Animaniacs serie Cartoon Network

Via: Animaniacs (capture)

De Animaniacs was een serie die je in Nederland voor het eerst kon bekijken op RTL 4. Het was een cartoonserie over drie gestoorde wezentjes die niet in toom gehouden konden worden. En dat zorgde bij jou voor veel vermaak!

Animaniacs: terugblik op deze serie

Animaniacs is een serie die gaat over een gestoord trio: de twee broers Yakko en Wakko en het jongere zusje Dot. Een aflevering duurde vaak maar 20 minuten en bestond uit twee langere verhalen met korte verhaaltjes tussendoor. De drie wezentjes maakten samen met andere personages een hoop bizarre avonturen mee.

Animaniacs Warner Bros studio
Via: Animaniacs (capture)

Intro van Animaniacs

Bij de intro van de serie werd je al overspoeld door de hyperactieve wezentjes. Een seconde stilte kwam dan ook niet voor. Maar jij kan vast en zeker het intro meezingen!

’t Is tijd voor Animaniacs. Zo doldwaas, je staat perplex. Ga maar zitten en relax. Je lacht je een complex om Animaniacs.

Hoe zijn de Animaniacs ontstaan?

Het fictieve verhaal over het ontstaan van de Animaniacs speelt zich af rond 1930. In dat jaar is het drietal ontworpen door filmtekenaars van Warner Bros. Al snel kwam het bedrijf erachter dat de films nergens op sloegen door de ongecontroleerde wezentjes. Het besluit? De films in een kluis stoppen en nooit meer openen.

Animaniacs intro serie
Via: Animaniacs (capture)

Het gestoorde trio

Het trio zelf werd opgesloten in de Water Tower van Warner Bros. Niet geheel met succes, want in de jaren 90 ontsnapte het trio. De studio wordt direct op de kop gezet en sindsdien proberen de medewerkers van Warner Bros het trio rustiger te maken. Met de nadruk op ‘proberen’…

Animaniacs gevangenis
Via: Animaniacs (capture)

Wist je dat…

Er zijn een aantal leuke feitjes over serie die veel kijkers nog niet weten. Wij zetten deze hieronder op een rijtje.

Serie Animaniacs Nickelodeon
Via: Animaniacs (capture)

Waar kon je de serie bekijken?

De serie was in Nederland voor het eerst te bekijken in 1997 op RTL 4. Twee jaar later werd de serie uitgezonden op de Amerikaanse zender Cartoon Network. Tot die tijd werden alle afleveringen in het Nederlands ondertiteld.

Vanaf 2007 kon je eindelijk genieten van nagesynchroniseerde afleveringen. De serie was toen te bewonderen op Nickelodeon. Later werd de serie uitgezonden op de zender Boomerang. Daarmee hebben de drie wezentjes dus een hele reis afgelegd door de jaren heen!

Film van Animaniacs

De serie sleepte verschillende prijzen in de wacht. Deze hadden vaak betrekking op de liedjes in de serie. De meeste afleveringen waren namelijk een combinatie van musical en komedie. Die humor werd onder andere gekenmerkt door slapstick. Het succes van serie werd opgevolgd door een film in 1999: Wakko’s Wish. Die film is meerdere keren op Nickelodeon uitgezonden.

Herken jij deze zaken van Animaniacs?

Tijd om terug te blikken op de serie. In de verschillende afleveringen ging het namelijk niet alleen om Yakko, Wakko en Dot, maar er kwamen regelmatig een vast aantal karakters terug. En wat dacht je van dat ene bekende liedje. Bekijk daarvoor snel de volgende pagina!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer