Noraly Beyer: zo gaat het nu met de iconische NOS nieuwslezeres

Door

Lilian Van Engelen

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

1

Laatste update:

1

Noraly Beyer NOS nieuwslezeres vroeger hoet journaal

Hoe is het nu met Noraly, dertien jaar na de laatste Journaal-uitzending? Je hoeft haar Twitteraccount maar te bekijken om te zien dat ze niet stil zit! Zo schrijft ze columns en toneelstukken, doet ze research en speelt ze af en toe mee met het Noord Nederlands Toneel. In 2009 ontving ze de Cosmic Award voor haar actieve rol voor diversiteit in de media. 

Noraly Beyer 2019
Noraly Beyer in 2019 -Via: Wikimedia Commons | Magere Hein, CC

In 2011 werd ze onderscheiden met een lintje als Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. In 2017 ging ze voor de documentaire ‘Amsterdam, Sporen van Suiker’ samen met Typhoon op zoek naar voorouders die in Suriname tot slaaf werden gemaakt. Ook was ze in 2018 de verteller tijdens The Passion.

Onlangs in de media

Noraly is gek op lezen. “Tijdens coronatijd is voorlezen en verhalen vertellen een manier om toch je huis uit te komen.” Ook leest ze graag voor aan haar kleinkinderen en koopt ze zelf regelmatig kinderboeken. Als ambassadeur van de Leescoalitie deed ze mee aan #ikleesthuis, een actie om mensen te inspireren elkaar voor te lezen via internet.

Eind 2020 kwam haar boek ‘Recht En Waarheid Maken Vrij‘ uit, dat ze schreef over de Decembermoorden.

In 2021 was Noraly nog te zien in een campagne voor vaccinaties tegen het coronavirus. Ook is ze betrokken bij de verkiezing Geschiedenisdocent 2021, waar een vakjury onder leiding van Noraly de beste geschiedenisdocent van het land kiest. Daarnaast is ze regelmatig actief als dagvoorzitter en gastspreker bij allerlei bijeenkomsten en evenementen.

Noraly is dus nog druk bezig! Naast dat Noraly Beyer één van de meest bekende nieuwslerezessen van Nederland is, heeft ze ook één van de meest bekende stemmen van Nederland. Perfect voor het inspreken van een luisterboek, zoals ze voor ‘Het Grote Anansiboek‘ deed. We sluiten af met dit mooie fragment!

Jouw herinneringen aan Noraly?

Keek jij ook altijd het Journaal met Noraly Beyer en luister je ook nog steeds graag naar haar stem? We zijn benieuwd naar jouw herinneringen aan de iconische en onvergetelijke nieuwslezeres. Deel ze in de reacties onderin!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Geboren eind jaren 70, lagere school in de 80's en puber in de 90's. Gek op vintage spullen, pub quizzen en vooral op muziek. Verzamelt vazen uit de jaren '70 en kan geen platenzaak voorbijlopen. Tekstschrijver bij Piccalilly Connects.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

1 gedachte over “Noraly Beyer: zo gaat het nu met de iconische NOS nieuwslezeres”

Plaats een reactie

Share to...