Als ik naar de televisie keek, moest het spannend zijn. Ik was verzot op actie series en kon er uren van genieten. Ontploffingen, mensen die moesten worden gered, helden die alle problemen in een mum van tijd op konden lossen, boeven die altijd de klos waren. Het was gewéldig! Zo spannend maken ze ze niet meer. Ik had één favoriet en jij? Voor welke van deze spannende televisie-series zat jij op het puntje van je stoel?

Spannende televisie-series van vroeger

Vroeger had je niet veel keus en keek je naar wat er speelde: nieuwe series, maar ook naar herhalingen van oudere. Het boeide allemaal niet en tja, waar moest je anders naar kijken als je de leeftijd van Bassie en Adriaan gepasseerd was en voordat we met z’n allen alleen nog maar Netflix series ‘bing watchten’?

Waar menig man ook al genoeg spanning vond in teletekst 818, waren daar gelukkig ook de nostalgische series. De televisie shows uit de jaren ’80 en ’90 zijn niet alleen heerlijk retro en af toe lachwekkend. De meeste zijn nog steeds zo leuk dat er nu nieuwe afleveringen van worden gemaakt. Welke van deze 12 spannende televisie series mogen ze van jou weer in een nieuw jasje gooien? Of heb je liever wat meer bloot en strakke lijven terug op de televisie?

De meest spannende tv shows uit de jaren ’80 en ’90 op een rijtje

In de jaren ’80 en ’90 was er voldoende aan spanning op de televisie. Helden genoeg om naar op te kijken. Deze zijn zo onvergetelijk epic, herken jij ze nog?

1. Tour of Duty

Mijn absolute favoriet! Ook omdat ik dan extra laat op mocht blijven. Stiekem was ik ook een beetje op Zeke ;). Ze hadden verreweg de beste theme song!

2. The A Team

De groep van veteranen, die voor de goeie opkwamen, door alle slechteriken achterna te gaan. Veel springende auto’s en 1000’en kogels, waarbij Hannibal, Murdock, Face of BA NOOIT geraakt werden. Wat een A-team

A-Team

Niet alleen spannend maar ook vreselijk hilarisch. Wat een acteertalent was die Mr T./ Ba Baracus.

3. 21 Jump Street

In deze serie werden alle problemen aangekaart waar een tiener mee te krijgt zoals drugs, racisme, homofobie, aids, alcohol en overspel. Jonge politieagenten die undercover gingen om boeven op te pakken en één van hen was Johnny Depp. Daar klopte mijn hartje wel sneller van.

https://www.youtube.com/watch?v=JgvsDZlm9ps

4. Baywatch

Een ander team van stoere helden maar niet minder heldhaftig, want boden de lifeguards van Baywatch ons toch avonturen en vooral ook levenslessen. Wat kon Mitch niet, vraag je je bijna af…

De cast van Baywatch was ook privé heel spraakmakend natuurlijk. De meest bekende is de mooie rondborstige Pamela, die zelfs jaren later het hart van Borat weet te veroveren.

5. Charlie’s Angels

Classy, sexy en stoer! Dat waren de Angels. Samen met intercom Charlie wisten zij alle boeven op te pakken. Zij waren altijd modieus gekleed en in die tijd was het zelf ontwerpen van kleding heel hot dus probeerde ik hen altijd na te bootsen.

6. Knight Rider

Na Herbie is dit de meest bekende auto. De T-Ford Classic is er niets bij. Iedereen kent K.I.T.T. en zijn stem. Het was een behoorlijke betweter maar wie wilde er vroeger nou niet zelf eentje? Ook al had je geen rijbewijs.

Nog 6 spannende televsie-series op de volgende pagina. Wat dacht je van de man, die zelfs met een wasknijper uit een gevangenis kan ontsnappen?! (zie #7)

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form
Foto van auteur
Tegenwoordig leven wij online en ondanks dat ik me daar erg in thuis voel met mijn online marketing bureau zulutions, verlang ik soms heerlijk terug naar de jaren '90. Mijmer jij met me mee?

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer