Om welke van deze 9 Muppets lachte jij vroeger het hardst?

Door

Zuleikha Meijen

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Herinner jij je nog die hilarische karakters in de vorm van stoffen poppen? Natuurlijk hebben we het dan over de Muppets. We gaan in dit artikel op enkele van die nostalgische vrienden uit The Muppet Show…

Iedereen kent wel een (echte) Muppet!

In het dagelijks leven komen wij mensen tegen die veel lijken op de Muppets van vroeger. Denk maar eens na. Het zeurende oude stel wat klaagt over alles. De buurjongen die van zijn ouders een drumstel voor zijn verjaardag heeft gekregen en erop los slaat als een gek. Het stel wat niet met maar ook niet zonder elkaar kan. En wij zelf lijken wij misschien ook wel op een Muppet.

Muppet Show poster
Via: The Muppet Show (cover)

Welke van onderstaande Muppets liet jou het hardst lachen? Herinner jij ze nog allemaal? Hieronder een lijstje van onze favoriete Muppets.

1. Animal, de gekke drummer

In deze tijd zou ik Animal een Ritalin aanbieden. Animal was verreweg de drukste, maar ook meest muzikale, Muppet van The Muppetshow. Heb jij wel eens achter een drumstel gezeten? De eerste keer zijn wij allemaal een beetje als Animal; superdruk en over-excited gaan wij los op de drums, denkende dat het ergens naar klinkt. Het verschil met Animal is dat hij er echt wel wat van kon en altijd de show wist te stelen met zijn kunstjes, zijn liefde voor vrouwen en lichte pyromanie.

2. Dr. Bunsen Honeydew, de verstrooide professor

What’s in a name? Iedere Muppet heeft een speciale, opvallende naam en zo ook Dr. Bunsen Honeydew. Zijn voornaam heeft hij van de bekende Bunsen burner, de brander die je bij scheikunde gebruikte. De Bunsen burner is ontdekt/ bedacht door Robert Bunsen en zodoende. De naam Honeydew is gekozen vanwege de vorm van het hoofd. Dr. Bunsen Honeydew van de Muppets heeft namelijk een meloenvormig (Honeydew melon) hoofd. Daarnaast presenteert hij zoals de multinational Honeywell vroeger reclames op de markt bracht, alleen stuntelt hij heel wat meer.  Let trouwens op zijn mooie bril.

3. Beaker, de emo Muppet

De meest gevoelige Muppet was toch wel Beaker. Angst was een belangrijke emotie die hij uitstraalde, maar als lab assistent van eerdergenoemde Dr. Bunsen Honeydew had hij heel wat te verduren. Mimimimimi was zo ongeveer de enige tekst die hij uit kon brengen. Soms hoorde je hem ineens spreken en dan kwam er verrassend veel wijsheid uit.

4. Captain Strangepork, de eerste Muppet in de ruimte

Star Trek was er niets bij! Wat een avontuurlijke big is Captain Strangepork. Samen met zijn crew, waar ook Miss Piggy bij hoorde, maakte hij allerlei reizen door de ruimte. Zegt Pigs in space jou nog wat? Iedereen wil toch een ruimtereis maken en deze heldhaftige biggen krijgen gewoon de kans van hun leven. Als je Atari fan was, kon je trouwens even doen alsof je de Captain was. Superleuk!

5. Fozzie Beer, de lolbroek van de Muppets

Fozzie Beer vond vooral zichzelf grappig en lachte het hardst om zijn eigen grapjes. Dat is meestal met de lolbroek van de groep. Ook ons kleine kikkerlandje komt voor in één van zijn meest hilarische grappen. Maar, waar sloeg dat Waka Waka eigenlijk op?

https://www.youtube.com/watch?v=5re_Q9VpRw4

6. Muppet Kermit de Kikker bestaat echt

De meest bekende Muppet, logisch want hij presenteerde de Muppetshow, was Kermit de Kikker. In het begin was Kermit gewoon Kermit. Later begon Jim Henson hem steeds meer om te vormen tot de kikker zoals wij hem allemaal kennen. Een tikkeltje eigenwijs en hij wilde alles zelf bepalen en regelen. Op het werk broek aan, maar thuis had hij volgens mij niets te zeggen. Maar welke man wel? 😉

Via: giphy.com

Wist je trouwens dat Kermit echt bestaat?

7. Miss Piggy, de Muppet die Kermit de Kikker stalkte

Oh Kermie, zei Miss Piggy altijd. Het leek wel een grappige versie van de film Fatal Attraction. Toch leek het soms alsof Kermit niet zonder zijn Miss Piggy kon. Hij kon niet met maar zeker ook niet zonder de babe van de show. Miss Piggy ging vaak een tikkeltje te veel op in haar “liefde”. Zij heeft er echter geen spijt van.

8. Swedish Chef, het culinaire hoogstandje van de Muppets

Als je denkt dat je niet kunt koken, dan wint de Swedish Chef het alsnog van je. De gekste gerechten kon hij maken maar of het smaakte is een tweede. Als een echte Martha Stewart legde hij in zijn taal (Zweeds neem ik aan) uit hoe je thuis alles zelf kon bereiden. Een beginsel van de diy video’s, wellicht. Maar goed, dat is wel heel modern en we gingen terug in de tijd. Ken jij ook iemand die jou de raarste gerechten vol trots voorschotelt? Een tip, zeg eerlijk dat het niet lekker is. Anders krijg je dat bij je volgende bezoek weer te eten ;). Had jij trouwens ook zo veel medelijden met dat meest veelzijdige stukje vlees?

9. Statler en Waldorf, de mopper Muppets

Dat oude stel in het park. wat iedereen afzeikt. Die zeuren over hoe vroeger alles beter was en dat de jeugd van tegenwoordig opgroeit voor galg en rad. Ja, die kennen wij allemaal wel. Als je denkt aan de twee oudste Muppets, Statler en Waldorf, dan moeten ze jou ook bekend voorkomen. Een korte compilatie van hun gezeik, gezanik, gezwets en gezeur. Zijn al die oudjes niet gewoon zo?

Leuke Muppet weetjes voor de echte fans

  • Henson kreeg de serie in de Verenigde Staten in eerste instantie niet verkocht. Uiteindelijk werd de serie in Engeland geproduceerd, door een mondelinge overeenkomst met de mediamagnaat Lord Grade, die de serie op zijn commerciële zender wilde uitzenden.
  • Nog steeds bestaat het misverstand dat The Muppet Show een Amerikaans product is, temeer daar ‘Sesame Street’ wel in de Verenigde Staten wordt geproduceerd.
  • De Muppets (op enkele na, bijvoorbeeld die in Sesamstraat voorkomen) zijn sinds april 2004 eigendom van The Walt Disney Company, die ze van The Jim Henson Company heeft overgenomen.

Ken jij zelf een Muppet?

Herinner jij je deze leuke karakters nog? Misschien herken je zelfs een Muppet tussen je vrienden, collega’s of familie. Deel dit artikel dan ook met die Muppet en laat ze meegenieten van hun alter-ego!


Volg ons ook op social media:

Tegenwoordig leven wij online en ondanks dat ik me daar erg in thuis voel met mijn online marketing bureau zulutions, verlang ik soms heerlijk terug naar de jaren '90. Mijmer jij met me mee?

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...