14 opmerkelijke uitspraken van bekende schurken

Door

Zuleikha Meijen

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

1

Laatste update:

1

De baron Paul van Gorcum

Tijd om eens stil bij enkele schurken van vroeger. Milde jeugdtrauma’s herleven zullen we maar zeggen. Waarschijnlijk herken je hun opmerkelijke uitspraken nog wel…

Uitspraken van schurken…

De schurken die wij als kind op televisie zagen, waren echt over de top. Alles aan hen wees erop dat ze slechteriken waren. Ze hadden nogal wat obscure trekjes en hun uitspraken waren niet bepaald alledaags.

Jouw herinneringen: welke uitspraak vond jij het leukst? Welke schurk kan jij trouwens goed nadoen? Is dat toevallig één van onderstaande? Laat het weten in een reactie onderin!

1. “Drommels!”

De grootste schurk uit onze lijst is meteen de eerste. Clowntje Bassie en acrobaat Adriaantje moesten eens weten hoe vaak de Baron uit Bassie en Adriaan het woord Drommels! heeft geuit als teken van frustratie. Hoe klinkt jouw Baron imitatie? En wat betekent drommels eigenlijk, weet jij het?

2. “I’ll get you next time, Gadget!”

Inspector Gadget dacht altijd dat hij de held was. Wij weten natuurlijk dat zijn nichtje Penny de wereld redde. Dr. Claw zag je niet, maar hoorde je wel. Nou ja, je zag altijd één bepaald lichaamsdeel:

14 opmerkelijke uitspraken van bekende schurken
Via: Inspector Gadget (capture)

Weet je nog welk huisdier hij had en hoe deze heette?

3. “Karbonkels kunnen niet lezen…”

Wat een verschrikkelijke schurk was dat. Karbonkel uit Ik Mik Loreland. Omdat hij niet kon lezen (want dat kunnen Karbonkels nu eenmaal niet), moesten alle letters uit Loria verdwijnen!

4. “Lang leve de koning”

Misschien wel een van de droevigste Disney-momenten ooit, waar iedereen wel een traantje heeft weggepinkt. In De Leeuwenkoning heeft Scar nog enkele woordjes te delen met Mufasa, de vader van Simba…

Die woorden komen nog steeds hard aan!

https://www.youtube.com/watch?v=G8HOXZjhC8I

5. “Meddling kids”

“And I would have gotten away with it too, if it weren’t for you meddling kids” , zei iedere schurk uit de hit tekenfilmserie Scooby Doo. Scooby had vele vijanden maar dit hadden ze allemaal gemeen. Kenden ze elkaar soms of was dit puur toeval?

14 opmerkelijke uitspraken van bekende schurken
Via: Scooby Doo (capture)

6. “Be vewy vewy quiet, I’m hunting wabbits”

Elmer Fudd is een schurk maar wel eentje die heel schattig en klunzig is. Wat er ook gebeurt, je weet van tevoren dat hij oeverloos gaat jagen maar niet zal slagen. Wist je trouwens dat good old Elmer er eerst heel anders uitzag dan die eeuwige bruine jacht outfit?

7. “Ik haat Smurfen!”

De gemene tovenaar Gargamel lustte wel een smurfje of twee maar hij had er ook een hekel aan. Ze deden wat hem betreft veel te vrolijk en blij en hij wilde er dolgraag van af. Al was dat het laatste wat hij deed. 😉

En herken je die stem soms ergens van? Klinkt dat niet verdacht veel als de Baron?

8. “Muttley, do something!”

Dick Dastardly hield van vliegen en hij was erg competitief. Hij wilde de Wacky Races altijd winnen maar die vervelende duif gooide altijd roet in het eten. Waarom zat hij eigenlijk achter die duif aan? En waarom deed Muttley niets? Dick vroeg er echt vaak genoeg om. Oh ja, omdat Dick een d*ckhead was.

We hebben nog meer uitspraken van schurken en slechteriken van vroeger voor je op de volgende pagina. Wat dacht je van die enge films, waaronder ene Hannibal… (zie 7.)

Tegenwoordig leven wij online en ondanks dat ik me daar erg in thuis voel met mijn online marketing bureau zulutions, verlang ik soms heerlijk terug naar de jaren '90. Mijmer jij met me mee?

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

1 gedachte over “14 opmerkelijke uitspraken van bekende schurken”

Plaats een reactie

Share to...