Platvoet en zijn Vriendjes film 1988

Via: Platvoet en zijn Vriendjes (capture)

Dinosauriërs zijn altijd iets magisch voor kinderen. Maar liefst 140 miljoen jaar lang waren de dinosauriërs de heersende landdieren. Vele jaren geleden stierven de meeste dinosauriërs uit. En ondanks dat je (waarschijnlijk) veel soorten niet bij naam kan noemen, is daar één groep die jij altijd zal onthouden: Platvoet en zijn Vriendjes!

Platvoet en zijn Vriendjes

Deze nostalgische film gaat over een groep dinosauriërs in de prehistorie. Er waren twee soorten. De eerste soort had stompe tanden en voedden zich met boombladeren: de bladeters. De tweede soort bezat scherpe tanden en zij hadden het voorzien op de bladeters.

Platvoet en zijn vriendjes
Via: Platvoet en zijn vriendjes (cover)

De Groene Vallei

Door een heersende droogte worden de bladeters gedwongen om zich te verplaatsen. Ook zij moeten namelijk voldoende eten. De bladeters trokken naar het westen. Om precies te zijn naar… de Groene Vallei. Want dat gebied was nog groen genoeg. De film begin met onderstaande intro met een vertellende stem!

De reis van Platvoet

En tijdens deze reis naar de Groene Vallei stond er één dinosauriër centraal: Platvoet. Ook hij wilde samen met zijn moeder en grootouders naar de Groene Vallei. Zijn reis is niet geheel onveilig en zijn moeder moet hem dan ook een aantal keren redden van aasvreters…

Wanneer werd Platvoet en zijn Vriendjes uitgebracht?

De animatiefilm werd uitgebracht in… 1988. Dat is inmiddels al heel wat jaren geleden. Platvoet en zijn Vriendjes werd goed ontvangen en de film bracht wereldwijd 84 miljoen dollar op. Hét startsein om heel wat vervolgfilms te maken. In totaal zijn er maar liefst 14 films uitgebracht. De meest recente film heet Platvoet en zijn Vriendjes XIV: Het Grote Avontuur en werd uitgebracht in 2016.

Film Platvoet en zijn Vriendjes
Via: Platvoet en zijn Vriendjes (capture)

Wist je dat…

Het is waarschijnlijk lang geleden dat jij Platvoet en zijn Vriendjes hebt gezien. En hoewel er vast heel wat momenten zijn die jij je kan herinneren, zal je lang niet alles weten over de nostalgische film. Wij hebben een aantal feitjes op een rijtje gezet!

Vriendjes Platvoet film
Via: Platvoet en zijn Vriendjes (capture)

Videospellen van Platvoet

Het succes van de film leidde ook tot een videogame. In het spel liep je door de wereld van Platvoet en moest je onderweg verschillende minigames voltooien. En het einddoel was uiteraard… de Groene Vallei!

Herinneringen aan Platvoet en zijn vriendjes

Tijd om heerlijke nostalgische herinneringen op te halen van deze film. Er waren namelijk heel wat iconische momenten. Soms hartverwarmend, soms erg treurig. Maar één ding is zeker: deze film was een favoriet van velen om onderstaande 14 redenen.

1. Platvoet was enorm schattig

Platvoet was een Apatosaurus. In het begin van de film zit Platvoet zelfs nog in zijn ei. Je ziet hem tijdens de film opgroeien en daar maakt hem zo enorm aandoenelijk!

Geboorte Platvoet
Via: Platvoet en zijn Vriendjes (capture)

2. De ontmoeting met Cera

De lieve Platvoet ontmoet op een gegeven moment de Cera. Dit is een Tricertaops en moet eigenlijk niets van Platvoet weten. Daar komt later gelukkig verandering in.

Cera Platvoet en zijn Vriendjes
Via: Platvoet en zijn Vriendjes (capture)

3. Aanval door Ruigtand

Een erg zielige scène is de aanval door Ruigtand. Dit is een gevaarlijke Tyrannosaurus. Hij valt Platvoet en Cera aan. De moeder van Platvoet helpt de twee, maar dat heeft een zielige afloop.

Ruigtand Platvoet en zijn Vriendjes
Via: Platvoet en zijn Vriendjes (capture)

4. Zielige scène met Platvoets moeder

Terwijl de moeder van Platvoet de twee dinosauriërs probeert te helpen, wordt zij verwond door Ruigtand. Ze overleeft deze verwondingen niet en sterft. Zakdoekjes gereed…

Nog meer herinneringen…

We hebben nog meer herinneringen op een rijtje gezet. Later in de film ontmoet Platvoet zijn vriendjes. Herinner jij je Fladder, Punt en Bekkie nog. En wat dacht je van de ontdekking van de Groene Vallei? Lees snel verder op de volgende pagina.

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

3 gedachten over “14 redenen waarom Platvoet en zijn Vriendjes een geweldige film was”

  1. Bij de feitjes staat een fout. De film is niet geregisseerd door Steven Spielberg en George Lucas. Zij hebben de film geproduceerd. De regie was in handen van Don Bluth, een voormalige Disney-tekenaar die zijn eigen animatiestudio startte begin jaren 80 en o.a. ook de animatiefilms Het Geheim van NIMH en Een Avontuur met een Staartje regisseerde. En George Lucas is natuurlijk vooral bekend om de Star Wars-films.

    Beantwoorden
  2. Ja ik had vroeger alles kassete, toen deze niet meer werkte ben ik omgeschakeld naar de dvd’s. Ik heb ze allemaal. Door vroeger platvoet te kijken ben ik zelf met dino’s gaan spelen en heb ze bijgehouden zodat mijn eigen kinderen er mee kunnen spelen. En kijk ze nog steeds met plezier met mijn kids. Platvoet fan.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer