De Sims levenslessen

Via: youtube.com (capture) | The Sims

8. Vriendschappen moet je onderhouden

Een relatie kan niet worden opgebouwd uit enkel ‘complimentjes geven’ en ‘roddelen’. Je moet de tijd nemen om met de ander te praten, elkaars interesses af te toetsen, te ontdekken wat voor persoonlijkheid hij of zij heeft.

Vriendschappen opbouwen kost tijd en energie en ze onderhouden evenzeer. Het is belangrijk om elkaar regelmatig eens te bellen en op te zoeken. Dit leerde je dankzij The Sims.

Via: flickr.com | Dave Winer, CC

9. Maar soms klikt het écht niet

Sommige mensen zijn te verschillend. Als het niet klikt, dan botst het. Dat heb je wel geleerd tijdens al die ruzies met vervelende mensen op The Sims. Een vriendschap of relatie kan je niet forceren.

Via: youtube.com (capture) | Cendrillon

10. Aliens are out there

Iedereen die zijn sims ’s nachts door een telescoop laat kijken, weet dat aliens echt zijn. Ze vliegen rond in ufo’s en bezwangeren mannen. It’s real.

Via: youtube.com (capture) | Amy Lee

11. ‘O jaa’ zorgt voor vuurwerk

O jaa! is in The Sims een verbloeming voor… je weet wel. Het gebeurt netjes in bed (of soms wel eens in de jacuzzi) en zorgt voor vuurwerk. Een andere erg belangrijke levensles is dat dit kan leiden tot een baby.

Via: youtube.com (capture) | SaraFan93

12. Ruim je rommel op

Wie niet opruimt, leeft al snel in een vuilnisbelt. En daar komt ongedierte van. Niet om vrolijk van te worden. Zo heb je geleerd te investeren in een afwasmachine, en weet je dankzij The Sims dat een poetshulp levens kan redden.

Via: giphy.com

13. Rep je op tijd naar het toilet

Als je moet, dan moet je. Wie niet op tijd op het toilet zit, krijgt een ongelukje. En zo een ongelukje is een traumatische ervaring. Het achtervolgt je voor de rest van je leven.

Via: youtube.com (capture) | Stacy Baker

14. Tijd gaat snel

Net zoals in het echte leven, vliegt de tijd in The Sims ook voorbij. Het ene moment ben je een schoolgaand kind dat zijn huiswerk in kleermakerszit op de grond maakt, en het volgende moment ben je oud en komt Magere Hein achter je aan. Het leven raast hoe dan ook voorbij. Neem dus je tijd voor wat jij leuk vindt.

Wat is jouw levensdoel en hoe bereik je het? Familie en vrienden kleuren je leven. Ze staan onaangekondigd aan je deur en bellen geregeld om te kijken hoe het met je gaat. Neem af en toe foto’s van mooie herinneringen en geniet van de rit!

Via: giphy.com

Welke levenslessen heb jij als kind opgestoken van het spelen van The Sims? Laat het ons weten in een reactie hieronder.

Lees ook:


Word nog vrolijker van nostalgie!

Ontvang meer positieve, leuke en exclusieve herinneringen aan vroeger! Laat je e-mailadres achter en we sturen ze direct (gratis) naar je inbox!

Volg ons ook op social media:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer