6 redenen waarom we één van de McLeod’s Daughters wilden zijn

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

De Australische serie McLeod’s Daughters was razend populair in de zero’s. We stemden allemaal massaal af om te zien hoe Claire en Tess hun boerderij Drovers Run succesvol probeerden te maken. En stiekem droomden we van ook zo’n leven vol ruimte, romantiek en avontuur. Er waren redenen genoeg waarom we wel één van de McLeod’s Daughters wilden zijn.

McLeod’s Daughters: Het verhaal

Eerst maar even de tune:

https://www.youtube.com/watch?v=htSygg8WByQ

Na de dood van haar vader runt Claire McLeod met hulp van een aantal andere vrouwen de boerderij Drovers Run. Onverwacht staat haar halfzusje Tess op de stoep. Zij heeft een deel van de boerderij geërfd. Tess is een echte stadsmeid, maar ze besluit toch te blijven in eerste instantie tot frustratie van Claire. Maar hun band wordt steeds hechter en ondertussen bloeien er op de boerderij ook flink wat romances op.

Nou, wij wilden natuurlijk ook wel op Drovers Run wonen. En hier zijn de 6 redenen waarom:

1. (Heel veel) zussen, halfzussen, nichtjes, vriendinnen enz.

Op Drovers Run had je er zomaar een hele leuke familie bij. Er kwamen allemaal meiden (en soms jongens) opdraven die op de boerderij bleven plakken. Hoe de familieverhoudingen precies lagen en of er wel sprake was van familie was op een gegeven moment niet meer bij te houden, maar gezellig was het zeker. Behalve Claire en Tess woonden onder andere ook nog Becky, Jodi, Meg, Kate, Stevie, Moira en Regan op de boerderij. Gelukkig niet allemaal tegelijk want anders werd het wel erg vol.

6 redenen waarom we één van de McLeod's Daughters wilden zijn

2. Tja… Alex Ryan

Hadden we allemaal maar zo’n leuke buurman. Jammer van zijn vader, maar Alex was natuurlijk geweldig en zijn romance met Claire prachtig. We stonden allemaal in de rij om Alex te troosten toen Claire op een vreselijke manier verongelukte. Helaas liep het ook met Alex, vele seizoenen later, niet goed af….

3. Of natuurlijk Nick Ryan!

Nog zo’n leuke buurman! Nick was de broer van Alex met dezelfde problematische vader. Maar ach, die was je zo vergeten als je naar Nick keek. Nick kreeg een relatie met Tess, maar toen verongelukte hij (dacht zij). Gelukkig kwam hij weer terug en kwam alles toch nog goed voor dit stel.

4. Alpaca’s!!!!

Toegegeven, we hadden er nog nooit van gehoord totdat Tess op het idee kwam alpaca’s te fokken. Dat bleken toch wel hele schattige dieren. Opeens wilden we allemaal wel een alpaca in de tuin.

5. Leuke dierenarts…

Voor al die alpaca’s, runderen en paarden moest natuurlijk goed gezorgd worden en dus kwam er regelmatig een dierenarts langs. Een hele leuke dierenarts in de vorm van de af en toe nogal tactloze, maar heel aantrekkelijke Dave Brewer. Natuurlijk was het een kwestie van tijd voor één van de vrouwen (Kate) voor hem viel. Maar ja, dat werd een moeizaam en pijnlijk verhaal voor hen beiden…

6. Drovers Run

Oké, af en toe ging er eens wat stuk en de hele onderneming financieel boven water houden was een enorme klus, maar die boerderij lag daar wel prachtig in de glooiende heuvels met al dat land dat daarbij hoorde. Wie wilde daar nu niet wonen?

6 redenen waarom we één van de McLeod's Daughters wilden zijn

Wie was jouw favoriete ‘dochter’?

Vond jij McLeod’s Daughters ook zo geweldig, vergeet dit artikel dan niet te delen! Laat weten wat jouw favoriete ‘daughter’ was in een reactie onderin!

Lees ook: Hoe is het nu (16 jaar later) met de cast van McLeod’s Daughters? [+foto’s]

[quads id=10]

Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...