De film van Ome Willem was een bijzonder populaire tv-programma waar veel kinderen groot mee zijn geworden. In 1974 kwam de eerste aflevering op de buis en daarna volgende er nog velen. Wij zijn op zoek gegaan hoe het nu gaat met Ome Willem (Edwin Rutten) en de Geitenbreiers.

De film van Ome Willem

Lang lang geleden was de eerste aflevering van De film van Ome Willem, waarbij een aantal vaste elementen altijd terugkomen. Denk bijvoorbeeld aan de kus op het hoofd van de geitenbreier, de uitgebreide begroeting van het publiek en de tekeningen die Ome Willem dan krijgt en natuurlijk Deze vuist op deze vuist.

Edwin Rutten De film van Ome Willem
Via: Wikimedia Commons | VARA / Beeld en Geluidwiki, CC

De film van Ome Willem was (en is) erg populair en gevuld met muziek, sketches en de buitenfilmpjes natuurlijk. Veel kinderen zijn er groot mee geworden. De laatste aflevering werd in 1989, maar er kwamen herhalingen van 2000 tot 2012.

Via: ANP, Kippa, CC

Wist je dat…?

 • De kostuums van onder andere Ome Willem, Toon, Teun en August werden regelmatig veranderd, maar de geitenbreiers niet. Tot het einde zaten zij in smoking.
 • In de laatste aflevering vertrekt Ome Willem naar Vuurland, maar omdat de serie zo populair is, gaat de serie erna nog verder. Zijn ‘nieuwe’ huis lijkt verdacht veel op zijn oude trouwens.
 • Er waren regelmatig gasten, van bekende tot minder bekende acteurs, waaronder: Joke Bruijs, Karin Bloemen, Wieteke van Dort, Imca Marina, Haye van der Heyden en Frits Lambrechts.
 • Aart Staartjes is één van de regisseurs van De Film van Ome Willem.

Herinneringen ophalen

Er waren veel herkenbare uitspraken van onze Willem. Denk bijvoorbeeld aan Lust je ook een broodje poep? Rakkers en Rekels en Ro ra rillen, ga maar zitten op je billen.

Ken je deze nog?

Maar we hebben nog meer

Hoe is het nu met Ome Willem (Edwin Rutten)?

Wij zijn voor je op zoek gegaan hoe het nu gaat met Ome Willem en we kunnen je alvast verklappen: hij is nog erg actief! Als wat, dat lees je op de volgende pagina!

Foto van auteur
Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

2 gedachten over “Hoe is het nu met onze vriend Ome Willem en de geitenbreiers?”

 1. Ik ben altijd opgevoed met ome Willem en ik heb dit ook weer doorgeven aan mijn dochter.
  Het blijft jeugdsentiment.
  Leuke herinneringen ik zal dit voor altijd koesteren.

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer