Deze 6 snoep artikelen van vroeger zijn nu helaas verdwenen

Door

Willem Hamilton

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

156

Laatste update:

156

3 musketiers verdwenen snoep

Als kind (en als volwassenen) kon je er niet genoeg van krijgen: snoep! Toch zijn er in de loop der tijd een aantal heerlijke varianten van snoep verdwenen.

We tonen 6 vooraanstaande artikelen…

Verdwenen snoep artikelen

Jeugdsentiment en nostalgie gaat, naast verdwenen merken, vaak ook gepaard met de zaken die we vroeger aten. Snoep is daar (zeker als kind) een belangrijk onderdeel van.

Deze 6 snoep artikelen van vroeger zijn nu helaas verdwenen
Via: youtube.com (capture) | Pippi Langkous

Helaas zijn de onderstaande 6 artikelen verdwenen uit de schappen. Gelukkig leven ze voort in onze herinneringen!

Snoepte jij vroeger? Hopelijk halen we leuke herinneringen op dat snoep van vroeger. Welk snoep herken jij nog van vroeger of hebben we nog iets lekkers over het hoofd gezien?

Laat het weten in een reactie onderin!

1. Kapitein Koek

De ontbijtkoek met witte sterretjes van suiker op de zijkant. Ze waren een ongelooflijk succes vroeger, mede door de gekke Papegaai: Kapitein Koek!

Deze 6 snoep artikelen van vroeger zijn nu helaas verdwenen
Via: Kapitein Koek (capture)

Uiteindelijk is de nostalgische koek van Peijnenburg, vervangen door Sprookjesboom. Hier een nostalgische reclame van Kapitein Koek:

2. Donald Duck kauwgom

Het was een wat zachtere (en mierzoete) kauwgom en natuurlijk in kleine verpakkingen van onze vriend Donald Duck. Vele kinderen waren vroeger dol op dit snoep.

Donald Duck kauwgom
Via: youtube.com (capture) | Master Heniek

Het allermooiste aan Donald Duck-kauwgom was nog wel het kleine stripje, dat je erbij kreeg! In sommige gevallen was het zelfs een plak-tattoo!

Donald Duck kauwgom stripverhaal
Via: youtube.com (capture) | Master Heniek

3. Chocolade sigaretten

Menig kind speelde hier ‘roken’ mee na. Misschien was dit dan ook de reden dat de EU uiteindelijk besloot, de chocolade sigaretten te verbieden. Jammer, want geliefd waren ze zeker. Vooral rond 5 december in je schoen!

chocolade sigaretten
Via: flickr.com | Craig Pennington, CC

Er zijn nog wel chocolade ‘sticks’, die wat weghebben van de oude sigaretten. Hier zijn alle herkenbare elementen gestript, dus gewoon saaie stokjes. Ook die hilarische verpakkingen deden het hem vroeger…

Chocolade sigaretten verpakkingen snoep

4. Chiclets kauwgom

Een ongelooflijk populair kauwgom-merk, dat mede zo bekend is geworden, doordat het werd uitgedeeld bij tankstations in de jaren 70.

Deze zoete gummetjes waren er eerst alleen in pepermunt-smaak, maar dat veranderde al snel…

Chiclets
Via: Chiclets (cover)

Al snel kreeg je ook de gekleurde varianten van de Chiclets:

Deze 6 snoep artikelen van vroeger zijn nu helaas verdwenen
Via: flickr.com | Jamie, CC

5. Het Frufoo toetje

Misschien is dit niet officieel snoep, maar menig kind was helemaal verzot op dit aardbeiendessertje. Nu hebben we nog steeds het Surprise-ei, maar vroeger hoorde daar ook het Frufoo toetje bij!

Er zat namelijk in het midden van de yoghurt een klein speeltje…

Frufoo
Via: Frufoo (cover)

6. Overheerlijk: 3 Musketiers

Er ging bijna niets boven die heerlijke karamel in chocolade. Je zat altijd onder als je een reep 3 Musketiers probeerde soldaat te maken. Zo moeilijk als de reep te eten was, zo lekker was deze…

3 musketiers verdwenen snoep
Via: 3 musketiers (cover)

Gelukkig is er goed nieuwe voor de liefhebbers van de 3 Musketiers. Een gelijkende variant is (vooral internationaal) nog steeds verkrijgbaar, namelijk de Curly Wurly!

Deze 6 snoep artikelen van vroeger zijn nu helaas verdwenen
Via: flickr.com | Evan p. Cordes, CC

Welk verdwenen snoep was jouw favoriet?

Welke van het hierboven genoemde verdwenen snoep was jouw favoriet? Of hebben we wellicht iets over het hoofd gezien?

Laat het weten in een reactie onderin!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Geboren begin jaren 80 en opgegroeid in de iconische jaren 90. Jeugdsentiment en nostalgie in de vorm van oude series, computerspelletjes, muziek (en nog veel meer) hebben me altijd al gefascineerd en opgevrolijkt. Precies dat mooie gevoel wilde ik nog beter toegankelijk maken voor iedereen en heb daarom Vroegert opgericht en voer hier vanaf het begin de hoofdredactie!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

156 gedachten over “Deze 6 snoep artikelen van vroeger zijn nu helaas verdwenen”

 1. Twee kleurenlollys Vb geel roze of geel met groen
  Cola lolly s met dat zure poeder en vroeger had je van die blikjes waar allemaal harde zuurtjes in zaten

  Beantwoorden
 2. De staven met 3 kleuren poeder knetter snoepjes ging je mond zeer van doen als je er teveel tegelijk nam bubbliscous kauwgom die puntige ijsjes met een kauwgombal aan de onderkant en ik mis Jamin

  Beantwoorden
 3. Ik Mevr Nowak mis de look O look snoepschelpen bij de Jan linders heel en heel erg, de snoepschelpen zijn en nu nog steeds mijn favoriete snoep, bijna nergens dan alleen jamin krijg je ze nog,. Ik vind dat ze van mij wel heel snel weer terug in de schappen van de supermarkten en snoepwinkels moeten komen, zijn mijn lievelings snoep en ik mis ze gewoon,.

  Beantwoorden
 4. Voor mij de limlolly bij Jamin en het zakje zwart-wit poeder wat zoet was met een dolfijn erop. En de ijsjes waar onderin een kauwgombal zat.

  Beantwoorden
 5. Ik mis de langwerpige ML (marple leaf) kauwgom. In geel, groen (granny Smith appelsmaak), roze en zwart (dropsmaak) en misschien ook in wit, dat kan ik mij niet meer herinneren. Wie herinnert zich deze lekkere kauwgom nog? Ik mocht ze kopen in de kantine van de speeltuin in Nijmegen (de Leemkuil) Gelukkig is de speeltuin er nog wel!

  Beantwoorden
 6. Appell-/ en sinasappelzuurtjes met zachte vulling, kauwgomlollies (vooral de rode waren lekker), gekleurde platronde schijfjes van eetpapier (zat er nu iets in?), zwart-witpoeder, zuur poeder, snoepfluitjes (zuurtjes)..

  Beantwoorden
 7. Ik weet niet hoe ze heten, maar het waren rozijnen of krenten in een gekleurd suikerlaagje. Leken een beetje op steentjes…. hmmm
  En jodenvet of borsthoning.. ook zo lekker!

  Beantwoorden
 8. Dracula lolly’s, pittige droplolly met een zwart met rode wikkel en uiteraard een Dracula afbeelding erop, nergens meer te vinden ☹️

  Beantwoorden
 9. Ik zoek me nog steeds wezenloos naar cola lolly’s met van dat poeder aan de binnenkant. Volgens mij was die poeder zuur en de verpakking groen maar dat weet ik dus niet meer zeker. In snoepwinkels en op internet nergens terug te vinden en niemand die ze kent.. vraag me soms af of ik t zelf verzonnen heb ?

  Beantwoorden
 10. De meeuwenflatsen, mierenzeikers en al dat andere snoep met geweldige namen…Ook altijd erg grappige reclame ervan. Kan niet meer in deze tijd denk ik…

  Beantwoorden
 11. vroeger als kind waren er oranje cubusjes met ananas smaak, geen idee hoe ze heetten. maar waren o zo lekker! elk apart verpakt in een draaiplastiekje met rode lettertjes op.

  Beantwoorden
 12. Ik werk in een winkel waar nog veel oud Hollands snoep verkrijgbaar is. Denk bv zelfs aan stroop soldaatjes en duimdrop. Maar bovenstaande snoep soorten bestaan idd niet meer. En zo jammer, trekdrop en schuimblokjes (die gele/roze vierkanten) gaan er ook helemaal uit.

  Beantwoorden
 13. In zo’n gekleurde kartonnen “meter” smalle verpakking waar een heel lang stuk kauwgom inzat. Het voelde inelkgeval als een meter maar dat kwam misschien omdat ik zelf klein was 🙂 Was er in roze, groen en blauw dacht ik..

  Beantwoorden
 14. Van die gekleurde langwerpige dunne lolly’s met suiker erop….
  kent iemand die nog?
  En zijn ze nog ergens te krijgen?

  En ik mis de ‘groene kruis drop’
  Gele wikkel met groen kruisje erop!
  Zoooo lekker, maar nergens meer te vinden 🙁

  Beantwoorden
 15. ik herinner mij van heel lang geleden een lange dunne reep van chocolade met een binnenkant van hard groengekleurd suiker met pepermuntsmaak. Weet iemand de naam nog?

  Beantwoorden
  • Om van te watertanden! Was dat niet een variant van de 3 musketiers? Gevlochten chocolade met inderdaad die groene mintsmaak. Begin jaren 70.

   Beantwoorden
 16. De Donald Duck kauwgom was heerlijk en die strip tof. Ik mis salmiakballen op een rij in plastic gehuld. Fireballs van vroeger, die waren heet. Het ijsje Prikkebeen, zo lekker. In Engeland had je het ijsje Funny Feet.

  Beantwoorden
 17. Langejan salmiak! En de kapitein koek waren echt mijn favoriet. De choco sigaretten zag ik afgelopen sinterklaas wel nog in de winkel liggen ?‍♀️

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Share to...