6 dingen die je nog niet wist over barbiepoppen

Door

Zuleikha Meijen

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

1

Laatste update:

1

Barbiepoppen vroeger

Barbiepoppen blijven leuk om te sparen en om mee te spelen! Barbie is van alle markten thuis: ze is mooi, succesvol, slim, populair enzovoort. Wat is zij eigenlijk niet? Barbie staat altijd in de spotlight en toch zijn er dingen die niet iedereen van haar weet…

Wie je dit al over de Barbiepoppen?

Het nadeel van beroemd zijn: je hebt geen dag rust en wordt overal gevolgd. Arme Barbie maakt dit zelf ook al jaren mee. Nadeel voor Barbie, voordeel voor de echte fans. Ben jij zo een echte fan? Even je kennis over Barbie checken. Welk van onderstaande weetjes wist jij nog niet?

Barbie poppen speelgoed populair
Via: pxhere.com, CC

1. Barbie heet eigenlijk Barbara Millicent Roberts

In het begin zag Barbie er ook echt uit als Barbara Millicent. Vind je ook niet? Het was wel een tuttig dametje. Vooral haar tweede naam, Millicent, heeft een aristocratisch tintje. Barbie, daarentegen, klinkt weer een beetje betuttelend. Maar, is dat niet een beetje het imago van good old Barb? Het domme blondje met een te grote garderobe en voorgevel?

Barbie pop eerste vroeger
Via: youtube.com (capture) | Pawn Stars

2. Barbie heeft een zusje genaamd Skipper

De ouders van Barbie (George en Margareth) waren denk ik niet in beeld, maar er kwam wel ineens een zusje bij. En Mattel gaf ook haar een miljoen verschillende outfits, huisdieren en alles wat Skipper maar wilde.

Barbie Skipper pop vroeger
Via: flickr.com | Joe Haupt, CC

Skipper had net zo een garderobe als haar grote zus. Wij snappen alleen niet waarom Skipper platvoeten had, jij?

https://www.youtube.com/watch?v=jrBEw5QgD_A

3. Becky, de enige Barbiepop in een rolstoel

Heb jij deze pop gehad? Becky zat bij Barbie op school en was tevens de schoolfotograaf voor de schoolkrant. Zij was niet zo lang op de markt en voor haar tijd, heel vooruitstrevend. Mattel wilde hiermee aantonen dat iedereen erbij hoort. Wel jammer dat zij deze trend niet hebben voortgezet. Het is een nobel streven.

barbie-Becky-blog-vroegert
Via: youtube.com (capture) | Titi Toys and Dolls

4. Er waren eigenlijk 2 Barbiepoppen

De eerste Barbie kwam in twee uitvoeringen. Ken jij deze brunette nog? Deze versie sloeg niet zo aan als de blondine. Uiteindelijk verdween zij en bleef de peroxide versie over.

Barbie brunette vroeger
Via: Wikimedia Commons | Barbieologin, C

5. Barbiepoppen met een eigen magazine

Wow, zij had haar eigen magazine! Las jij de Barbie Bazaar ook? Of zat je liever met je neus in een van deze andere tijdschriften? Helaas worden er sinds 2006 geen nieuwe Barbie Bazaars meer gemaakt. Deze collector’s items zijn daardoor alleen maar meer gewild. Als jij ze thuis hebt liggen, lucky you!

Barbie Magazine
Via: flickr.com | atherine of chicago, CC

En misschien zijn ze nog wat waard.

.

6. Niemand herinnert zich de Bild Lilli doll

Niemand? Wij dus wel Mattel. Wij hebben het duistere geheim over jullie barbiepoppen ontdekt. Barbie is a cheap knock off! Ok, ook niet helemaal waar maar zo origineel als zij lijkt, is zij niet. Voor haar heeft de Duitse krant de Bild namelijk de Lilli doll geïntroduceerd. Die beviel Mattel wel dus maakten zij Barbie naar haar gelijkenis.

Plagiaat? Nee, want Mattel kocht niet veel later het patent en arme Lilli moest de weg vrijmaken voor de blonde stoot.

Barbie pop vroeger Bild Lilli
Via: flickr.com | teadrinker, CC

Barbiepoppen blijven leuk, of geloof jij dat zij steeds minder populair worden? Overleeft Barbara Millicent Roberts het digitale tijdperk? Welke Barbie was jouw favoriet? En zeg eens eerlijk, heb jij ook het haar van jouw Barbie wel eens geknipt? Deel jouw herinneringen met ons via de comments!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Tegenwoordig leven wij online en ondanks dat ik me daar erg in thuis voel met mijn online marketing bureau zulutions, verlang ik soms heerlijk terug naar de jaren '90. Mijmer jij met me mee?

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

1 gedachte over “6 dingen die je nog niet wist over barbiepoppen”

 1. Beste,

  Kent u misschien Barbie fans aan wie ik mijn Barbie Magazines kan verkopen? Of waar ik deze het beste kan aanbieden?

  Ik heb de magazines vanaf nr 10 tm nr 177 waarvan vanaf 146 ongeopend in het plastic.

  Dank voor de reactie!
  Met vriendelijke groet,

  Jeanet

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Share to...