Animaniacs: de 13 beste herinneringen aan dit gestoorde trio

Door

Luuk

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Luuk

Laatste update:

0

Animaniacs serie Cartoon Network

De Animaniacs was een serie die je in Nederland voor het eerst kon bekijken op RTL 4. Het was een cartoonserie over drie gestoorde wezentjes die niet in toom gehouden konden worden. En dat zorgde bij jou voor veel vermaak!

Animaniacs: terugblik op deze serie

Animaniacs is een serie die gaat over een gestoord trio: de twee broers Yakko en Wakko en het jongere zusje Dot. Een aflevering duurde vaak maar 20 minuten en bestond uit twee langere verhalen met korte verhaaltjes tussendoor.

De drie wezentjes maakten samen met andere personages een hoop bizarre avonturen mee.

Animaniacs Warner Bros studio
Via: Animaniacs (capture)

Intro van Animaniacs

Bij de intro van de serie werd je al overspoeld door de hyperactieve wezentjes. Een seconde stilte kwam dan ook niet voor. Maar jij kan vast en zeker het intro meezingen!

’t Is tijd voor Animaniacs. Zo doldwaas, je staat perplex. Ga maar zitten en relax. Je lacht je een complex om Animaniacs.

Haal de Animaniacs terug! Wil je het gevoel van die gekke Yakko, Wakko en Dot terugbrengen? Dat kan met verschillende hilarische items!

Kijk dus snel en haal de nostalgie van de Animaniacs weer in huis!

Hoe zijn de Animaniacs ontstaan?

Het fictieve verhaal over het ontstaan van de Animaniacs speelt zich af rond 1930. In dat jaar is het drietal ontworpen door filmtekenaars van Warner Bros. Al snel kwam het bedrijf erachter dat de films nergens op sloegen door de ongecontroleerde wezentjes. Het besluit? De films in een kluis stoppen en nooit meer openen.

Animaniacs intro serie
Via: Animaniacs (capture)

Het gestoorde trio

Het trio zelf werd opgesloten in de Water Tower van Warner Bros. Niet geheel met succes, want in de jaren 90 ontsnapte het trio. De studio wordt direct op de kop gezet en sindsdien proberen de medewerkers van Warner Bros het trio rustiger te maken. Met de nadruk op ‘proberen’…

Animaniacs gevangenis
Via: Animaniacs (capture)

Wist je dat…

Er zijn een aantal leuke feitjes over serie die veel kijkers nog niet weten. Wij zetten deze hieronder op een rijtje.

  • De uitvoerend producent van de serie was Stephen Spielberg. Natuurlijk bekend van Indiana Jones en Jurassic Park!
  • In de eerste instantie was het plan om van het trio eenden te maken met menselijke trekjes. De producers waren hierop tegen, omdat dit veel overeenkomsten had met eerdere personages van Disney en Looney Tunes.
  • Iedere aflevering bevatte minimaal één liedje. Die muziek werd opgenomen door een orkest bestaande uit 35 leden.
  • Tom Ruegger is de bedenker van de serie. Hij baseerde de persoonlijkheden van het trio op zijn eigen kinderen.
Serie Animaniacs Nickelodeon
Via: Animaniacs (capture)

Waar kon je de serie bekijken?

De serie was in Nederland voor het eerst te bekijken in 1997 op RTL 4. Twee jaar later werd de serie uitgezonden op de Amerikaanse zender Cartoon Network. Tot die tijd werden alle afleveringen in het Nederlands ondertiteld.

Vanaf 2007 kon je eindelijk genieten van nagesynchroniseerde afleveringen. De serie was toen te bewonderen op Nickelodeon. Later werd de serie uitgezonden op de zender Boomerang. Daarmee hebben de drie wezentjes dus een hele reis afgelegd door de jaren heen!

Film van Animaniacs

De serie sleepte verschillende prijzen in de wacht. Deze hadden vaak betrekking op de liedjes in de serie. De meeste afleveringen waren namelijk een combinatie van musical en komedie. Die humor werd onder andere gekenmerkt door slapstick.

Het succes van serie werd opgevolgd door een film in 1999: Wakko’s Wish. Die film is meerdere keren op Nickelodeon uitgezonden.

Herken jij deze zaken van Animaniacs?

Animaniacs was een populaire serie. Het moet dan ook wel zo zijn dat jij enorm hebt genoten van alle afleveringen.

Tijd om terug te blikken op de serie. In de verschillende afleveringen ging het namelijk niet alleen om Yakko, Wakko en Dot, maar er kwamen regelmatig een vast aantal karakters terug. En wat dacht je van dat ene bekende liedje.

Wij zetten de 13 beste herinneringen op een rijtje!

1. Yakko

Yakko is de oudste van het trio en kwam vaak met bizarre plannen. Daarnaast stond hij bekend om zijn obsessie voor vrouwen.

Yakko Animaniacs
Via: Animaniacs (capture)

2. Wakko

Als je het over de gekste hebt van het stel, dan heb je het over Wakko. Zijn tong hing vaak uit zijn mond en het liefst liet hij heel de dag boeren.

Wakko Animaniacs
Via: Animaniacs (capture)

3. Dot

Het enige meisje van het stel was Dot. Ze zag er altijd zo schattig uit, maar je moest eens weten. Met twee van die vreemde broers kan je geen normaal leven leiden…

Dot Animaniacs
Via: Animaniacs (capture)

4. Good Idea, Bad Idea

Een bekend onderdeel in de serie was Good Idea, Bad Idea. Het personage Mr. Skullhead liet in sommige afleveringen goede ideeën en sterk daarop lijkende slechte ideeën zien.

5. Pinky and the Brain

In de serie verschenen vaker de onnozele muis Pinky en de gemene maar slimme muis Brain. Dit duo probeerde de wereld te veroveren, maar dat liep altijd in de soep. Het duo kreeg enorm veel fans en er ontstond een spin-offserie: Pinky and the Brain!

Pinky and the Brain
Via: Animaniacs (capture)

6. Dr. Otto Scratchansniff

Dr. Otto Scratchansniff werkt als psychiater in de studio van Warner Bros. Dit deed hij eerst voornamelijk voor belangrijke sterren, maar het werd een dagtaak om het gestoorde trio op te voeden. Een vermoeiende taak, maar hij deed het met alle liefde!

Dr. Otto Scratchansniff
Via: Animaniacs (capture)

7. Mimetijd

Herinner jij deze mimespeler uit de serie nog? Hij beeldde in verschillende afleveringen pijnlijke situaties uit waarvan je hoopt deze zelf nooit mee te maken…

8. Ralph

Ralph was de bewaker van de Warner Bros studio. Het kwam vaak voor dat het trio grote chaos veroorzaakten. Aan Ralph de taak om Yakko, Wakko en Dot gevangen te nemen in dat soort situaties. De vraag was hoelang het zou duren voordat zij weer ontsnapten…

Ralph Animaniacs
Via: Animaniacs (capture)

9. Dot’s Poëzie Hoek

Je verwachtte het eigenlijk niet in zo’n serie, maar er was ook ruimte voor poëzie. De schattigste van het stel had namelijk een eigen item: Dot’s Poëzie Hoek. Hier las zij verschillende gedichten voor.

10. De Zuster

Eerder hadden wij het al over Yakko’s obessie voor vrouwen. De Zuster was een knappe verschijning en was daarnaast verantwoordelijk voor de Eerste Hulp. Zij werd gezien als een lustobject en werd daarom vaak enthousiast ontvangen met de kreet: “Hallooooo Zuster!”.

De Zuster Animaniacs
Via: Animaniacs (capture)

11. Het Rad van Moraal

Aan het eind van een aflevering werd vaak een slinger gegeven aan het rad-van-fortuin. Hieruit volgde het moraal van het verhaal!

12. Thaddeus Plotz

Thaddeus Plotz was de grote directeur van de Warner Bros studio. Hij was continue bezig met het verdienen van geld en was daarbij vaak slinks. Je kon het hem niet altijd kwalijk nemen, want het trio richtte veel schade aan in de studio.

Thaddeus Plotz
Via: Animaniacs (capture)

13. En natuurlijk… het landen liedje!

Animaniacs een educatief programma? Dat was vaak niet het geval. Het keerpunt was dat ene liedje over alle landen van de wereld.

Opeens vond jij geografie interessant en leerde jij landen kennen waarvan jij eerst niet wist dat deze bestonden. Al was het wel flauw dat hij ‘Benelux’ zei…

Haal de Animaniacs terug! Wil je het gevoel van die gekke Yakko, Wakko en Dot terugbrengen? Dat kan met verschillende hilarische items!

Kijk dus snel en haal de nostalgie van de Animaniacs weer in huis!

Wat vond jij van de serie?

Animaniacs was een bijzondere serie, dat is één ding wat zeker is.

Laat ons in een reactie weten wat jij van de serie vond!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...