Actieseries: 12 spannende tv-series uit de jaren 80 en 90

Door

Zuleikha Meijen

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

1

Laatste update:

1

Als ik naar de televisie keek, moest het spannend zijn. Ik was verzot op actie series en kon er uren van genieten. Ontploffingen, mensen die moesten worden gered, helden die alle problemen in een mum van tijd op konden lossen, boeven die altijd de klos waren.

Het was gewéldig! Zo spannend maken ze ze niet meer. Ik had één favoriet en jij? Voor welke van deze spannende televisieseries van vroeger zat jij op het puntje van je stoel?

Spannende televisieseries van vroeger

Vroeger had je niet veel keus en keek je naar wat er speelde: nieuwe actieseries, maar ook naar herhalingen van oudere televisieseries.

Het boeide allemaal niet en tja, waar moest je anders naar kijken als je de leeftijd van Bassie en Adriaan gepasseerd was en voordat we met z’n allen alleen nog maar Netflix series ‘bing watchten’?

Actieseries: 12 spannende tv-series uit de jaren 80 en 90

Waar menig man ook al genoeg spanning vond in teletekst 818, waren daar gelukkig ook de nostalgische series. De televisie shows uit de 80’s en 90’s zijn niet alleen heerlijk retro en af toe lachwekkend.

De meeste zijn nog steeds zo leuk dat er nu nieuwe afleveringen van worden gemaakt. Welke van deze 12 spannende televisie series mogen ze van jou weer in een nieuw jasje gooien?

Of heb je liever wat meer bloot en strakke lijven terug op de televisie?

Actieseries uit de jaren 80 en 90

In de jaren 80 en jaren 90 was er voldoende aan spanning op de televisie. Helden genoeg om naar op te kijken. Deze zijn zo onvergetelijk epic, herken jij ze nog?

Jouw favoriete actieserie? Als je opgegroeid bent in de jaren 80 of 90 en hield van spanning, heb je ongetwijfeld enkele van onderstaande series gevolgd. Wat was jouw favoriet of zijn we er nog eentje vergeten?

Deel je spannendste televisieseries in een reactie onderin!

1. Tour of Duty

Mijn absolute favoriet! Ook omdat ik dan extra laat op mocht blijven. Stiekem was ik ook een beetje op Zeke ;). Ze hadden verreweg de beste theme song!

2. The A Team

De groep van veteranen, die voor de goeie opkwamen, door alle slechteriken achterna te gaan. Veel springende auto’s en 1000’en kogels, waarbij Hannibal, Murdock, Face of BA NOOIT geraakt werden. Wat een A-team

A-Team

Niet alleen spannend maar ook vreselijk hilarisch. Wat een acteertalent was die Mr T./ Ba Baracus.

3. 21 Jump Street

In deze serie werden alle problemen aangekaart waar een tiener mee te krijgt zoals drugs, racisme, homofobie, aids, alcohol en overspel. Jonge politieagenten die undercover gingen om boeven op te pakken en één van hen was Johnny Depp.

Daar klopte mijn hartje wel sneller van.

4. Baywatch

Een ander team van stoere helden, maar niet minder heldhaftig, want boden de lifeguards van Baywatch ons toch avonturen en vooral ook levenslessen. Wat kon Mitch niet, vraag je je bijna af…

Actieseries: 12 spannende tv-series uit de jaren 80 en 90
Via: youtube.com (capture) | tubeforyou888

De cast van Baywatch was ook privé heel spraakmakend natuurlijk. De meest bekende is de mooie rondborstige Pamela, die zelfs jaren later het hart van Borat weet te veroveren.

5. Charlie’s Angels

Classy, sexy en stoer! Dat waren de Angels. Samen met intercom Charlie wisten zij alle boeven op te pakken. Zij waren altijd modieus gekleed en in die tijd was het zelf ontwerpen van kleding heel hot dus probeerde ik hen altijd na te bootsen.

6. Knight Rider

Na Herbie is dit de meest bekende auto. De T-Ford Classic is er niets bij. Iedereen kent K.I.T.T. en zijn stem. Het was een behoorlijke betweter maar wie wilde er vroeger nou niet zelf eentje? Ook al had je geen rijbewijs.

7. MacGyver

Geef deze man een punaise, snotje en een stukje tomaat en hij is in staat er een langeafstandsraket van te maken. I kid you not! MacGyver was wel errug inventief.

Ik deed hem vaak na, maar die raket is mij tot op de dag van vandaag niet gelukt.

Actieseries: 12 spannende tv-series uit de jaren 80 en 90
Via: MacGyver (capture)

Die nostalgische intro van MacGyver roept nog steeds meteen heldhaftigheid in je op:

8. Airwolf

Gooi er een beetje propaganda(Koude Oorlog), een grote snor, een supersonische helikopter en drankmisbruik door de hoofdpersoon tegenaan en je hebt een hit. Dat is Airwolf in het kort.

Ik hield zelf meer van de andere man met de grote snor.

9. Magnum P.I.

De andere man met de grote snor was natuurlijk Tom Selleck. Ook hij hield van een snelle bolide. Die rode Mustang was ook wel een plaatje om te zien. Dat Tom erin reed, zag ik niet eens.

10. Miami Vice

Deze serie is nu ook nog populair. De originele cast blijft toch mijn favoriet. In die tijd was ook Coming to America net in de bioscoop verschenen. Het haar van Rico is wel erg curly en ik denk dat als hij opstaat van de bank er ook een soul glow achterblijft. Maar ze zagen er wel gelikt uit!

11. Dukes of Hazzard

Ik keek niet vaak naar de Dukes. Dit kwam met name vanwege de intro. Zij hadden echt de gaarste ooit, vind ik dan. Ik was meer van geknal en technologie.

Wel vraag ik me nog steeds af, hoe die auto dat allemaal kon weerstaan. Zo vaak springen en hard neerkomen en gewoon weer verder rijden. Dat K.I.T.T. dit kon, begrijp ik, maar van General Lee vond ik dat bijzonder knap…

Actieseries: 12 spannende tv-series uit de jaren 80 en 90

12. Jake and the Fatman

Een stoere detective, een dikke knorrige commissaris en een lieve luie hond. Een flinke dosis humor mocht ook niet ontbreken. Hunk Jake/ acteur Joe Penny is tegenwoordig trouwens te bewonderen in de filmreeks Jane Doe.

De spannendste televisieserie van vroeger?

Hoeveel van bovenstaande series heb jij vroeger gekeken? En, welke serie vond jij het meest spannend (of juist niet)? Staat hij er wel tussen, of ben je toch meer geschikt voor Bassie & Adriaan?

Laat het ons weten in een reactie hieronder? We zijn errug benieuwd naar jouw mening.

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Tegenwoordig leven wij online en ondanks dat ik me daar erg in thuis voel met mijn online marketing bureau zulutions, verlang ik soms heerlijk terug naar de jaren '90. Mijmer jij met me mee?

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

1 gedachte over “Actieseries: 12 spannende tv-series uit de jaren 80 en 90”

Plaats een reactie

Share to...