Ratjetoe tekenfilm

Via: Rugrats (capture)

Kinderen en vooral baby’s hebben een hele andere kijk op de wereld dan volwassenen. Zo hebben kinderen een enorme fantasie, kennen zij hele andere angsten en uiten zij hun gevoelens door middel van geluiden en gebaren. Dat alles zie je ook terug in de tekenfilmserie Ratjetoe!

Herinner jij je Ratjetoe nog?

De tekenfilmserie gaat over Tommy, een avontuurlijke eenjarige baby. Samen met zijn vaste groep vriendjes en vriendinnetjes beleefden zij een hoop avonturen. Dat alles gebeurde voornamelijk in het huis van Tommy zijn ouders. Tijd om meer herinneringen van de serie op te halen…

Ratjetoe tekenfilmserie
Via: Rugrats (capture)

Intro van Ratjetoe

Om direct herinneringen op te halen hebben wij hieronder de intro van de serie. De slapende opa, die enge pop en het ongelukje met de stofzuiger waren wij alweer vergeten. Herinner jij ‘m nog?

Animatieserie Rugrats

In Amerika stond de tekenfilmserie bekend als Rugrats. De serie ging in première op 11 augustus 1991. Het succes van de serie bleek uit alle prijzen die zij binnensleepten. De baby’s wonnen namelijk vier Daytime Emmy Awards, zes Kids’ Choice Awards en zelfs een eigen ster op de Hollywood Walk of Fame!

Rugrats tekenfilmserie
Via: Rugrats (capture)

De vervolgserie All Grown Up!

Ook baby’s in tekenfilmseries groeien. Dat blijkt uit de vervolgserie die Ratjetoe kreeg: All Grown Up! In deze serie zijn de bekende personages ouder geworden. Zij gaan inmiddels naar school en beleven hier de raarste avonturen. Herken jij alle personages uit de eerste serie nog?

Film over Ratjetoe

Wist jij dat er ook drie films zijn uitgebracht? De eerste film The Rugrats Movie werd in 1998 gelanceerd. In die film maakte je voor het eerst kennis met het broertje van Tommy, genaamd Dil Zoetzuur. Deze film bracht zo’n €120 miljoen euro op.

Het vervolg Ratjetoe in Parijs verscheen in 2000 en was wederom een groot succes. In deze film zag je maar liefst drie nieuwe personages: Kimi, Kira en Fifi.

https://www.youtube.com/watch?v=UTjc61eeZVY&ab_channel=DutchCartoon%21

Ratjetoe en De Thornberrys

Herinner jij je ook nog De Thornberrys? Dit was een tekenfilmserie over de familie Berenklauw. Zij reizen met een camper de wereld rond om zo beelden te maken over de natuur. De jongste dochter van de familie kan met dieren praten en die gave komt goed van pas.

Ratjetoe en de Thornberrys
Via: Ratjetoe En De Thornberrys (cover)

Cross-over film

In 2003 verscheen een cross-over: Ratjetoe en de Thronberrys Bij De Beesten Af. De familie met de baby’s vertrok op vakantie, maar hun boot kapseisde. Zij belandden op een tropisch eiland met een enorme jungle… drie keer raden welke familie zij daar aantroffen!

https://www.youtube.com/watch?v=su0-2WjPysQ&ab_channel=DutchCartoon%21

Computerspellen van Rugrats

Er zijn ondertussen heel wat spelletjes verschenen van de Rugrats. Deze games werden onder andere beschikbaar gemaakt voor de PlayStation, de Nintendo 64, de Game Boy Advance en de PC. Al deze spellen werden tussen 1998 tot en met 2005 uitgebracht…

Rugrats computerspellen
Via: Rugrats (cover)

Op de volgende pagina hebben wij nog meer herinneringen van de tekenfilmserie op een rijtje gezet. Wat dacht jij van de grote rivaal van de baby’s… Angeliekje (nr. 7).

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer