt geladen…

2. Lippenstift waar het niet hoort

Lippenstift aanbrengen lijkt eenvoudig, maar het is een kunst op zich. Tienermeisjes vliegen al eens uit de bocht, of er belandt lippenstift op een tand… Ook niet erg charmant. Helaas was dat knoeien vaak het rechtstreekse gevolg van goedkope lippenstift (en dat was als arme bakvis natuurlijk je enige optie).

Via: flickr.com | jayhay2336, CC

3. Je wimpers plooien in plaats van krullen

Met de krultang in de hand ging jij aan de slag. Je plooide je wimpers in een hoek van 45 graden. Bovendien kneep je veel te hard op de tang. Dit werd alleen maar erger met die lagen mascara.

Via: pexels.com | Engin Akyurt, CC

4. Zes lagen mascara

Laag over laag over laag. Zo leken je wimpers vol en dik. Mooi toch? In realiteit klonterden je wimpers samen tot vijf dikke sprieten. Het leken wel spinnenpoten.

Via: flickr.com | melohel, CC

5. Strepen en vlekken

Je bracht ’s ochtends thuis je make-up aan, en kijkt dan later op school in de spiegel: wat een griezel! Opeens zag je overal vlekken en strepen. Je foundation, rouge en oogschaduw vermengden zich tot één abstract schilderij. Help!

Afbeelding wordt geladen…

6. De pandalook

Je las in de Joepie of Fancy iets over sexy smokey eyes. En dus wilde je exact die look nabootsen. Youtube tutorials bestonden nog niet, dus de strijd werd geleverd tussen jou en je spiegelbeeld. Deze look, waarbij donkere oogschaduw van licht naar donker geblend wordt, creëert een mysterieuze aanblik. Bij jou deed dit resultaat eerder denken aan een voortvluchtige gek.

Via: giphy.com

7. Een blauw oog?

Blauwe oogschaduw kan prachtig zijn. Zeker wanneer je zelf bruine of grijze ogen hebt. Als tienermeisje begreep je deze wet der kleuren misschien al. Dat je de bal had misgeslagen, wist je past wanneer je vrienden op school vroegen wat er gebeurd was met je oog. Auw…

Via: flickr.com | Marixa Namir Andrade, CC

Nog meer pijnlijk herkenbare make-upblunders op de volgende pagina!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

1 gedachte over “13 make-upblunders waar ieder meisje tegen gezondigd heeft”

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer