Via: pxhere.com | Pxhere.com, CCVia: flickr.com | Martijn van Exel, CCVia: pixabay.com | FelixMittermeier, CC

Misschien ligt het studentenleven al zo ver achter je dat het haast een ander leven lijkt. Of misschien zit je er momenteel nog midden in. Hoe dan ook: deze 12 herinneringen aan die eerste weken op kamers / kot ga je zeker herkennen!

Het studentenleven

Na jarenlang vastgebonden te zijn aan het strikte leven van de middelbare school, was het studentenleven een ware bevrijding. Wat een mooie tijd was dat toch! Je koos je eigen studie en ook al was het niet eenvoudig, je kreeg er wel voldoening van om iets te leren dat je écht interesseerde. En laten we eerlijk zijn: vooral de feestjes waren leuk.

Het lange uitslapen, kiezen wat je eet, nieuwe vrienden maken, lekker lang opblijven,… Die jaren op kamers / kot hebben je ontelbaar veel prachtige herinneringen opgeleverd. Al waren die eerste weken van zelfstandigheid ook wel pittig…

studentenleven
Via: flickr.com | Dan10things , CC

12 herinneringen aan je eerste weken op kamers / kot

Om alles even terug te halen, hebben we 12 typerende herinneringen op een rijtje gezet, die jou doen terugdenken van je leven als student op kamers (op kot). Wat is jouw meest bijgebleven herinnering of wat zijn we hier nog vergeten? Laat het weten in een reactie onderin!

1. Dat vreemde gevoel die eerste nacht

Het afscheid van je ouders op zich was al best raar. Werd je bij het station afgezet of brachten je ouders zoon- of dochterlief naar de nieuwe woonst? In ieder geval, de nacht spendeerde je er alleen. Helemaal alleen. In die grote stad waar je nog niemand kende! En dan de twijfel: zal ik aankloppen bij de andere mensen in het huis of niet?

Via: giphy.com

2. Frieten! Pizza!

De eerste weken van je studentenleven kreeg je weinig voedzaam binnen. Je leefde vooral op diepvriespizza, tosti’s, frieten, kebab, pasta pesto, witte bonen in tomatensaus. Ja hoor, de echte studentenkost.

Via: flickr.com | Wendelin Jacober, CC

3. De waarde van geld

Thuis verbleef je heerlijk in het all inclusive hotel Mama. Eenmaal op kamers / kot moet je opeens rondkomen met een beperkt budget. In de supermarkt krijg je opeens het besef van de waarde van geld. Vlees kost zo veel? Toiletpapier? Maandverband? En dan praten we nog niet over de prijs van een busabonnement! Ja, voor het eerst besef je: het studentenleven is duur. Tegen woensdag ben je door je weekbudget heen.

Via: giphy.com

4. Heerlijk uitslapen!

Tijdens de middelbare school moest je iedere dag op tijd uit je bed. Nu heb je soms pas in de namiddag les. Wat een paradijs! Je kan gewoon lekker lang uitslapen, en niemand die er wat van zegt.

Uitgaan dronken thuis vakantie
Via: depositphotos.com | piotr_marcinsk

5. Goede voornemens…

Je start je academiejaar met de beste voornemens: je zal naar iedere les gaan, ’s avonds de leerstof overlopen enzovoort. Na enkele weken zwakken die voornemens al af. Het is ’s morgens zo gemakkelijk nog even in bed te blijven liggen, ’s middags zo leuk om te blijven gamen…

Computer jaren 90 internet 90s etiquette
Via: flickr.com | Blake Patterson, CC

6. Openingsfeestjes

Je gaat naar alle openingsfuiven en cantussen, ook van de studentenverenigingen waar je niet bij hoort. In die eerste weken waren er altijd veel leuke uitgaansmomenten. Met de nodige katers tot gevolg…

Via: flickr.com | Rei Hardt, CC

Op de volgende pagina halen we nog meer herinneringen op aan die studententijd!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer