My Little Pony: 12 magische geheimen die je nog niet kende

Door

Raymond Zachariasse

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

My Little Pony

My Little Pony kennen we waarschijnlijk allemaal. Met deze 12 feitjes duiken we in de geschiedenis van deze kleurrijke pony’s.

My Little Pony

Elk kind houdt wel van actiefiguren. Denk aan G.I. Joe, Transformers, Star Wars en… nou ja, we kennen ze eigenlijk allemaal wel, want ook volwassenen sparen ze graag. Maar veel van deze actiefiguren zijn gemaakt voor jongens. Natuurlijk heb je de barbies, maar vroeger waren die behoorlijk truttig.

Barbie pop eerste vroeger
Via: youtube.com (capture) | Pawn Stars

Hoe is My Little Pony ontstaan?

Dus toen Bonnie Zacherle bij Hasbro ging werken, pitchte ze meteen een paard bij haar baas. Want vooral meisjes zijn gek op paarden. Haar baas was niet onder de indruk.

Dus drie jaar lang smeekte ze zonder succes om een paard, totdat haar baas zelf met ongeveer hetzelfde idee kwam. Hij wilde echter een pony en zo werd My Little Pony geboren en meteen een succes. Nou ja, niet helemaal… ken jij deze 12 magische geheimen?

My little pony speelgoed vroeger
Via: flickr.com | Mary Bliss, CC

1. My Pretty Pony

De eerste versie van My Little Pony werd My Pretty Pony. Deze pony was groot, stug en eigenlijk helemaal niet zo mooi. De oren en staart konden bewegen en je kon een knipoog geven. Dat dan weer wel.

2. Dan toch My Little Pony?

De vrouw van Hoofd Marketing vond My Pretty Pony ook een bakbeest. Het beest moest veel kleiner en zachter worden, en lang haar hebben om te kunnen kammen.

Bonnie zuchtte diep toen haar baas vroeg om My Pretty Pony opnieuw te ontwerpen want drie jaar lang had ze precies hetzelfde gezegd. In augustus 1981 werd dan eindelijk My Little Pony geboren.

3. Geen succes

My Little Pony werd niet meteen een hit. Op de Toy Fair (waar ze alle nieuwe speelgoed inkopen) vonden ze het vooral een saaie pony wat ook nog eens te weinig kon. “Dat verkoopt voor geen meter”, werd er gezegd. Gelukkig vond het publiek de pony wel leuk en werd het toch nog een succes.

My pretty pony speelgoed my first pony
Via: My Little Pony (capture)

4. Gender neutraal

Overigens was het de bedoeling dat de pony’s gender neutraal zouden worden zodat zowel jongens als meisjes ermee konden spelen. Geen felle kleuren dus, maar gewoon realistische dieren. Precies het paard zoals bedenker Bonnie vroeger altijd al wilde hebben.

5. De serie

Speelgoed verkoopt toch beter als je er ook een animatieserie van maakt. Denk maar eens aan Transformers en He-man. Dus Hasbro zocht naar een goed team om snel een tekenfilm in elkaar te zetten. In 1984 kwam deze eerste televisie special uit, gemaakt door MARVEL.

Deze Rescue at Midnight Castle zit vol met monsters en is vrij donker. Marvel was natuurlijk gewend om zulke films voor jongens te maken dus deze Little Ponies werden iets te stoer. Toch volgde er nog een echte speelfilm met de stemmen van Rhea Perlman, Danny DeVito en Tony Randall.

Die film werd geen succes maar zorgde er wel voor dat er meer My Little Pony series op tv kwamen, die wél een succes werden.

6. Jem

Omdat de eerste film geen succes werd, stopte Hasbro ook meteen met de bioscoop release van de G.I. Joe film en werd de geanimeerde JEM film nooit gemaakt. Gelukkig hebben we de series nog.

We hebben nog 6 My Little Pony-feitjes op de volgende pagina! Wat dacht je van die aparte namen (zie nr. 7)?

Raymond Zachariasse is een Nederlandse schrijver van vooral jeugd- en prentenboeken. Geboren en getogen in Woerden sinds 9 September 1969. Veel van zijn verhalen zijn gebaseerd op zijn jeugd en spelen zich af in Woerden en omstreken. Sinds zijn jeugd heeft hij een grote interesse in het fantastische en mystery en daardoor is het geen geheim dat veel van zijn verhalen ook afspelen in verre oorden.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...