Via: screenshot Youtube

Samen met Gert Verhulst en Hans Bourlon is Danny Verbiest, de bedenker van Samson, in 1996 het bekende productiehuis Studio 100 begonnen. Tegenwoordig heeft iedereen wel gehoord van het succesvolle bedrijf, maar ze vroeger hadden vroeger niet gedacht dat studio 100 zo groot zou gaan worden.

Samson spelen is niet zonder gevolgen

Het bedienen van Samson was geen makkelijke klus want vaak moest Danny zich heel klein maken zodat die niet te zien was in het beeld. Volgens Danny Verbiest was Samson spelen een zelf gevaarlijk beroep daardoor.

Jarenlang moest hij zich dagelijks verstoppen op de gekste plekken. Zo moest die zicht met regelmaat verstoppen in hondenmanden, kisten, dozen en nog veel meer kleine ruimtes. De rare posities konden voor veel spierpijn zorgen. Doordat hij zich jarenlang moest verstoppen kreeg hij steeds meer medische klachten. Hij moest zelf aan zijn nek worden geopereerd. Daarom heeft die er uit eindelijk voor gekozen om te stoppen met het spelen van Samson. Want de rare houding kon die niet lange volhouden.

samson en gert videoclip
Via: Samson & Gert / Studio 100 (capture)

De man achter Samson!

Danny heeft veel positieven herinneren aan Samson en Gert. Samson en Gert was een groot deel uit zijn leven want hij heeft namelijk wel meer als 700 afleveringen gemaakt! Danny heeft zelf ook al personages bedacht. Alle personages waren mensen die hij ook in echt kenden. Sommige van deze personen weten nog steeds niet dat er een personage op hun gebaseerd is.

Wat vond jij van Samson?

Welke aflevering van Samson en Gert kun jij je nog herinneren en welke vond jij het leukste? Deel dit bericht en laat het weten in een reactie onderin!


Word nog vrolijker van nostalgie!

Ontvang meer positieve, leuke en exclusieve herinneringen aan vroeger! Laat je e-mailadres achter en we sturen ze direct (gratis) naar je inbox!

Volg ons ook op social media:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form
Foto van auteur
Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

1 gedachte over “Dit is de man die Samson (van Gertje) bedacht EN speelde”

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer