Zo ziet Pluk van de Petteflet er 19 jaar later uit

Door

Jaro Broeklander

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

1

Laatste update:

1

Pluk van de Petteflet kennen we natuurlijk allemaal! Deze film uit 2004 is gebaseerd op het prachtige kinderboek van Annie M.G. Schmidt en won meerdere prijzen en vele kinderen (uit meerdere generaties) zijn er groot mee gebracht!

We zijn inmiddels 19 jaar verder… Hoe gaat het nu met Pluk en hoe ziet hij er nu uit? Wij zochten het uit!

Pluk van de Petteflet

De film Pluk van de Petteflet is gebaseerd op het gelijknamige kinderboek, geschreven door Annie M.G. Schmidt. Dit boek verscheen in 1971 en de illustraties zijn gemaakt door Fiep Westendorp.

Wie is er niet mee grootgebracht?

Pluk van de Petteflet kinderboek
Via: Pluk van de Petteflet (cover)

De film won in 2004 een Gouden Film en in 2005 zelfs een Platina Film. De film is gemaakt door de makers van zowel Abeltje als Minoes.

Pluk van de Petteflet film
Via: Pluk van de Petteflet (cover)

Het verhaal

In de film volgen we Pluk, een roodharig jongetje met een minikraanwagen. Pluk is op zoek naar een plek om te wonen en met de hulp van Dollie de Duif vindt hij een knus torenkamertje bovenop de Petteflet.

Pluk van de Petteflet flat
Via: Pluk van de Petteflet (capture)

Vreemde bewoners

Hier ontmoet Pluk alle bewoners van de Petteflet, de een nog vreemder dan de ander. Zo maakt hij kennis met ZaZa, de familie Stamper en het schattige meisje Aagje.

Zo ziet Pluk van de Petteflet er 19 jaar later uit
Via: youtube.com (capture) | Pluk van de Petteflet

Trailer van de film

Op een dag besluit de gemeente om de groene tuin van de Petteflet te betegelen. Pluk en zijn dierenvrienden zijn het hier niet mee eens en doen er alles aan om dit plan te dwarsbomen.

Bekijk hieronder de trailer van de film:

Hoe gaat het nu?

Nu zijn we inmiddels vele jaren verder en de grote vraag is natuurlijk: Hoe gaat het nu met Pluk oftewel Janieck van de Polder?

Wij zochten het uit! We kunnen alvast verklappen dat hij erg goed is opgedroogd!

Zo ziet Pluk van de Petteflet er 19 jaar later uit
Via: youtube.com (capture) | Pluk van de Petteflet

Janieck van de Polder

Pluk wordt gespeeld door Janieck van de Polder. Hij was tijdens het filmen pas 9 jaar oud. Pluk van de Petteflet was niet zijn debuut op het witte doek.

Hij speelde daarvoor onder andere in Grijpstra & De Gier en een aantal reclames van ING en Amsterdam marathon.

Zo ziet Pluk van de Petteflet er 19 jaar later uit
Via: youtube.com (capture) | Pluk van de Petteflet

In een interview met Lindanieuws van een paar jaar geleden geeft hij aan dat hij een speciale jeugd heeft gehad door zijn rol in Pluk van de Petteflet. Zo moest hij tijdelijk van school af door de drukte.

“Er was op de set altijd een lerares aanwezig, die ons tussen het draaien door les gaf. Zo kreeg ik toch rekenen en aardrijkskunde bijvoorbeeld. Anders had het allemaal niet gemogen.”

Ook werd hij vaak op straat aangesproken en om handtekeningen gevraagd. Vanwege de film was zijn haar felrood geverfd, wat natuurlijk erg opviel en hij snel werd herkend!

Aan Lindanieuws geeft hij ook een geweldig voorbeeld, van toen hij 10 jaar oud was en met zijn klas naar het technologiemuseum Nemo in Amsterdam ging:

“Op dat moment was er ook een klas van de middelbare school aanwezig. Allemaal jonge meiden vlogen op mij af met de vraag of ik mijn handtekening op hun borsten of buik wilde zetten. Je begrijpt dat ik voor mijn klasgenoten helemaal ‘de shit‘ was.”

Pluk film Janieck
Via: Pluk van de Petteflet (capture)

Janieck Devy

Inmiddels is Janieck 28 jaar oud en hij acteert niet meer. Hij heeft gekozen voor een carrière in de muziekindustrie als singer-songwriter. Hij schrijft en zingt liedjes onder de naam Janick Devy en doet dat niet verkeerd.

Een van zijn nummers heeft 10 weken op #1 gestaan in de Europese hitlijsten en is meer dan 200 miljoen keer beluisterd op YouTube.

Wow! Hieronder de videoclip, komt het nummer je bekend voor?

Dit nummer zorgde voor een droomstart en een succesvolle carrière, aldus Janieck tegenover Lindanieuws.

“Ik mocht een tour doen over de hele wereld. Daarna volgde als snel mijn tweede single (Feel The Love), die ik uitbracht samen met Sam Feldt. Ook dat werd een succes: een top 40-hit in NL…”

Wie weet is Janieck ooit nog op het witte doek te bewonderen. Hij geeft aan het acteren niet echt te missen, maar dat hij er bij een leuk aanbod zeker over na zal denken, alhoewel het altijd bij parttime zal blijven, want fulltime is voor hem niet (meer) haalbaar:

“Dat kost teveel tijd. Ik ben nu fulltime schrijver, producer, artiest en componist. Die twee zijn lastig te combineren. Maar in de toekomst sluit ik het zeker niet uit.”

Pluk = Hunk!

De 27-jarige Noordwijker lijkt bijna niet meer op de 6-jarige Pluk. Hij heeft zijn rode lokken ingeruild voor een donkere bos haar en is een echte man geworden. Hij is een echte Hunk geworden.

Waarschijnlijk ken je ook deze cover van hem nog wel:

Hieronder een paar foto’s van hoe Janieck er nu uitziet:

Geplaatst door Janieck op Zondag 8 november 2020

Hier nog een ‘plaatje’:

Nothing gives me more energy then being inspired by something and write a song about it. What gives you the most energy? #newmusic #hero

Geplaatst door Janieck op Dinsdag 8 februari 2022

Wat vind jij?

Wat vonden jullie vroeger van Pluk en vinden jullie hem knap geworden? Laat het ons weten in een reactie onderin en deel dit met je vrienden en vriendinnen!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van Tipify

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

1 gedachte over “Zo ziet Pluk van de Petteflet er 19 jaar later uit”

  1. Tot nu had ik niet geweten dat hij degene was die pluk van de petteflet had gespeeld, ik vind vooral dat liedje does it matter echt supercool, maar dat hij dat kleine jongetje uit die film was, had ik echt niet gedacht, écht gaaf

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Share to...