Linda, Roos & Jessica: 7 weetjes over deze GTST groep

Door

Willem Hamilton

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Drie dames uit ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’ (GTST) begonnen als grap een band, maar Linda, Roos & Jessica scoorden zowaar een nummer 1-hit! We halen even wat geweldige herinneringen op en hebben enkele vooralsnog onbekende wist-je-datjes…

Van GTST naar popzangers

Als je meespeelt in Nederlands populairste soapserie Goede Tijden, Slechte Tijden, heb je natuurlijk al snel een springplank van publiciteit voor eventuele nevenwerkzaamheden. Zo is een langdurige grap van enkele GTST-acteurs uitgelopen tot een waar succes met zelfs een Nummer 1-hit…

Linda Roos & Jessica optreden
Via: 10 om te zien / VTM (capture)

En toen was er Linda, Roos & Jessica!

Aanleiding van de toevallige formatie, was een jubileum album, dat gemaakt werd voor de 1000ste aflevering van GTST. Hierop zongen meerdere acteurs een lied (zowel solo als duet), maar het lied Ademnood van Linda, Roos & Jessica sprong er wel tussenuit.

Waar de GTST-dames dus gingen voor één (als grap bedoeld) concert-optreden, werd dit in 1995 een groot succes. Maar ook de 5 singles daarna (tot 1998 toe) verschenen allen in de Nederlandse top 40 en Single Top 100, zij het met (steeds) minder succes…

Linda, Roos & Jessica: 7 weetjes over deze GTST groep
Via: GTST / Linda, Roos & Jessica (cover)

Wie waren Linda, Roos en Jessica?

De driekoppige band bestond uit 3 bekende actrices van de populaire soapserie, die ook de naam aanhielden van hun karakter in de GTST:

Linda (Dekker) – Babette van Veen
Roos (Alberts)– Guusje Nederhorst
Jessica (Harmsen) – Katja Schuurman

Laten we even wat herinneringen ophalen, met enkele songs. Kun je ze nog meezingen?

Ademnood

Veruit de grootste hit van Linda, Roos & Jessica en behaalde dus zelfs nummer 1 in Nederland (en bleef hier maar liefst 7 weken staan). Echt iedereen zong deze 90’s muziek mee in 1995 (en nog vele jaren daarna).

Alles of niets

Ook hun tweede hit, Alles of niets was een groot succes met een top-5 notering in de Nederlandse ranglijsten. Deze grote grap had het dus al verder geschopt dan one-hit-wonder….

“Na na na, na na-na na na…”

Guusje Woesthoff-Nederhorst

Ondanks dat het een verschrikkelijk bericht blijft, willen we hier toch als eerste bij stilstaan. Het kan je niet ontgaan zijn, dat de mooie Guusje Woesthoff-Nederhorst (Roos) op 29 januari 2004 vroegtijdig is overleden. Ze leed aan borstkanker en werd maar 34 jaar oud.

Guusjes Nederhorst Roos GTST Goede Tijden Slechte tijden
Via: GTST / RTL (capture)

Een jaar voor haar overlijden trouwde ze met Kane-zanger Dinand Woesthoff en kregen samen een zoon. Dinand bracht vervolgens een prachtige single uit (Dreamer), waarvan de opbrengsten naar KWF Kankerbestrijding gingen.

Je hoort hier aan het einde Guusje’s en Dinands huwelijksvoltrekking in Las Vegas:

Guusje Woesthoff-Nederhorst is ook de bedenkster van een kinderboekenserie Woezel en Pip, die mede dankzij inzet van Dinand en zijn huidige vrouw Lucy uitgegroeid is tot een groot succes! Een deel van de omzet van de boekjes gaat naar de Guusje Nederhorst Foundation en wordt gebruikt voor kinderen die hulpbehoevend zijn.

Wist jij deze 7 zaken ook?

Waarschijnlijk herinner je je Linda, Roos & Jessica nog wel, maar er zijn natuurlijk ook nog zaken, die je waarschijnlijk niet wist! We halen nog even wat nostalgie op met 7 weetjes over deze GTST-band uit de jaren 90…

1. Bekende achtergrondzangeres…

Er zong een wel heel bekende achtergrondzangeres mee in Ademnood. Niemand minder dan Trijntje Oosterhuis, toen vooral bekend van de band Total Touch. Zij zong de demo in en is nog te horen in de achtergrond van het lied…

Trijntje Oosterhuis Total Touch
Via: Total Touch (capture)

2. Fluitsma & Van Tijn

Het nummer Ademnood werd geproduceerd door Fluitsma & Van Tijn. Natuurlijk bekend van hun eigen hit 15 miljoen mensen, maar daarnaast verantwoordelijk voor vele hits van Nederlandse artiesten, waaronder de Dolly Dots en Guus Meeuwis…

3. Bijna: ‘Linda, Roos, Jessica, Anita & Janine’

Het was initieel de bedoeling, dat ook Anita (gespeeld door Sabine Koning) en Janine (Caroline de Bruijn) mee zouden zingen in Ademnood. Op het laatste moment zegde zij af, omdat ze het minder gepast vonden…

4. Ademnood bij eerste ontmoeting

De eerste ontmoeting tussen Babette (Linda) en Guusje (Roos) verliep wat moeizaam. Guusje had wat angst om de confrontatie met Babette aan te gaan, omdat zij tijdelijk haar plaats in GTST had ingenomen.

Uiteindelijk was er meteen een klik, dus die angst was ongegrond, aldus Babette in een interview met Henk van Steeg.

Linda, Roos & Jessica: 7 weetjes over deze GTST groep
Via: RTL (capture)

5. Joop was niet zo blij…

Joop van den Ende, de producent van GTST, stond helemaal niet te wachten op het succes van Linda, Roos en Jessica. Hij vond het zelfs ‘gevaarlijk’ dat de dames hun focus niet op het acteerwerk hadden en communiceerde dit voorbeeld dan ook in zijn Kerstspeech aan zijn voltallige personeel, aldus Babbette van Veen in een interview.

6. Alleen op zaterdag!

De dames ook niet bepaald vrij gelaten werden. Ze mochten officieel maar één keer in de week optreden. Alleen op zaterdag, meer niet! Natuurlijk deden ze dit stiekem wel meer, maar dat mocht Joop niet weten…

Want er kwam meer bij kijken dan alleen optreden, ook voor interviews. Zo zijn de dames natuurlijk ook bij het populaire TMF (The Music Factory) langsgegaan. Onderstaande leuke en spontane interview was redelijk aan het eind van Linda, Roos & Jessica.

Ook krijg je hier de videoclip van ‘1999x’ te zien:

7. De parodie…

Natuurlijk kon de parodie niet uitblijven… Een heerlijke humoristische cover door Tina, Toos en Tessa: Waardeloos!

Wat vond jij van de dames?

Herinner jij je Linda, Roos & Jessica nog en wat vond je ervan of wat is jou het meest bijgebleven? Laat het weten in een reactie onderin!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Geboren begin jaren 80 en opgegroeid in de iconische jaren 90. Jeugdsentiment en nostalgie in de vorm van oude series, computerspelletjes, muziek (en nog veel meer) hebben me altijd al gefascineerd en opgevrolijkt. Precies dat mooie gevoel wilde ik nog beter toegankelijk maken voor iedereen en heb daarom Vroegert opgericht en voer hier vanaf het begin de hoofdredactie!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...