Via: Piet Piraat (cover)

Piet Piraat is niet zomaar een piraat, het is misschien wel de bekendste in Nederland en België. Hij was (en is) regelmatig op tv en in de bioscoop te zien, maar hoe gaat het nu met de cast?

Wij zochten het voor je uit!

Piet Piraat: een geweldig kinderprogramma

Piet Piraat is een welbekend kinderprogramma en komt uit de koker van Studio 100. De eerste uitzending van deze populaire serie werd uitgezonden op 24 december 2001 op het Belgische Ketnet.

Ook in Nederland kwam Piet Piraat op de tv en werd hier uitgezonden bij Z@ppelin.

Piet Piraat intro
Via: youtube.com (capture) | Piet Piraat

Afleveringen en films van Piet Piraat

Waar het voorheen een ‘eigen’ programma was, werd Piet Piraat in 2006 onderdeel van Kaatje. Dat was nadat er maar liefst 120 afleveringen waren uitgezonden van Piet Piraat.

Naast de tv-series werden er ook een aantal films gemaakt. Opvallend was dat Piet Piraat de film een doorlopend verhaal had, dus er gewoon ‘verder’ gekeken kon worden.

Intro song en bemanning

Wij hebben – speciaal voor jou – speciale karaokeversie van Piet Piraat voor je, gewoon om even lekker mee te zingen!

Avonturen van Piet Piraat en Stien Struis

In Piet Piraat zien we Piet die, hoe kan het ook anders, piraat van beroep is. Hij heeft zijn eigen schip met de naam ‘De Scheve Schuit’ waarmee hij de wereld over trekt op zoek naar avontuur.

In zijn bemanning zit onder andere Stien Struis, een vrouw die de sterkste piratenvrouw is van de zeven zeeën. Zij staat dan ook aan de roer van de Scheve Schuit.

Piet Piraat cast
Via: youtube.com (capture) | Piet Piraat

Berend Brokkenpap en Steven Stil

Ook aan boord is Berend Brokkenpap die kok is en zijn specialiteit is brokkenpap. Hij is nogal dom en dit zorgt voor interessante toestanden.

Opvallend is ook dat hij altijd in de derde persoon over zichzelf praat. Steven Stil is matroos, maar hij kan niet praten. Horen lukt wel. Hij is dol op slagroomtaart en het uithalen van kattenkwaad.

Na de serie van Piet Piraat zien we ook nog een tweede programma rondom hetzelfde personage in 2010: Piet Piraat Wonderwaterwereld.

Herinneringen ophalen

Herinner jij deze iconische aflevering nog over het spook? En zo had Piet Piraat nog wel tientallen leuke afleveringen!

Koefnoen en Piet Piraat

De mensen van Koefnoen hebben een persiflage gemaakt van Piet Piraat, hieronder één van de afleveringen.

Hoe gaat het nu met de cast van Piet Piraat?

Wij zijn op zoek gegaan naar de cast van Piet Piraat, die sinds 2001 meededen aan de serie en alle films. Wij hebben voor je uitgezocht wat Piet Piraat (Peter Van De Velde), Stien Struis (Anke Helsen), Berend Brokkenpap (Dirk Bosschaert) en Steven Stil (Dirk Van Vooren) nu doen.

Daarnaast hebben we ook nog een aantal recente foto’s weten op te sporen.

Stien Struis – Anke Helsen

Naast Piet Piraat heeft Anke Helsen veel in theaters gespeeld, maar was (en is) ze nog redelijk vaak op tv te zien.

Stien Struis
Via: Piet Piraat (capture)

Zo heb je haar misschien gezien in Ella, De Kotmadam of in Thuis waar ze Kathleen speelt. We hebben dus nog meer dan genoeg van haar gehoord de afgelopen jaren en hopen natuurlijk dat dat zo blijft. Anke Helsen is ondertussen 67 jaar.

Via: Wikimedia Commons | Francisca55, CC

Berend Brokkenpap – Dirk Bosschaert

Beren Brokkenpap, oftewel Dirk Bosschaert heeft ook niet stilgezet! Deze acteur hebben we onder andere teruggezien in Hotel 13 en speelde hij sinds 2013 ook mee in Samson en Gert, als… Samson!

Berend Brokkenpap
Via: Piet Piraat (capture)

In 2020 speelde hij ook mee in de Belgische soap Thuis als Ivo. Daarnaast schittert de acteur ook wel eens in musicals. Onderstaand een wat oudere foto van Dirk Bosschaert met – zo vermoeden we – een fan.

Deze musicallook kan hij ook aan!

Geplaatst door EWT Theater Deurne op Zaterdag 31 augustus 2019

Steven Stil – Dirk Van Vooren

Steven Stil, die als Dirk van Vooren door het leven gaat als hij niet op een piratenschip zit, speelde rollen in onder andere Mega Mindy, maar was ook in het theater te zien.

Steven Stil
Via: Piet Piraat (capture)

Denk hierbij bijvoorbeeld aan Taxi Taxi, Ladies Night en Wat een soep. Hieronder wederom een recente foto!

Geplaatst door Dirk Van Vooren op Zondag 18 december 2022

Dirk Van Vooren is ondertussen 49 jaar oud.

Piet Piraat – Peter Van De Velde

Piet Piraat was natuurlijk de held van de show en hij is dan ook nog steeds erg actief bij Studio 100. Hij speelt in verschillende series en films zoals bijvoorbeeld Allemaal Familie, Salamander 2, Nachtwacht, Fair Trade en ook al enkele jaren in Thuis.

Piet Piraat
Via: Piet Piraat (capture)

Daarnaast staat hij ook vaak op de planken in bijvoorbeeld Belle en het Beest, maar ook stukken als Henry V en De wijkagenten. Hij zal ook meespelen in de musical Daems.

Hij is erg actief op social media, dus er zijn veel foto’s van ‘onze Piet Piraat’, oftewel Peter van de Velde te vinden. Inmiddels is hij 56 jaar.

Jouw favoriete personage

Wat vond jij altijd het leukste (of wie vond je het leukste karakter) van Piet Piraat? Laat het weten in de comments hieronder!

Lees ook:


Word nog vrolijker van nostalgie!

Ontvang meer positieve leuke en exclusieve herinneringen aan vroeger! Laat je emailadres achter en we sturen ze direct (gratis) naar je inbox!

Volg ons op Facebook

We hebben verschillende pagina’s, met een eigen focus! Vergeet dus vooral niet onze pagina’s te liken…

Foto van auteur
Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

1 gedachte over “Piet Piraat cast: zo gaat het 21 jaar later met de bemanning”

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer