Via: Round the Twist - Intro / Outro Theme music / youtube.com (capture) | OnTheTelly

De cast van Round the Twist vandaag

Richard Moir (Tony Twist)

Richard Moir speelde de vader van het gezin Twist. Naast acteur was hij ook actief als redacteur. Hij speelde mee in nog een hele lijst Australische series en films, maar geen die ook bij ons bekend was.

Via: youtube.com (capture) | Twisted Lunchbox – Australia’s Best Kids TV

Richard Moir is inmiddels 70 jaar. Hij lijdt aan de ziekte van Parkinson, hierdoor kwam zijn carrière vroegtijdig ten einde. Richard onderging een diepe hersenstimulatietherapie. Hoe dat verliep, en het hele proces, werd gevolgd via een documentaire genaamd The Bridge at Midnight Trembles. Dit was in 2006. Een tweede film over Parkinson, waaraan Richard meedeed, volgde in 2014. Hieronder zie je de trailer + de meest recente beelden die er zijn van de acteur.

Sam Vandenberg (Pete Twist)

Sam Vandenberg nam de rol van Pete Twist, de zoon, op zich. Hij had toen nog geen acteerervaring. Erna speelde hij nog mee in de film Blue Heelers en het televisieshow Spicks and Specks (2005).

Via: youtube.com (capture) | Twisted Lunchbox – Australia’s Best Kids TV

Sam Vandenberg is vandaag 46 jaar oud. Naast acteren is hij ook altijd actief geweest in kleine Australische bandjes.

Via: youtube.com (capture) | Glenn Reither

Tasmin West (Linda Twist)

Tasmin West speelde Linda, de blonde dochter van de familie Twist. Zij zong ook het introliedje ‘Have you ever?’ in, dat gedurende de hele serie gebruikt werd, ook al speelde ze zelf alleen in seizoen één mee. Later speelde Tasmin ook mee in Neighbours, Blue Heelers en een heleboel films.

Via: youtube.com (capture) | Twisted Lunchbox – Australia’s Best Kids TV

Tasmin West is 46 jaar. In 2004 bracht de actrice het introliedje van Round the Twist nog eens live. Beluister het hier! Ze ziet er nog steeds even goed uit.

Rodney McLennan (Bronson Twist)

De familie Twist bestond uit de vader en drie kinderen. De jongste telg was Bronson Twist. Hij werd gespeeld door Rodney McLennan. Herinner jij je deze jonge knaap nog?

Via: youtube.com (capture) | Twisted Lunchbox – Australia’s Best Kids TV

Van wat Rodney later in zijn leven deed, is heel weinig bekend. Na Round the Twist stapte hij uit de spotlights. We weten enkel dat hij met zijn high school sweetheart trouwde op zijn 21 jaar, en daarna een tijdje de wereld rond reisde. Van hem hebben we helaas geen beelden kunnen vinden.

Jouw herinneringen?

Keek jij als kind ook naar dit nogal bizarre kinderprogramma? Laat ons weten wat jij er precies zo leuk aan vond via de comments onderin!

Lees ook:


Word nog vrolijker van nostalgie!

Ontvang meer positieve, leuke en exclusieve herinneringen aan vroeger! Laat je e-mailadres achter en we sturen ze direct (gratis) naar je inbox!

Volg ons ook op social media:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer