SingStar: 12 herinneringen aan dit briljante muziek spel

Door

Rosalie Van Hoof

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

1

Laatste update:

1

Singstar herinneringen vroeger spel playstation

Je bent jong en je brult wat. De karaokegame SingStar liet heel wat jongeren dromen van een muziekcarrière. De ouders fantaseerden daarentegen alleen maar van oordopjes.

Was jij ook zo’n ster van SingStar?

SingStar: oeroude Playstation game

De eerste versie van SingStar verscheen in 2004 voor de Playstation 2. De game was meteen een hit. Karaoke is een eeuwenoud spel, het recept was dus al bekend en geliefd. Je kan met één of met twee spelers een geselecteerd nummer zingen.

Singstar spellen
Via: ebay.com (capture)

Geweldige versies van SingStar

Al gauw verschenen andere versies van de originele game, zoals SingStar Party, SingStar Pop, SingStar 80’s enzovoort. Latere edities konden ook op Playstation 3 en Playstation 4 gespeeld worden. De allerlaatste versie van SingStar verscheen in 2017.

SingStar herinneringen

Helaas beëindigde Sony een aantal jaren terug de online SingStar-service. Dat betekent dat er geen nieuwe songs meer gedownload kunnen worden.

Gelukkig kan je hier wel nog herinneringen ophalen aan dat eindeloos kattengejank of zat er juist een heuse Kelly Family in jullie?

Had jij een Singstar vroeger? Wellicht herken je onderstaande zaken nog of heb je misschien nog aanvullingen! Had jij vroeger een Singstar? Zo ja, wat vond jij het leukst eraan?

Laat het weten in een reactie onderin!

1. Rood of blauw?

De eerste belangrijke vraag bij SingStar: wil je rood of blauw zijn? De kleur van de microfoon was van levensbelang, want een bepaalde kleur was je gelukskleur.

SingStar: 12 herinneringen aan dit briljante muziek spel
Via: Wikimedia Commons | Zoidy, CC

2. Britney Spears of Jamelia?

Nadat je kleur had bekend, diende de tweede moeilijke vraag zich aan: welk liedje? SingStar barstte van de steengoede nummers waardoor dit soms een echt dilemma was.

Wou je Britney Spears‘ Oops, I Did It Again zingen, of toch liever het toepasselijke Superstar van Jamelia? Aartsmoeilijke beslissingen die ertoe leidde dat je urenlang aan het zingen was.

SingStar: 12 herinneringen aan dit briljante muziek spel
Via: flickr.com | PlayStation Europe, CC

3. Een solosong, duet of duel: het kan allemaal

Je kon je stem eventjes opwarmen met een solo song, om daarna met je zus te knallen in een duet. De focus moest hoe dan ook liggen op die blauwe of rode balkjes.

Ondertussen was er altijd wel een derde persoon aan het wachten op zijn of haar beurt.

SingStar: 12 herinneringen aan dit briljante muziek spel
Via: flickr.com | Helen Penjam, CC

4. Van ’toondoof’ naar ‘SingStar’!

Telkens je een nieuwe song aan je repertoire wilde toevoegen, moest je deze eerst een paar keer oefenen. De eerste keren waren zonder twijfel rampzalig.

Je slaagde er maar niet in de juiste toonhoogte te houden en werd achteraf gedegradeerd tot ’toondoof’ of ‘amateur’. Pijnlijk. Na een tijdje klom je de muzikale ladder op richting ‘SingStar’.

Je naam was gezuiverd.

5. I sing in English

In 2009 verscheen er een SingStar Studio 100 editie, maar daarvoor moest je het doen met een game vol Engelstalige liedjes. De songtekst verscheen dan wel op het scherm, maar voor een tienjarig kind was dat niet altijd even begrijpelijk.

Je kakelde dan maar wat op de toon, dat werkte ook. Hoe dan ook, je hebt wel degelijk heel wat Engels geleerd dankzij SingStar. En plots begreep je die songteksten, en hoe gek sommigen zijn.

SingStar: 12 herinneringen aan dit briljante muziek spel
Via: flickr.com | ecodallaluna, CC

6. Je leerde heel wat klassiekers kennen

Oké, Nobody’s Wife van Anouk was heel leuk om mee te brullen, maar daarnaast leerde je ook heel wat klassiekers kennen dankzij dat urenlang zingen met SingStar. Denk maar aan R.E.M, Blink 182, David Bowie, Pixies en The Offspring!

SingStar: 12 herinneringen aan dit briljante muziek spel
Via: flickr.com | PlayStation Europe, CC

7. SingStar = feestje gegarandeerd

Tijdens deze game kreeg je maar wat vaak de slappe lach. Of jij het was die aan het zingen was, of je broer, zus, mama, papa of vriendin: het was altijd grappig. Als SingStar werd opgezet, was het gegarandeerd leuk.

Bovendien was dit spelletje vaak een activiteit tijdens een feestje. Zo speelden veel gezinnen SingStar tijdens het kerstfeestje of tijdens een verjaardagsfeest.

SingStar: 12 herinneringen aan dit briljante muziek spel
Via: flickr.com | Ville Säävuori, CC

8. De Medley challange!

Je kon ook kiezen om een Medley te zingen. Hierin werden willekeurig korte stukjes van verschillende liedjes na elkaar gespeeld. Dit was een uitdaging omdat je niet alle liedjes even goed beheerste. Bovendien kon zo elk genre aan bod komen.

Je kon een medley zingen voor de lol, of tegen elkaar.

9. Rock, R&B of pop?

Er waren verschillende versies van SingStar verkrijgbaar. Zo had deze game echt voor ieder wat wils te bieden. Hadden jullie thuis de stoere Rock, R&B, Popworld, 90’s of 80’s versie?

SingStar: 12 herinneringen aan dit briljante muziek spel
Via: ebay.com

10. De microfoons waren best vies…

De rode en blauwe microfoons vingen heel wat speeksel op. In tijden van Corona beseffen we hoe onhygiënisch dat eigenlijk wel niet was.

Vroeger kon dat je niet echt schelen, tot dat moment waarop je de fout maakte eens aan de microfoon te ruiken…

11. Yo, my name is Eminem

De grappigste liedjes waren die met een rapstukje erin. Als kind was Engels sowieso een uitdaging, maar die snelle rapteksten al helemaal.

Herinner je je die stukjes raptekst nog in Roses van Outcast en Shut up van The Black Eyed Peas? Pittig.

SingStar: 12 herinneringen aan dit briljante muziek spel
Via: flickr.com | CodeNaga, CC

12. Een schorre stem

Urenlang zingen resulteerden vaak in een schorre of hese stem. Work hard, play hard was toen al je levensmotto.

Jouw herinneringen aan SingStar

Zong jij vroeger ook vaak in de rode en blauwe microfoon van SingStar? Laat ons weten welke herinneringen je mist in dit rijtje!

Een reactie onderaan appreciëren we enorm!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

1 gedachte over “SingStar: 12 herinneringen aan dit briljante muziek spel”

  1. Ik mis het ruziën met mijn broer omdat hij maar wat brabbelde in de microfoon en een hoger cijfer behaalde dan ik (die haar best deed om alles juist te zingen)

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Share to...