Hoe is het 23 jaar later met Sara uit ‘Lang Leve de Koningin’ [+foto’s]

De film ‘Lang Leve de Koningin’ heeft veel indruk gemaakt toen hij uitkwam en is zelfs in de prijzen gevallen. Wij hebben voor je uitgezocht hoe het nu gaat met de schaakheld Sara uit deze populaire film.

Lang Leve de Koningin

De film Lang Leve de Koningin draait vooral om Sara (Tiba Tossijn), een jong meisje dat van haar zakgeld een schaakbord koopt. Haar vriendje Victor leert haar schaken en daar blijkt ze – ook al gelooft niemand het – talent voor te hebben. Door het schaken komt ze er uiteindelijk achter wie haar vader is, die ook nog eens goed blijkt te kunnen schaken.

Deze inhoud wordt niet getoond. Klik hier om al onze content te tonen door onze cookies te accepteren

De film heeft indruk gemaakt op velen en werd uitgebracht in 1995, dat is alweer heel wat jaren geleden, dus ook de hoofdrolspeelster – Sara – is de nodige jaren ouder geworden en heeft inmiddels ook al kinderen. Wij ging op zoek naar wat ze nu deed en hebben een paar foto’s voor je. Maar eerst gaan we nog wat herinneringen ophalen.

Via: ANP, Kippa, CC

Wist je dat…

We hebben nog een aantal feiten voor je op een rijtje gezet:

 • De film werd opgenomen in dezelfde studio als Flodder
 • ‘Sara’ deed eerst auditie voor reclames op TV, maar werd toen gebeld door de makers van de film
 • Sara was acht toen ze de film opnam en ze wonnen een gouden kalf voor beste lange speelfilm

Lees ook: Hoe is het 15 jaar later met Herman Berghuis uit Idols? (+foto’s)

Herinneringen ophalen: herkenbaar?

Hoe is het nu met Sara (Tiba Tossijn)?

Tiba Tossijn, die Sara speelde, heeft na haar grote filmdebuut niet veel meer geacteerd. Ze had nog wat rolletjes in Goede daden bij daglicht: Gestoord en Baantjer. Daarna is ze niet meer verder gegaan met acteren.

Nadat ze jong moeder werd, is geneeskunde gaan studeren en is op dit moment cosmetisch arts en heeft twee kinderen. Hieronder hebben we een aantal foto’s van Tiba Tossijn, herken jij het schaakmeisje nog uit de film?

Film nogmaals zien: hier kun je hem bestellen!

Deze inhoud wordt niet getoond. Klik hier om al onze content te tonen door onze cookies te accepteren

Geplaatst door Tiba Tossijn op Dinsdag 10 april 2018

https://www.instagram.com/p/Bj-NCIql9E9/?taken-by=tibatossijn


Redactie

Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

    

   Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

    

   Vroegert
   Logo