Ben je in een dorp opgegroeid, dan zul je hoogstwaarschijnlijk ook enkele van deze 16 herinneringen koesteren. Welke zaken komen jou nog bekend voor?
Opgroeien in een dorp…
De grote vraag is of stadsmensen deze zaken ook herkennen. Het leven in een dorp is nu eenmaal anders dan in de stad. Leuk om eens stil te staan bij zaken, die normaal voelen, maar vaak echt alleen in een dorp voorkomen…

Het gaat hier om 16 typische zaken die je waarschijnlijk bekend voorkomen als je bent opgegroeid in een dorp. Geniet mee van deze nostalgische dorp-zaken! Geef in de comments aan hoeveel jij nog herkent.
1. Binnenkomen? Via de open achterdeur!
Juist, de voordeur ging bijna nooit open en de achterdeur nooit dicht… 😉

2. Groeten hoorde erbij!
Kwam je 5 mensen tegen op weg naar de supermarkt… was het 5 keer groeten!

3. De middelbare school was UREN fietsen
Iedere ochtend weer hetzelfde liedje…

4. Zomerbaantje: helpen bij de boer of tuinder
Dat kon je gelukkig wel samen doen met jouw vrienden!
NWSBRF juli is onderweg met o.a.: #vakantiekracht, #WML, werken met #zzp en land- en tuinbouw #subsidie. pic.twitter.com/usMHk0u5Kd
— HAER Advies (@HAERbv) June 8, 2017
5. Je mocht de bus ECHT niet missen
Anders werd het weer een hele tijd wachten…

6. Helaas was je niet de enige…
Die ene bus ging namelijk langs alle omringende dorpen en iedereen wilde mee!
Gezellig met zn allen in de bus, hobbel de bobbel #blikseminslag #vollebus #vanLeeuwardennaarGroningen pic.twitter.com/6Rcc1NKfXu
— Sanne (@Sann3vD) June 5, 2014
7. Ons kent ons!
Je kende iedereen en iedereen was ook een zus van de neef van vriend van… En vaak hadden mensen ook herkenbare bijnamen. Zo kende iedereen ‘Dikke Andy’ of ‘De Lange’ in het dorp!

8. En natuurlijk de dorpsgek!
Vaak om gelachen, maar stiekem kreeg hij/zij altijd wel sympathie. Er zou eens een buitenstaander hem/haar lastigvallen of uitlachen… dan was het oorlog.

Wat dacht je van uitgaan? Lees verder op pagina 2!
De intocht van Sinterklaas was ook altijd leuk je ging in de deuropening staan en hoopte dat je wat kreeg van Piet (zus van een klasgenootje of of zo)
Of inderdaad een nieuwe tractor of zo heel het dorp kwam kijken.
Als je niet meer weet wat je aan het doen bent weten de andere het nog wel
Wij hadden in het dorp geen eens een bus, bij wind en weer fietsen…. kou, veel wind en regen en een regenpak daar kon je het meedoen…
Een buurtsuper was er ook niet… als er op zondag voetbal was dan kon je snoep halen..
Het café werd gesloten toen ik 14 was…
Er was wel een lagere school, maar die was zo klein dat er maar 3 lokalen en we kleuterschool was..
Voordat we naar de kermis gingen, moesten we natuurlijk voordrinken en dat was dan in de boet van één van de jongens in t dorp.
Ons huis zat vol kinderen blijven eten was normaal
Er was nooit geen buur in nood wij hielpen elkaar
En buurten werd een gewoonte nooit was je te veel
Dat je de naam van je dorp niet vertelt maar dan zegt dicht bij. Zo herkenbaar dat een oudere man mij vroeg specifiek waar dan. Toen ik het vertelde zei hij oja, ik zat als kind in de oorlog daar bij de hoofdmeester, dan val je wel even stil. De volgende dag mijn vader gebeld en die zei dat het waar was.
Eigenlijk allemaal herkenbaar!
En nummer 1 doe ik nog steeds. Hier gaat de voordeur ook nooit open. Kom gewoon achterom.
Het had ze voordelen maar ook nadelen in een dorp. Ik zou nooit in een stad willen wonen. Laat mij maar lekker knus en gezellig in een boeren dorpje wonen. Heerlijk!!!
In de gemeente kwam je soms de veldwachter tegen, die kende iedereen. Wist veel van wat er gebeurde en hij trad op als het nodig was, hij was de vrederechter.
Bij het landen of opstijgen van luchtballon kwamen veel dorpelingen op af.Kocht iemand een nieuwe tractor of wagen het deed de ronde in dorp.