Je hebt vroeger vast een potje Wie is het? gespeeld. Het bord wordt erbij gepakt, de portretten van de personen worden opengeklapt en je trekt zelf ook een iconisch karakter. Tijd voor de bekende vragen van Wie is het!

De bekende vragen van Wie is het?

Als een Sherlock Holmes probeerde jij het karakter van je tegenstander te raden. Er mochten alleen vragen gesteld worden die met ‘ja’ of ‘nee’ beantwoord kunnen worden. Fanatiekelingen straften jou dan ook als je een verkeerde vraag stelde. Pech gehad, je tegenstander is aan de beurt! Na een aantal rondes werd je steeds creatiever met je vragen. Als jij Wie is het? kent, zullen de onderstaande vragen als muziek in je oren klinken!

Via: flickr.com | Ben Sutherland, CC

1. Is het een jongen?

Vaak de allereerste vraag. Jij hoopte natuurlijk dat het antwoord ‘nee’ was. Als de tegenstander een meisje had, kon je veel klepjes dichtklappen!

Via giphy.com

2. Heeft hij/zij blauwe ogen?

Negen van de tien keer was dit niet het geval. Antwoordde je tegenstander met ‘ja’? Dan wist je al bijna zeker dat jij de winst binnen had!

Wie is het
Via: deeconometrist.nl | De Econometrist, CC

3. Heeft ie een hoofddeksel?

Een slimme vraag, waarmee je zomaar eens heel wat klepjes kan dichtklappen. Hoeden en petten, twee in één!

4. Heeft zij oorbellen in?

Ben je er inmiddels achter dat de tegenstander een meisje heeft? Dan kwam de vraag over het dragen van oorbellen al snel!

Via: flickr.com | Steve Berry, CC

5. Heeft jouw poppetje een accessoire?

Vervolgens volgde een hele opsomming wat er onder accessoires viel: hoeden, petten, oorbellen, kralen in haren… Vraag 3 en 4 had je zo tegelijkertijd gesteld!

6. Heeft hij gezichtsbeharing?

Een snor, een baard… beide tellen hierbij. Hopen dat het antwoord ‘ja’ is, want dan ben jij bijna binnen!

Wie is het spel max
Via: amazon.com

7. Heeft hij een snor?

Tja, sommige tegenstanders waren niet goed in het bundelen van vragen. Er werd dan ook vaak een vraag gesteld die je beter niet kon stellen…

Via giphy.com

8. Heeft ie een grote neus?

Tijd voor de gedetailleerde vragen! Alleen met deze slimme vragen kon jij achterhalen welke naam de tegenstander op zijn of haar bord had staan. Kleine neus of grote neus, kom maar op!

Via: youtube.com (capture) | Toys of Past and Present

9. Heeft jouw poppetje een kleine mond?

Ook wat betreft de monden waren er verschillen te zien. De ene een klein mondje en de ander juist een grote!

Via: flickr.com | Bethany Khan, CC

10. Is hij/zij donker gekleurd?

Had het poppetje van de tegenstander een lichtere of donkere huidskleur. Een vraag die jou zomaar eens de winst kon opleveren!

11. Heb jij… Charles ?

Je hebt nog twee klepjes openstaan. Jij besloot om niet nog een vraag over het uiterlijk te stellen, maar een poging te wagen door de naam te zeggen. Vijftig procent kans! Helaas, je krijgt een ‘nee’ te horen. Hopen dat de tegenstander nu niet jouw poppetje raadt!

12. DAN HEB JIJ… ROBERT!

YES! Je bent aan de beurt en weet nu sowieso wie het is. Lekker gespeeld!

Wie is het Robert
Via: amazon.com

Herkenbaar?

Met welke vragen trachtte jij vroeger te achterhalen wie de persoon van je tegenstander was? Laat het ons weten in een reactie onderin!

Lees ook:


Word nog vrolijker van nostalgie!

Ontvang meer positieve leuke en exclusieve herinneringen aan vroeger! Laat je emailadres achter en we sturen ze direct (gratis) naar je inbox!

Volg ons op Facebook

We hebben verschillende pagina’s, met een eigen focus! Vergeet dus vooral niet onze pagina’s te liken…

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer