Hoe is het nu met Noraly, dertien jaar na de laatste Journaal-uitzending? Je hoeft haar Twitteraccount maar te bekijken om te zien dat ze niet stil zit! Zo schrijft ze columns en toneelstukken, doet ze research en speelt ze af en toe mee met het Noord Nederlands Toneel. In 2009 ontving ze de Cosmic Award voor haar actieve rol voor diversiteit in de media.

In 2011 werd ze onderscheiden met een lintje als Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. In 2017 ging ze voor de documentaire ‘Amsterdam, Sporen van Suiker’ samen met Typhoon op zoek naar voorouders die in Suriname tot slaaf werden gemaakt. Ook was ze in 2018 de verteller tijdens The Passion.
Onlangs in de media
Noraly is gek op lezen. “Tijdens coronatijd is voorlezen en verhalen vertellen een manier om toch je huis uit te komen.” Ook leest ze graag voor aan haar kleinkinderen en koopt ze zelf regelmatig kinderboeken. Als ambassadeur van de Leescoalitie deed ze mee aan #ikleesthuis, een actie om mensen te inspireren elkaar voor te lezen via internet.
Eind 2020 kwam haar boek ‘Recht En Waarheid Maken Vrij‘ uit, dat ze schreef over de Decembermoorden.
‘ Recht en waarheid maken vrij’ Dit boek over de decembermoorden in Suriname ligt op 8 december in de winkel. #081282. #herdenkingspublicatie #norabey pic.twitter.com/rKGcXYuIbJ
— Noraly Beyer (@norabey) November 27, 2020
In 2021 was Noraly nog te zien in een campagne voor vaccinaties tegen het coronavirus. Ook is ze betrokken bij de verkiezing Geschiedenisdocent 2021, waar een vakjury onder leiding van Noraly de beste geschiedenisdocent van het land kiest. Daarnaast is ze regelmatig actief als dagvoorzitter en gastspreker bij allerlei bijeenkomsten en evenementen.
Noraly is dus nog druk bezig! Naast dat Noraly Beyer één van de meest bekende nieuwslerezessen van Nederland is, heeft ze ook één van de meest bekende stemmen van Nederland. Perfect voor het inspreken van een luisterboek, zoals ze voor ‘Het Grote Anansiboek‘ deed. We sluiten af met dit mooie fragment!
Beluister hier een voorproefje van het luisterboek #HetGroteAnansiboek! ????
— Querido Kinderboeken (@Querido_kind) December 16, 2020
Luister direct naar het boek voorgelezen door @norabey op @Storytel_nl ????
➡️ https://t.co/KS0O1VtIlt#Querido #Luisterboek pic.twitter.com/t8N0qDaLaD
Jouw herinneringen aan Noraly?
Keek jij ook altijd het Journaal met Noraly Beyer en luister je ook nog steeds graag naar haar stem? We zijn benieuwd naar jouw herinneringen aan de iconische en onvergetelijke nieuwslezeres. Deel ze in de reacties onderin!
Lees ook:
- Ken je deze authentieke 10 presentatoren en presentatrices nog?
- 11 typerende illustraties van ‘Het Jeugdjournaal’ vroeger
- Deze 20 intro’s bezorgen je gegarandeerd nostalgische kriebels
Hoe men de stem van Noraly Beier als aangenaam kon/kan ervaren is mij een regelrecht raadsel. Als Nederlander durfde ik mijn buitenlandse vrienden het NOS journaal niet te laten zien, want niet alleen de stem van deze vrouw was – althans volgens mij dan – werkelijk afgrijselijk kra-kras achtig maar haar uiterlijk had haar in andere landen (mocht ik met mijn mening over haar stem dan alleen staan) tot uitsluitend radiopresentatie beperkt. Dat Noraly Beier uit een bevolking van 18 miljoen mensen tot tv-presentatrice werd gemaakt toot voor mij aan dat de selectie van persooneel bij de NOS volstrekt ondoorgrondelijk.is of gebaseerd op gronden die niets met geschiktheid te maken hebben.
Hoe kan het dat jullie haar relatie met Joost Prinsen niet noemen?