Strandvakantie als tiener: deze 12 dingen wisten je ouders ècht niet

Door

Willem Hamilton

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

strandvakantie-tiener-vroeger

Hilarisch.. De 12 kenmerken van Zon, Zee Strand of kunnen we beter zeggen Zuipen, Zoenen, Slapen… Wedden dat je ouders niet wisten wat jij allemaal ging doen tijdens jouw strandvakantie als tiener?

Je eerste tiener reis…

Eindelijk was het zomer… geen school meer en lekker zonder ouders op vakantie! Heerlijk! Weekje strandvakantie of zelfs meer aan de Costa Brava, Dorada, Blanca, Del Sol of noem maar op. Niks moet, alles mag.

Maar hoe ziet of zag deze vakantie er eigenlijk uit?

Strand cocktail spanje vakantie
Via: flickr.com | Mario T., CC

Wij zetten het even voor je op een rijtje en hebben de 12 meest kenmerkende elementen voor je geselecteerd! Ouders nu wegkijken (of denk zelf maar terug aan die supermooie tijd)!

Ging jij op strandvakantie als tiener? Hopelijk halen we enkele typerende herinneringen op aan jouw eerste strandvakantie vroeger. Welke zaken herken je of hebben we juist over het hoofd gezien?

Deel jouw tienervakantie herinneringen in een reactie onderin!

1. De busreis, start van een avontuur

Snel zorgen dat je een goede plek bemachtigt en beleefd zwaaien. De drank is koud verpakt, we kunnen! Natuurlijk is er altijd iets mis met die %*#@-bus, was de chauffeur irritant en heeft diegene achter jou ENORME zweet-/stinkpoten!

2004 SALOU ESPAGNE CARS SOLMAR TOURS BELGIQUE (2)
Via: flickr.com | michel tinnirello (embed)

2. Appartement… op de foto zag het er beter uit!

Heb je al slecht geslapen, moet je ook nog wachten tot je je appartement in kan… EINDELIJK kun je er heen en begrijp je nu langzaam waarom je reis ook alweer zo goedkoop was, maar BOEIUH, je bent er… op naar het strand! Het heet niet voor niets ‘strandvakantie’!

Apartement Salou vakantie tiener vroeger
Via: booking.com

3. Strraaaaaaanndd!!!!!

Hier ben je ‘echt’ voor gekomen! Gezellig druk, lekker heet, genoeg te doen! Iedere keer goed om je heen kijken waar die knappe gasten/chickies liggen en TOEVALLIG daar in de buurt een leeg plekje vinden voor jullie handdoeken!

Natuurlijk die bal NET iets te hard slaan of passen, zodat je hem daar moet halen!

Eerste gesprek is reeds op gang en natuurlijk volgt de hamvraag: “Maarruh… waar gaan jullie vanavond eigenlijk naartoe?” Laten we gewoon eerlijk zijn… voor het strand ben je helemaal niet gekomen!

https://youtu.be/-lbkmvaQrMA?t=654

4. Eten… super belangrijk op vakantie!

NOT!! Gewoon zo goedkoop, vet en snel mogelijk. Enige belangrijke: het moet een goede bodem zijn! Grote vreetschuur is prima, grappig als ze zelfs Nederlandse snacks hebben en anders wordt het gewoon McDonalds… NEXT!

Cheeseburger Salou vakantie tiener vroeger
Via: pixabay.com | skeeze, CC

5. Inzuipen… super belangrijk op vakantie!

Jazeker! Daarom na het eten nog even een supermarkt bezocht en allemaal drank ingeslagen voor een zeer belangrijke voorbereiding! Natuurlijk niet alleen bier of wijn, maar ook flessen sterk… en shotjes… het is per slot van rekening vakantie!

Tja en dan gewoon drinken, want je wil absoluut niet nuchter de stad in vanavond! De voorbereiding het liefst naast een zwembad en anders op je balkon; beetje lachen met je andere 100 medebewoners, die ook op het balkon zitten!

Weer indrinken, dit keer bij de jongens op het balkon … veel tequilla

Geplaatst door Jos Retera op Dinsdag 24 juli 2007

6. Get ready… here we go!

Voorbereiding klaar, je bent inmiddels goed aangeschoten en nadat de dames 10 kilo MAKE-UP en heren 10 liter DEO gespoten hebben, is het tijd om de stoute schoentjes aan te trekken! Even een eerste verkenning en kijken waar de juiste staptenten zijn voor later op de avond…

Gelukkig had je nog afgesproken met die dames/gasten op het strand, maar dat is pas om 23.30u, dus nog even drankje ergens doen. Wel mooi dat het ALTIJD happy hour is…

Shotjes drinken eerste strandvakantie als tiener vroeger herinneringen
Via: (capture)

Of je had natuurlijk deze in de aanbieding:

Flügel uitgaan middelbare school shotje bak
Via: FLUGEL INTERNATIONAL / youtube.com (capture) | eyelikemedia

7. Het leven van een propper gaat niet over rozen…

Ze staan er iedere avond! Iedereen kent ze ook nog van ‘Hete kussen uit Salou’ of ‘Costa!’. Goed gekleed, pakje flyers en natuurlijk super smile op hun gezicht: de PROPPER! Door de straten slenterend, vind je het echt prima om aangesproken te worden deze hete chick/gast!

Maar deze keer is het ècht anders… hij/zij is ècht geïnteresseerd in je!!! Misschien… vanavond… YEAH!!!!! Of je nu snel een drankje meedoet en de tweede voor de halve prijs krijgt… ehm… tja… OK! Wel jammer dat de propper toch ‘net’ niet meer mee ging… Boeiuh, om 23.30u afgesproken!

8. Even iets geks doen!

Je bent natuurlijk op vakantie om helemaal los te gaan. Dingen doen die je normaal niet zou doen… grenzen verleggen… de wereld en jezelf ontdekken… dingen doen die echt he-le-maal niemand ooit doet… en dus: EEN HENNATATTOO!!!!!

Deze media wordt niet getoond.

Klik op dit blok om ALLE externe media op Vroegert te tonen, door deze cookies te accepteren of bekijk onze voorwaarden onderin.

.

9. Op naar chemie! (maar welke?)

Inmiddels in de Snoepy’s aangekomen, heeft de alcohol al genoeg chemische reacties opgewekt, nu tijd voor die hormonen! Goed om je heen blijven kijken, zorgen dat je er cool blijft uitzien… HEEY!! Onze afspraak van het strand! Snel shotje met z’n allen… WOW ze zien er echt veel beter uit dan vanmiddag…

YEAH, dit wordt MOOI! Nòg een shotje!!!! Wel jammer dat maar ééntje van hun met onze vaste play(st)er gehooked is en de rest van hun de hele tijd met die andere groep zit te kletsen… Ach ja, dan trekken wij er ook maar op uit… Dit wordt GAAFFFFF!!!!

10a. Toppunt van de avond (variant ÉÉN)…

Na een paar verschillende kroegen en clubs te hebben gezien en kort met wat mensen gekletst te hebben, hebben jullie nu echt een mooie tent (of denk je natuurlijk door de drank)… prima muziek, lekker druk en staat ook een knap groepje ‘daarachter’!

WHAAAA… eentje kijkt je de hele tijd aan! Het zal toch niet?!

Weet je wat… EROP AF! “Hey, jij ook lekker op vakantie? Waar kom je vandaan?” (Jaja, je openingszinnen zijn in de loop van de tijd wat verbeterd…). Je bent aan de praat en voor je het echt doorhebt… rollen die tongen over en weer! BAM, GESCOORD!!

Gewoon rustig aan doen en kijken wat de avond verder in petto heeft…

Zoenen in de kroeg uitgaan kussen
Via: imgur.com

10b. Toppunt van de avond (variant TWEE)…

Na een paar verschillende kroegen en clubs te hebben gezien en kort met wat mensen gekletst te hebben, hebben jullie nu echt een mooie tent (of denk je natuurlijk door de drank)… prima muziek, lekker druk en staat ook een knap groepje ‘daarachter’! WHAAAA… eentje kijkt je de hele tijd aan! Het zal toch niet?! NEE, HET IS OOK NIET… hij/zij keek naar achterbuurman/-vrouw… *$&*#! Dan maar doordrinken!

Langzaam kom je niet meer zo goed uit je woorden en zijn je openingszinnen meer dwaze kreten… Dan maar doordrinken… totdat… oei, beetje duizelig… %&^*$… Morgen weer een dag!

Strandvakantie als tiener: deze 12 dingen wisten je ouders ècht niet
Via: Wikimedia Commons, Landii, CC

11. Aaaahhhhh… koppijn

Welke variant het ook is geworden, je hebt koppijn en gaat NOOOIT meer drinken! Even een burger ontbijten (zelfde als punt 4 is heel gebruikelijk) en HOP naar het strand… daar even je roes uitslapen om vervolgens weer bij punt 3. te beginnen… SUCCES!!!

Uitgaan dronken thuis vakantie
Via: depositphotos.com | piotr_marcinsk

12. Bericht naar het thuisfront

Vergeet je lieve ouders tussen het Zuipen en Zoenen door geen kaart te sturen met de boodschap dat alles goed gaat met hun kroost! “Het is hier erg mooi weer en we zijn veel op het strand!”

Strandvakantie als tiener: deze 12 dingen wisten je ouders ècht niet
Via: lostentertainment.org

Tja en voor je het weet ben je alweer ‘oud’…

Jouw strandvakantie-herinneringen?

Welke zaken herken uit jouw strandvakantie(s) als tiener? Zijn we wellicht nog een paar leuke typerende zaken vergeten? Laat het weten in een reactie onderin! Vergeet niet dit artikel te delen met je reisgenootjes van vroeger…

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Geboren begin jaren 80 en opgegroeid in de iconische jaren 90. Jeugdsentiment en nostalgie in de vorm van oude series, computerspelletjes, muziek (en nog veel meer) hebben me altijd al gefascineerd en opgevrolijkt. Precies dat mooie gevoel wilde ik nog beter toegankelijk maken voor iedereen en heb daarom Vroegert opgericht en voer hier vanaf het begin de hoofdredactie!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...