GTST cliffhanger: ken je deze 12 bizarre cliffhangers nog?

Door

Arie Vogelaar

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Goede tijden slechte tijden GTST cliffhangers scenes

GTST is al sinds de jaren negentig de populairste soapserie van Nederland. Ludo groeide al gauw uit tot de Nederlandse James Bond, Rick werd de populairste barman van de Lage Landen en Nina werd voor veel huishoudens een surrogaatdochter waar ze intens mee meeleefden.

Op deze pagina vind je een overzicht de bizarste cliffhangers uit de geschiedenis van deze oer-Hollandse soapserie. Ben je klaar voor een tripje door de roemrijke geschiedenis van Goede Tijden Slechte Tijden? ⌛

GTST: populairste soap van Nederland

De eerste aflevering van GTST stamt alweer uit 1990. De populaire Nederlandse soapserie wordt inmiddels al ruim dertig jaar uitgezonden door RTL en veroverde de harten van miljoenen Nederlanders.

Van schietpartijen tot hevige romances en van duistere geheimen tot spoorloze verdwijningen: in GTST komt het allemaal voorbij. Het fictieve Meerdijk is uitgegroeid tot een tweede thuis voor heel televisiekijkend Nederland.

Ook anno vandaag volgen we nog vol plezier het wel en wee van de inwoners van Meerdijk.

Arnie Alberts GTST
Via: GTST (capture)

12 bizarre GTST cliffhangers

Laten we eens enkele van die bizarre spanningsbogen van Goede Tijden, Slechte Tijden onder de loep nemen. Deze waren per slot van rekening de reden, waarom je bleef kijken…

Jouw favoriete GTST cliffhanger: door welk spannende einde kon jij je niet weerhouden om weer naar Goede Tijden, Slechte Tijden te kijken. Kortom, wat was jouw favoriete cliffhanger van GTST? Laat het weten in een reactie onderin.

Geniet in ieder geval van de volgende 12 nostalgische GTST cliffhangers…

1. Een letterlijke cliffhanger voor Bowien

Tijdens Bowiens huwelijksreis met Stefano Sanders gaat het helemaal mis. Bowien confronteert Ludo met het feit dat zijn vrouw Janine vreemdging met zijn zoon. ????

Ludo beweegt zich woedend naar Bowien toe, waarop ze uitglijdt en van een klif de afgrond in stort. Eén van de spannendste cliffhangers die GTST ooit gekend heeft…

2. Ludo is terug en neemt wraak

Wie heeft de nepkogels van Janine verwisseld voor echte kogels tijdens het moordspel? De dood gewaande Ludo eist antwoorden en sluit alle mogelijke verdachten op in een loods. Die laat hij vervolgens onder water lopen om hen tot een bekentenis te dwingen.

Dit is toch wel een van de bizarste scènes uit GTST, vind je ook niet? ????

https://www.youtube.com/watch?v=7HtBFCijTAw

3. Schietpartij op huwelijk Nina en Noud

Wanneer Nina en Noud met elkaar trouwen, verschijnt Nouds jaloerse ex Wiet ten tonele met een vuurwapen. Er breekt paniek en chaos uit, en het is nog maar de vraag wie deze gruwelijke aanslag overleeft… ????

4. Bing rijdt Jack aan

Bing is razend dat het voorbij is tussen hem en Sjors. In een opwelling van woede geeft hij een flinke dot gas wanneer hij Jack ziet lopen en schept hem met zijn Audi. Dit alles gebeurt ook nog eens onder toeziend oog van Sjors.

Kan dit nog goedkomen, of is het voorbij voor GTST icoon Jack? ????

5. Jeff bedreigt Ludo met een pistool

Jeff is woedend om de vele gruweldaden die Ludo zijn familie heeft aangedaan. Hij stapt met een pistool de villa van Ludo binnen en confronteert hem waar Ludo’s dochter Nina bij is.

Schiet hij Ludo neer, of komt hij alsnog tot inkeer? Bekijk hier de cliffhanger uit seizoen 18 van GTST…

6. Roxy maakt Ludo blind

Dat Ludo geen lieverdje is, daar is heel Meerdijk van op de hoogte. En dat geldt ook voor Roxy. Ze eist dat Ludo een contract ondertekent waarmee hij alle bevoegdheden aan haar overdraagt. Ludo weigert, waarop Roxy een pistool tevoorschijn haalt.

Ludo gooit Roxy vervolgens in het zwembad, maar Roxy is hem te slim af. Ze gooit een bijtend middel in Ludo’s ogen, waarop hij schreeuwend en blind achterblijft op de zwembadvloer… ????

7. Janine levend begraven door dubbelganger

Sophia en Janine worden gespeeld door dezelfde actrice, maar zijn niet bepaald elkaars vrienden. Sophia blijkt de gestoorde ex van Ludo en is het er niet mee eens dat Ludo en Janine gaan trouwen.

Uit wraak besluit ze Janine levend te begraven, met alle gevolgen van dien… ????️

8. Ludo neemt wraak op Richard

Dat Ludo en Richard elkaar haten, is geen geheim. Voor Ludo is de maat vol en hij schiet Richard met een pistool in zijn borst. Zal Richard deze gruwelijke aanslag overleven? Met GTST weet je het nooit…

9. De wraak op Rene Meijer

Nadat René Meijer Nina verkracht en vervolgens ook Janine probeert te verkrachten, schieten Dorothea, Barbara en Laura haar te hulp. Laura werpt René tegen de grond, waarop hij met zijn hoofd op een bureau smakt en bloedend op de grond belandt.

Overleeft bad guy René deze uit noodweer geboren aanval?

https://www.youtube.com/watch?v=igHemzBdSmw

10. Ludo neergeschoten tijdens moordspel

Wat een onschuldig moordspel moest worden, draait uit op een regelrecht fiasco. Janine schiet Ludo neer. Wat ze niet weet, is dat er echte kogels in het wapen zitten. Tot Janine’s grote schrik zakt Ludo in elkaar en blijft levenloos op te grond liggen… ????

11. Isabella trekt haar wapen

Tijdens de rechtszaak tussen Ludo en Martine staat Isabella plotseling op en trekt een pistool. Ze richt het wapen op Martine en schreeuwt dat ze de doodstraf verdient. Ze is alles kwijtgeraakt. Haar moeder, haar kind én haar vader. ????

Ludo probeert haar op andere gedachten te brengen, waarop Isabella het wapen op haar eigen hoofd richt. Pleegt ze zelfmoord, of komt ze tijdig tot inkeer?

12. Ludo blijkt nog te leven op booreiland

Ludo slaat overboord op de Noordzee en wordt dood gewaand. Maar dan komen de kijkers van GTST erachter dat hij voet heeft gezet op een booreiland en dat hij nog blijkt te leven.

Zal Janine hem ooit nog terugvinden? Of is het te laat voor GTST publieksfavoriet Ludo? ????

Jouw beste herinneringen aan GTST

Geniet jij ook al sinds de jaren 90 van de bizarre cliffhangers van Goede Tijden Slechte Tijden? Vertel ons jouw beste herinneringen aan deze soap in de comments hieronder en ga het gesprek aan met andere GTST-fans. We zijn benieuwd!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...