Waarom de bel van Samson & Gert al die jaren kapot was

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

Samson en Gert bel

Wie Samson en Gert zegt, zegt natuurlijk: ‘Ik moest kloppen want de bel deed het niet’. Een iconische uitspraak die nog veelgebruikt en vooral veelgehoord is. Wij gingen op onderzoek uit hoe die bel nu al 29 jaar kapot kan zijn.

Samson & Gert

De serie Samson & Gert is inmiddels al vele jaren op tv. In 1990 verscheen de allereerst aflevering van deze hond en zijn baasje en niemand had toen gedacht dat het zo’n groot succes zou worden. Inmiddels zijn we al ruim 29 jaar verder en is de serie nog steeds geliefd door groot en klein.

Samson en Gert
Via: Samson & Gert / Studio 100 (capture)

In de afgelopen jaren hebben we al meerdere mysteries ontrafeld over de serie, maar er zijn nog steeds zaken die niet algemeen bekend zijn.

Daarom zijn wij eerder al op onderzoek uitgegaan om een aantal feiten boven water te halen. Zo weten we nu ook – een soort van – hoe Marlèneke er in het echt uitziet. Ook onthulde ‘Alberto’ een groot geheim uit de serie en zul je deze zelfde Alberto nu echt niet meer herkenning, hij heeft een hele transformatie ondergaan.

samson en gert videoclip
Via: Samson & Gert / Studio 100 (capture)

Verhuizen

In de allereerste aflevering van Samson & Gert verhuisden ze naar hun nieuwe huis en dat liep – op zijn zachtst gezegd – niet bijzonder soepel. Er waren natuurlijk veel problemen in de eerste serie, waaronder het feit dat de bel het niet goed deed. Daar moest iets aan gedaan worden, zo dacht Joop Mengelmoes, ook wel bekend als meneer Chocomousse. Hij probeerde te helpen maar…

Wij hebben nog wat beelden opgedoken van de allereerste aflevering van Samson en Gert, kijk vooral even naar de jeugdige Gert!

De bel KAPOT

De goede hulp van Mr Mengelmoes was toch niet zo goed als je zou denken. Want van een bel die een beetje stuk was, ging de bel helemaal kapot.

Deze onhandige klusjesman is het dus schuld dat jij met meer dan grote regelmaat te horen krijgt: ‘Ik moest kloppen want de bel deed het niet.’ Nu kun je je natuurlijk afvragen hoe het kan dat de bel na zoveel jaar nog steeds kapot is, maar… Dat doen we niet vandaag!

Tegenwoordig hebben deurbellen natuurlijk een flinke ontwikkeling doorgemaakt, maar in de tijd van Samson & Gert waren er natuurlijk nog geen slimme deurbellen

Samsung Gert Bel
Via: Samson & Gert / Studio 100 (capture)

Meneer Mengelmoes aan het ‘werk’

We hebben in ieder geval een schuldige kunnen aanwijzen en dat is Mr Mengelmoes! Bedankt daarvoor!


Volg ons ook op social media:

Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...