Ratjetoe: de 8 leukste personages van deze tekenfilmserie

Door

Luuk

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Luuk

Laatste update:

0

Ratjetoe tekenfilm

Kinderen en vooral baby’s hebben een hele andere kijk op de wereld dan volwassenen. Zo hebben kinderen een enorme fantasie, kennen zij hele andere angsten en uiten zij hun gevoelens door middel van geluiden en gebaren. Dat alles zie je ook terug in de tekenfilmserie Ratjetoe!

Herinner jij je Ratjetoe nog?

De tekenfilmserie gaat over Tommy, een avontuurlijke eenjarige baby. Samen met zijn vaste groep vriendjes en vriendinnetjes beleefden zij een hoop avonturen. Dat alles gebeurde voornamelijk in het huis van Tommy zijn ouders.

Tijd om meer herinneringen van de serie op te halen…

Ratjetoe tekenfilmserie
Via: Rugrats (capture)

Intro van Ratjetoe

Om direct herinneringen op te halen hebben wij hieronder de intro van de serie. De slapende opa, die enge pop en het ongelukje met de stofzuiger waren wij alweer vergeten. Herinner jij ‘m nog?

Animatieserie Rugrats

In Amerika stond de tekenfilmserie bekend als Rugrats. De serie ging in première op 11 augustus 1991. Het succes van de serie bleek uit alle prijzen die zij binnensleepten. De baby’s wonnen namelijk vier Daytime Emmy Awards, zes Kids’ Choice Awards en zelfs een eigen ster op de Hollywood Walk of Fame!

Rugrats tekenfilmserie
Via: Rugrats (capture)

De vervolgserie All Grown Up!

Ook baby’s in tekenfilmseries groeien. Dat blijkt uit de vervolgserie die Ratjetoe kreeg: All Grown Up! In deze serie zijn de bekende personages ouder geworden. Zij gaan inmiddels naar school en beleven hier de raarste avonturen. Herken jij alle personages uit de eerste serie nog?

Film over Ratjetoe

Wist jij dat er ook drie films zijn uitgebracht? De eerste film The Rugrats Movie werd in 1998 gelanceerd. In die film maakte je voor het eerst kennis met het broertje van Tommy, genaamd Dil Zoetzuur. Deze film bracht zo’n €120 miljoen euro op.

Het vervolg Ratjetoe in Parijs verscheen in 2000 en was wederom een groot succes. In deze film zag je maar liefst drie nieuwe personages: Kimi, Kira en Fifi.

Ratjetoe en De Thornberrys

Herinner jij je ook nog De Thornberrys? Dit was een tekenfilmserie over de familie Berenklauw. Zij reizen met een camper de wereld rond om zo beelden te maken over de natuur.

De jongste dochter van de familie kan met dieren praten en die gave komt goed van pas.

Ratjetoe en de Thornberrys
Via: Ratjetoe En De Thornberrys (cover)

Cross-over film

In 2003 verscheen een cross-over: Ratjetoe en de Thronberrys Bij De Beesten Af. De familie met de baby’s vertrok op vakantie, maar hun boot kapseisde.

Zij belandden op een tropisch eiland met een enorme jungle… drie keer raden welke familie zij daar aantroffen!

Computerspellen van Rugrats

Er zijn ondertussen heel wat spelletjes verschenen van de Rugrats. Deze games werden onder andere beschikbaar gemaakt voor de PlayStation, de Nintendo 64, de Game Boy Advance en de PC. Al deze spellen werden tussen 1998 tot en met 2005 uitgebracht…

Rugrats computerspellen
Via: Rugrats (cover)

Ken jij deze 8 grappige personages nog?

De tekenfilmserie heeft heel wat vaste gezichten. Dit waren voornamelijk baby’s en peuters met een hele andere belevingswereld dan volwassenen. Wij zijn benieuwd hoeveel personages jij nog herkent!

1. Tommy Zoetzuur

De tekenfilmserie draaide voornamelijk om Tommy Zoetzuur. Dit was een eenjarige baby met een paar haartjes, een grote luier en een blauw T-shirt. Hij was een moedige en avontuurlijke baby. En daarbij kwam hij graag op voor zijn vrienden!

Tommy Zoetzuur Rugrats
Via: Rugrats (capture)

2. Dicky Finkers

Dicky Finkers mag dan wel een jaartje ouder zijn dan Tommy, maar hij is allesbehalve dapper. Hij is namelijk bang voor alles en iedereen. Eén ding had hij wel meer dan Tommy: een grote bos haar. Met zijn rode stekels en vierkante bril viel hij in ieder geval op!

Ratjetoe: de 8 leukste personages van deze tekenfilmserie
Via: Rugrats (capture)

3. Dil Zoetzuur

Dil Zoetzuur is het jongste broertje van Tommy. In de serie kwam hij soms wat gestoord over. De reden daarvoor was lang onbekend, maar wij hebben het antwoord gevonden. Hij heeft namelijk een klap op zijn hoofd gekregen. Deze oorzaak werd pas duidelijk in All Grown Up.

Dil Zoetzuur
Via: Rugrats (capture)

4. Phil de Witt

Phil de Witt is een van de baby’s van de tweeling in de serie. Deze jongen is erg bijzonder, want hij is enorm gek op viezigheid. En met viezigheid bedoelen we ook écht vieze dingen. Zo was hij namelijk gek op het graven naar en het eten van insecten… BAH!

Phil de Witt rugrats
Via: Rugrats (capture)

5. Lil de Witt

De andere baby van de tweeling is Lil de Witt. Ook zij leek wat betreft interesses erg op Phil. Met haar strikje zag ze er misschien heel schattig uit, maar deze baby kon ook enorm boos worden. En dan wilde je het liefst niets met haar te maken hebben!

Lil de Witt Rugrats
Via: Rugrats (capture)

6. Kimi Finkers

Kimi Finkers is de oudere stiefzus van Dicky. Zij was veel minder bang dan de roodharige baby. Misschien had dat alles te maken met het feit dat zij één jaartje ouder was. Zij was erg speels en avontuurlijk. Kimi kreeg een grotere rol in de vervolgserie van Rugrats.

Kimi Finkers
Via: Rugrats (capture)

7. Angeliekje Zoetzuur

Drie jaar oud en een enorme pestkop. Dat kan maar over één iemand gaan: Angeliekje Zoetzuur. Dit nichtje van Tommy kan in tegenstelling tot de baby’s wel praten. En daar maakt zij flink gebruik van door de baby’s te plagen. Over aartsvijanden gesproken!

Angeliekje Zoetzuur
Via: Rugrats (capture)

8. Susie Karremans

Niet alle oudere kinderen zijn direct pestkoppen. Dat bewees Susie Karremans. Zij was namelijk even oud als Angeliekje, maar was wél bevriend met de baby’s. Susie had namelijk heel wat overeenkomende interesses en speelde daarom maar al te graag mee met het stel!

Susie Carmichael
Via: Rugrats (capture)

Keek jij vroeger naar de serie?

Wij zijn benieuwd of jij vroeger ook vaak keek naar deze tekenfilmserie. En herkende jij je in een van de karakters? Laat het ons weten in een reactie hieronder!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...