Studentenleven: 12 herinneringen aan op kamers / kot gaan

Door

Rosalie Van Hoof

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Misschien ligt het studentenleven al zo ver achter je dat het haast een ander leven lijkt. Of misschien zit je er momenteel nog midden in. Hoe dan ook: deze 12 herinneringen aan die eerste weken op kamers / kot ga je zeker herkennen!

Het studentenleven

Na jarenlang vastgebonden te zijn aan het strikte leven van de middelbare school, was het studentenleven een ware bevrijding. Wat een mooie tijd was dat toch! Je koos je eigen studie en ook al was het niet eenvoudig, je kreeg er wel voldoening van om iets te leren dat je écht interesseerde.

En laten we eerlijk zijn: vooral de feestjes waren leuk.

studentenleven
Via: flickr.com | Dan10things , CC

Het lange uitslapen, kiezen wat je eet, nieuwe vrienden maken, lekker lang opblijven,… Die jaren op kamers / kot hebben je ontelbaar veel prachtige herinneringen opgeleverd.

Al waren die eerste weken van zelfstandigheid ook wel pittig…

12 herinneringen aan je eerste weken op kamers / kot

Om alles even terug te halen, hebben we 12 typerende herinneringen op een rijtje gezet, die jou doen terugdenken van je leven als student op kamers (op kot).

Jouw studententijd? Welke van onderstaande herinneringen is jou het meeste bijgebleven aan je tijds als student of wat zijn we hier nog vergeten?

Laat het weten in een reactie onderin!

1. Dat vreemde gevoel die eerste nacht

Het afscheid van je ouders op zich was al best raar. Werd je bij het station afgezet of brachten je ouders zoon- of dochterlief naar de nieuwe woonst? In ieder geval, de nacht spendeerde je er alleen.

Helemaal alleen. In die grote stad waar je nog niemand kende! En dan de twijfel: zal ik aankloppen bij de andere mensen in het huis of niet?

Via: giphy.com

2. Frieten! Pizza!

De eerste weken van je studentenleven kreeg je weinig voedzaam binnen. Je leefde vooral op diepvriespizza, tosti’s, frieten, kebab, pasta pesto, witte bonen in tomatensaus. Ja hoor, de echte studentenkost.

Via: flickr.com | Wendelin Jacober, CC

3. De waarde van geld

Thuis verbleef je heerlijk in het all inclusive hotel Mama. Eenmaal op kamers / kot moet je opeens rondkomen met een beperkt budget. In de supermarkt krijg je opeens het besef van de waarde van geld.

Vlees kost zo veel? Toiletpapier? Maandverband? En dan praten we nog niet over de prijs van een busabonnement!

Ja, voor het eerst besef je: het studentenleven is duur. Tegen woensdag ben je door je weekbudget heen.

Via: giphy.com

4. Heerlijk uitslapen!

Tijdens de middelbare school moest je iedere dag op tijd uit je bed. Nu heb je soms pas in de namiddag les. Wat een paradijs! Je kan gewoon lekker lang uitslapen, en niemand die er wat van zegt.

Uitgaan dronken thuis vakantie
Via: depositphotos.com | piotr_marcinsk

5. Goede voornemens…

Je start je academiejaar met de beste voornemens: je zal naar iedere les gaan, ’s avonds de leerstof overlopen enzovoort. Na enkele weken zwakken die voornemens al af.

Het is ’s morgens zo gemakkelijk nog even in bed te blijven liggen, ’s middags zo leuk om te blijven gamen…

Computer jaren 90 internet 90s etiquette
Via: flickr.com | Blake Patterson, CC

6. Openingsfeestjes

Je gaat naar alle openingsfuiven en cantussen, ook van de studentenverenigingen waar je niet bij hoort. In die eerste weken waren er altijd veel leuke uitgaansmomenten. Met de nodige katers tot gevolg…

Via: flickr.com | Rei Hardt, CC

7. De Grote Universiteit

Zeker wie van een klein dorp komt, was tijdens die eerste weken op de universiteit erg onder de indruk. Die prachtige historische gebouwen, gigantische aula’s en intimiderende professoren.

In de grote hogeschool of universiteit keek jij de ogen uit. Het échte studentenleven.

Via: pixabay.com | Nikolay Georgiev, CC

8. Het niveau ligt toch wat hoger

Dat middelbare schooldiploma behaalde je misschien met je twee vingers in de neus, maar tijdens die eerste weken op kamers / kot besefte je al snel dat de universiteit of hoge school toch wat andere koek is. Dit besef drong helemaal door tijdens die eerste les statistiek…

Je hebt heel wat nachtjes doorgewerkt achter die bureau.

Via: pixabay.com | 27707, CC

9. Naar de boekhandel

De eerste paar weken van je hogere studie staan gelijk aan pure chaos: Je moet je weg vinden op een totaal nieuw online platform (dat, laten we eerlijk zijn, niet altijd even gebruiksvriendelijk is) én in een nog compleet onbekende stad. Veel vrienden heb je nog niet, dus je moet het zelf maar zien te redden.

Die boekenlijst moet je zien te verzamelen bij verschillende boekhandels (in België meestal de Acco). Eenmaal daar toegekomen, merk je enerzijds dat studieboeken super duur zijn (en de professoren er goed geld mee verdienen) en dat de meeste uitverkocht zijn. Je komt op de wachtlijst… Top service!

Via: pixabay.com | FelixMittermeier, CC

10. Je kamer = puinhoop

Er is niemand die zegt dat je moet opruimen, dus doe je het niet. Maar let wel op: er is een systeem in je rommel. Jij vindt alles terug (meestal dan toch).

Kamer broer zus rotzooi
Via: flickr.com | Luca Masters, CC

11. Keuzevakken kiezen op basis van het uur

Of op basis van de vrienden die ook dit vak kozen…

Via: flickr.com | Steven Saus, CC

12. Zo veel vuile was…

Op vrijdag keer je doodmoe én met kater terug naar huis. Je hele bagage vol vuile was. “Mamaaaaa”

Via: flickr.com | Martijn van Exel, CC

Jouw herinneringen?

Was jij ooit ook zo’n onzekere achttienjarige puber die opeens de vrijheid van het studentenleven kon proeven? Wat deed en dacht je toen? Laat het ons weten via een reactie onderin!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...