Via: Pluk van de Petteflet (capture)

Pluk van de Petteflet kennen we natuurlijk allemaal! Deze film uit 2004 is gebaseerd op het prachtige kinderboek van Annie M.G. Schmidt en won meerdere prijzen en vele kinderen (uit meerdere generaties) zijn er groot mee gebracht!

We zijn inmiddels 18 jaar verder… Hoe gaat het nu met Pluk en hoe ziet hij er nu uit? Wij zochten het uit!

Pluk van de Petteflet

De film Pluk van de Petteflet is gebaseerd op het gelijknamige kinderboek, geschreven door Annie M.G. Schmidt. Dit boek verscheen in 1971 en de illustraties zijn gemaakt door Fiep Westendorp. Wie is er niet mee grootgebracht?

Pluk van de Petteflet kinderboek
Via: Pluk van de Petteflet (cover)

De film won in 2004 een Gouden Film en in 2005 zelfs een Platina Film. De film is gemaakt door de makers van zowel Abeltje als Minoes.

Pluk van de Petteflet film
Via: Pluk van de Petteflet (cover)

Het verhaal

In de film volgen we Pluk, een roodharig jongetje met een minikraanwagen. Pluk is op zoek naar een plek om te wonen en met de hulp van Dollie de Duif vindt hij een knus torenkamertje bovenop de Petteflet.

Pluk van de Petteflet flat
Via: Pluk van de Petteflet (capture)

Vreemde bewoners

Hier ontmoet Pluk alle bewoners van de Petteflet, de een nog vreemder dan de ander. Zo maakt hij kennis met ZaZa, de familie Stamper en het schattige meisje Aagje.

Via: youtube.com (capture) | Pluk van de Petteflet

Trailer van de film

Op een dag besluit de gemeente om de groene tuin van de Petteflet te betegelen. Pluk en zijn dierenvrienden zijn het hier niet mee eens en doen er alles aan om dit plan te dwarsbomen. Bekijk hieronder de trailer van de film:

Hoe gaat het nu?

Nu zijn we inmiddels 18 jaar verder en de grote vraag is natuurlijk: Hoe gaat het nu met Pluk oftewel Janieck van de Polder? Wij zochten het uit! We kunnen alvast verklappen dat hij erg goed is opgedroogd!

Via: youtube.com (capture) | Pluk van de Petteflet

Bekijk hoe het nu met Pluk gaat, op de volgende pagina!

Foto van auteur
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van Tipify

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

1 gedachte over “Zo ziet ‘Pluk van de Petteflet’ er 18 jaar later uit”

  1. Tot nu had ik niet geweten dat hij degene was die pluk van de petteflet had gespeeld, ik vind vooral dat liedje does it matter echt supercool, maar dat hij dat kleine jongetje uit die film was, had ik echt niet gedacht, écht gaaf

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer