Barbie poppen speelgoed populair

Via: pxhere.com, CC

Barbie, ooit zo populair en gewild. Nu is zij 60. Gek genoeg is zij als wijn, hoe ouder hoe lekkerder en voller van smaak. Hoe komt het dat veel poppen het niet redden en Barbie wel? Wat was er nou ook alweer zo speciaal aan die blonde stoot? En uiteraard de belangrijkste vraag, welke van deze poppen had jij?

Barbie logo
Via: Wikimedia Commons | Barbie, CC

Barbie: niet zomaar een pop

Ongekend populair is zij en dat is (bijna) altijd zo geweest. Een ‘simpele’ speelgoed pop en toch is Barbie onuitwisbaar uit ons geheugen. Al sinds 1959 heeft zij ons hartje toch gestolen.

En dat in veel verschillende gedaantes:

.

Wie heeft er niet mee gespeeld? Zij is van alle tijden en ondanks kritiek dat zij een overdreven stereotype van een vrouw zou zijn, zijn wij allen dol op haar. Stiekem was het af en toe een verwende dame (met verwende heer), want ze had genoeg gadgets of kleding

Velen willen haar zijn…

Zij is over de top, in veel gevallen geen goed voorbeeld, maar toch… Vrouwen en meiden wilden haar zijn, denk maar aan Samantha.

Samantha de Jong, beter bekend als Barbie,
Via: flickr.com | Roel Wijnants

Maar zij is niet de enige.

Maar niet alleen Barbie had look a likes. Maak kennis met Rodrigro Alves, de “human Ken Doll”…

https://www.youtube.com/watch?v=UrsYSnhQ8MQ

Zelfs een ode aan Barbie

Mannen gingen op zoek naar vrouwen die er sprekend op leken. Er werden zelfs liedjes aan haar gewijd.

Barbie-verzamelaars…

Het is duidelijk dat Barbie niet alleen voor meiden was. Sommige mannen gaan ook heel ver voor hun geliefde popjes. Sommige verzamelen postzegels, anderen munten, modeltreinen, maar voor deze man gaat er niets boven haar fantastische collectie van 6000 barbie-poppen. Hij is overigens nog single, maar dat is geheel logisch!

Maar waar komt toch die obsessie vandaan? Niet iedereen slaat zo ver door, maar geef eens eerlijk toe, jij hield toch ook van je Barbie collectie? Met welke heb jij gespeeld?

Mattel Barbie pop speelgoed
Via: Wikimedia Commons | Barbieologin, CC

Of juist de wat modernere versie?

Waarom is Barbie zo populair? 6 redenen!

Wij weten wel waarom. Op de volgende pagina vind jij 6 redenen waarom Barbie zo ongekend populair is, zelfs na 60 jaar. Benieuwd welke zaken je hier zelf van herkent, door met de beroemde pop(pen) te spelen…

Foto van auteur
Tegenwoordig leven wij online en ondanks dat ik me daar erg in thuis voel met mijn online marketing bureau zulutions, verlang ik soms heerlijk terug naar de jaren '90. Mijmer jij met me mee?

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer