Deze 6 snoep artikelen van vroeger zijn nu helaas verdwenen

Door

Willem Hamilton

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

155

Laatste update:

155

3 musketiers verdwenen snoep

Als kind (en als volwassenen) kon je er niet genoeg van krijgen: snoep! Toch zijn er in de loop der tijd een aantal heerlijke varianten van snoep verdwenen.

We tonen 6 vooraanstaande artikelen…

Verdwenen snoep artikelen

Jeugdsentiment en nostalgie gaat, naast verdwenen merken, vaak ook gepaard met de zaken die we vroeger aten. Snoep is daar (zeker als kind) een belangrijk onderdeel van.

Deze 6 snoep artikelen van vroeger zijn nu helaas verdwenen
Via: youtube.com (capture) | Pippi Langkous

Helaas zijn de onderstaande 6 artikelen verdwenen uit de schappen. Gelukkig leven ze voort in onze herinneringen!

Snoepte jij vroeger? Hopelijk halen we leuke herinneringen op dat snoep van vroeger. Welk snoep herken jij nog van vroeger of hebben we nog iets lekkers over het hoofd gezien?

Laat het weten in een reactie onderin!

1. Kapitein Koek

De ontbijtkoek met witte sterretjes van suiker op de zijkant. Ze waren een ongelooflijk succes vroeger, mede door de gekke Papegaai: Kapitein Koek!

Deze 6 snoep artikelen van vroeger zijn nu helaas verdwenen
Via: Kapitein Koek (capture)

Uiteindelijk is de nostalgische koek van Peijnenburg, vervangen door Sprookjesboom. Hier een nostalgische reclame van Kapitein Koek:

2. Donald Duck kauwgom

Het was een wat zachtere (en mierzoete) kauwgom en natuurlijk in kleine verpakkingen van onze vriend Donald Duck. Vele kinderen waren vroeger dol op dit snoep.

Donald Duck kauwgom
Via: youtube.com (capture) | Master Heniek

Het allermooiste aan Donald Duck-kauwgom was nog wel het kleine stripje, dat je erbij kreeg! In sommige gevallen was het zelfs een plak-tattoo!

Donald Duck kauwgom stripverhaal
Via: youtube.com (capture) | Master Heniek

3. Chocolade sigaretten

Menig kind speelde hier ‘roken’ mee na. Misschien was dit dan ook de reden dat de EU uiteindelijk besloot, de chocolade sigaretten te verbieden. Jammer, want geliefd waren ze zeker. Vooral rond 5 december in je schoen!

chocolade sigaretten
Via: flickr.com | Craig Pennington, CC

Er zijn nog wel chocolade ‘sticks’, die wat weghebben van de oude sigaretten. Hier zijn alle herkenbare elementen gestript, dus gewoon saaie stokjes. Ook die hilarische verpakkingen deden het hem vroeger…

Chocolade sigaretten verpakkingen snoep

4. Chiclets kauwgom

Een ongelooflijk populair kauwgom-merk, dat mede zo bekend is geworden, doordat het werd uitgedeeld bij tankstations in de jaren 70.

Deze zoete gummetjes waren er eerst alleen in pepermunt-smaak, maar dat veranderde al snel…

Chiclets
Via: Chiclets (cover)

Al snel kreeg je ook de gekleurde varianten van de Chiclets:

Deze 6 snoep artikelen van vroeger zijn nu helaas verdwenen
Via: flickr.com | Jamie, CC

5. Het Frufoo toetje

Misschien is dit niet officieel snoep, maar menig kind was helemaal verzot op dit aardbeiendessertje. Nu hebben we nog steeds het Surprise-ei, maar vroeger hoorde daar ook het Frufoo toetje bij!

Er zat namelijk in het midden van de yoghurt een klein speeltje…

Frufoo
Via: Frufoo (cover)

6. Overheerlijk: 3 Musketiers

Er ging bijna niets boven die heerlijke karamel in chocolade. Je zat altijd onder als je een reep 3 Musketiers probeerde soldaat te maken. Zo moeilijk als de reep te eten was, zo lekker was deze…

3 musketiers verdwenen snoep
Via: 3 musketiers (cover)

Gelukkig is er goed nieuwe voor de liefhebbers van de 3 Musketiers. Een gelijkende variant is (vooral internationaal) nog steeds verkrijgbaar, namelijk de Curly Wurly!

Deze 6 snoep artikelen van vroeger zijn nu helaas verdwenen
Via: flickr.com | Evan p. Cordes, CC

Welk verdwenen snoep was jouw favoriet?

Welke van het hierboven genoemde verdwenen snoep was jouw favoriet? Of hebben we wellicht iets over het hoofd gezien?

Laat het weten in een reactie onderin!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Geboren begin jaren 80 en opgegroeid in de iconische jaren 90. Jeugdsentiment en nostalgie in de vorm van oude series, computerspelletjes, muziek (en nog veel meer) hebben me altijd al gefascineerd en opgevrolijkt. Precies dat mooie gevoel wilde ik nog beter toegankelijk maken voor iedereen en heb daarom Vroegert opgericht en voer hier vanaf het begin de hoofdredactie!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

155 gedachten over “Deze 6 snoep artikelen van vroeger zijn nu helaas verdwenen”

 1. Ik mis de drop lange Jan. Weet iemand of het nog verkrijgbaar is? Lange platte plakken salmiak. Struktuur van fruitella.

  Beantwoorden
 2. Ik weet niet meer hoe ze heten. Bij Jamin druivensuikerlolly’s in een rood zakje met wit poeder om te dippen. En citroenschepijs in een plastic citroen. Je had ook sinaasappelijs in een plastic sinaasappel. Maar ik nam altijd de citroen. En buisjes salmiakpoeder.

  Beantwoorden
 3. Aangezien ik wat last had van m’n keel kwam ik uit op Anta Flu pastilles, terwijl ik eigenlijk op zoek was naar Pecto van Red Band. Nergens meer te krijgen.

  Beantwoorden
 4. Ik mis de originele smarties in zo’n buisje, Bazooka Joe kauwgum, echte engelse toffees en droptoffees, zeeuwse roomboter babbelaars, 3 Musketiers caramel chocoladereep, zoethout, originele jaren 60/70 muntdrop, zwart op wit poeder of lolly met zwart op wit poeder erin, toverballen, goede kauwgumballen, haagse hopjes, goede taai taai, harde taai taai brokken, chocolade sigaretten. Chocolade als rumbonen, sinaasappelschilletjes en kersenbonbons is tenminste nog te krijgen net als gesuikerd fruit. De vroegere fruitella vond ik lekkerder dan wat ze nu hebben.

  Beantwoorden
 5. Vla-flip. Een geel en roze poedertje wat in een glazen, soort jampotje zat. Je roerde het door je yoghurt, en dan had je een “vla-flip” .

  Beantwoorden
 6. Ik mis de rollen fruit met verschillende kleurtje,gevuld met zachte fruit smaak,snoep had harde kant,gevuld met een gel.ik zag ze nog dikwijls bij benzine pompen in het buitenland.

  Beantwoorden
 7. Ijsje. Het zat in een kegelvormige, naar beneden spits toelopende verpakking van hard plastic en beneden in de punt zat een kauwgombal.

  Beantwoorden
 8. Ik kan me nog een product herinneren dat Leckersmecker heette, Het was net zoiets als 3 Musketiers – misschien wel een voorloper ervan. Ik had er zelfs een sticker van op mijn fiets.

  Beantwoorden
  • Ja hoor maar de zure rode bollen ( muiletrekkers)waar je kaak vanbinnen van kapot ging en de witte bollen met poeder erond (wippers) niet meer

   Beantwoorden
 9. kennen jullie nog aruba zo repen met croesties in heel lekker.denk dat er 3 of 4 verschillende waren.mijn lieveling waren de gele.

  Beantwoorden
  • De rode vierkante zuurtjes, ze heten Bollies. Gewikkeld in een langwerpig wit papiertje met kersjes erop. Daaromheen een doorzichtig folietje dat altijd zo knipperde als je dat losdraaien. Heerlijk waren die. Heb al eens gezocht op internet maar kan nergens meer een afbeelding vinden.

   Beantwoorden
 10. Van die sigaretjes rond de Sinterklaas
  Je hebt nog wel die balletjes , lettertjes en cijfertjes maar die smaken naar fruit
  Maar die sigaretten smaakten naar chocolade

  Beantwoorden
 11. Chicklets zijn nog altijd te krijgen in Egypte.

  Best lekkere kauwgum.

  En ik mis de blauwe haaienijsjes. Dacht van Festini.
  Die waren echt lekker.

  Beantwoorden
 12. Roze Fruitella kauwgum, als je er in beet zat je hele mond vol met plakkerige troep. En kleine pakjes Bonito’s, die later werden verdrongen door de Smarties en nog later door de M & M’s.

  Beantwoorden
 13. De cola flesjes van de Hema en de jive ijsjes mis ik heel erg. Oh en de lippenstiften of fluitjes van vroeger. Die van nu zijn echt vies

  Beantwoorden
 14. Caddy chocoladereep, daar deed ik een moord voor. Op school werd ik betaald in Caddy’s voor het overschrijven van m’n huiswerk ?. Kan er helaas niets meer van vinden. Mocht iemand nog een wikkel hebben dan houd ik mij aanbevolen! ?

  Beantwoorden
 15. Bazooka Joe. Kauwgom met in de verpakking een klein stripverhaaltje. Je kon de verpakkingen sparen en vervolgens inwisselen (met bijbetaling???) voor leuke cadeautjes. Zo ontving ik januari 1965 een zaklantaarntje dat je d.m.v. gekleurde schijfjes in rood, groen of geel kon laten schijnen. Wie (her)kent dit ook nog?

  Beantwoorden
 16. Ronde ,pastelkleurige snoepjes, Klein Duimpjes genaamd.
  En Rose lange staafjes van zo’n 30 cm met witte strepen erop en een gele dop erop, er zat heerlijk wit poeder in.
  En kortere staafjes, volgens mij ook rose, met daarin wat zurige korrelige poeder, volgens mij in 3 kleuren, oranje, geel en nog iets.
  Weet iemand of dit nog te koop is?
  En de lekkerste chips: Amsterdammetjes, gekruide chips in de vorm van Amsterdamse paaltjes, met 3 kruisjes erin.
  Zou ze graag nog eens terug willen in de winkel

  Beantwoorden
 17. Die onwijs heerlijke spek drop ( of was het drop spek??)

  Gewoon van die geruite spek maar dan met drop smaak! Ook had je die schuimblokken mer drop smaak! Beide van het merk frysia! Waren in de jaren 90

  Beantwoorden
 18. Jodenvet. Misschien heet het anders, maar ik ken geen andere benaming. We kochten die witte blokken op de markt en door al het geschraap met mijn tanden ging mijn tandvlees zeer doen.

  Beantwoorden
 19. Die cola staafjes je had ze ook in het rood en groen. En die kersen die aan mekaar zaten . Die chocolade sigaretten en die kauwgom van Donald duck ja die zijn er hier wel goed benut nostalgie

  Beantwoorden
 20. Heerlijk zijn ze. Dat is de sherbet fountain en ik heb deze een tijdje geleden nog bij de jamin in heerlen gekocht. Je kunt ze ook via internet vinden. De verpakking is wel iets veranderd, maar is nog steeds geel.

  Beantwoorden
 21. Toen der tijd was er een heerlijk waterijsje “speedy” met een zoete frambozen smaak. Daar heb ik er veel van op. 50 cent kostte ze bij de frituur.

  Beantwoorden
 22. Je had vroeger ook vierkante cola snoepjes in een rolletje. Als je die open beet dan kwam er een wat zurige poeder uit. Die waren zo lekker

  Beantwoorden
 23. Een geel rond kartonnetjes met zure poeder en daar zat een dropstaafje in om te dippen.
  Bij jamin kan je nu nog veel oude soorten snoep kopen helaas niet bovenstaand

  Beantwoorden
  • Caramac! Die waren toen 35 cent. Klem aan gevroten vroeger. En dat bananen opduw ijs van Jamin. Zat in een soort kartonnen wcrolletje met een plastic stokje. Treets, de voorloper van M&M’s, grote chocoladepinda’s in een geel zakje . Bazooka Joe kawgum, met zo’n tattoo erin. Roodkapje ijs. Snor, een Dr. Pepper-achtige frisdrank met een dikke schuimlaag, hartstikke chemisch no doubt. En limonade gazeuze in champagne-pils smaak. Tjolk, ook zo chemisch als de neten, je had aarbeien-, banaan- en chocoladesmaak. Van die vierkante kartonnetjes met een aapje, een beertje en een varkentje geloof ik. We hebben wat meuk gegeten en gedronken als kind en dat allemaal zonder gordels achterin! ?

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Share to...