VRT omroepers

Via: VRT (capture)

7. Jo De Poorter

Hij begon als omroeper bij BRT in 1989 en was eigenlijk nauwelijks van het scherm weg te branden. De lijst met programma’s waarin hij te zien was, voor allerlei zenders, is bijna eindeloos: “Dinges”, “De rode loper”, “Kopspijkers”, “Liefde op het eerste gezicht”, “Café Corsari”, “Royalty” en ga zo maar door.

Wie in de jaren negentig de TV aan zette, zag al heel snel ergens het gezicht van deze presentator, journalist en auteur.

Via: VRT (capture)

Hoewel hij vandaag misschien iets minder zichtbaar is, treedt hij nog steeds op als commentator bij grote evenementen: bij herdenkingen, koninklijke begrafenissen en huwelijken is hij nog steeds de vertrouwde stem die het evenement van commentaar voorziet op de TV. Ook is hij nog actief als docent en media-coach.

8. Sabine De Vos

Deze slagers-dochter uit Lochristi verving Jo De Poorter bij BRTN in 1992 en deed dat tot in 2000. In 1998 werd de naam BRTN veranderd naar VRT. Minstens even bekend werd ze ongetwijfeld als presentatrice van “De Droomfabriek” en als gezicht van “Kom op tegen kanker”. Zoals veel van haar collega omroepers en omroepsters was ze ook te zien in “Vlaanderen Vakantieland”. 

In de jaren 2000 werd ze getroffen door de vreselijke ziekte kanker, waardoor ze van het scherm verdween. Deze gebeurtenis heeft haar gemotiveerd om een boek te schrijven. Sabine had van 2000 tot 2012 een politieke carrière in de gemeentepolitiek voor OpenVLD in Sint-Martens-Latem.

Via: VRT (capture)

9. Martine Prenen

Martine was te zien als omroepster bij TV1 van 1997 tot 2002, waar ze ook opdook in “Vlaanderen Vakantieland” en “De rode loper” (zoals veel van haar collega’s trouwens).

Via: VRT (capture)

Vandaag kan je Martine nog steeds op het scherm volgen, maar dan wel op je computerscherm: ze heeft namelijk een YouTube-kanaal over gezondheid en ecologisch leven. Ze is actief als happiness-coach en motivational speaker en schreef verschillende boeken.

10. Birgit Van Mol

Deze logopediste was omroepster van 1994 tot 1997, maar ik herinner mij vooral het programma “Personal upgrade” waar ze de presentatrice van was: een educatief programma over werken met de PC. Want dat was toen nog grotendeels zwarte magie en voor nerds zoals ik een lust voor het oog (ook zonder Birgit).

Via: VRT (capture)

Wie omroepster was voor een TV-zender, deed uiteraard ook ander presentatiewerk maar die trend zal intussen al wel duidelijk zijn. Birgit was te zien in onder andere “Herexamen” en “Royalty”, maar was zeer recent ook nog te zien als nieuwsanker bij VTM.

11. Rani De Conick

Deze goedlachse omroepster was in die functie op TV te zien van 1994 tot 1997, maar is vooral bekend van haar talloze andere verschijningen op de buis: “De Droomfabriek” (samen met Bart Peeters en Sabine De Vos),  “De drie wijzen”, “Dagelijkse kost”, “Waarde landgenoten”, “Hart voor mekaar”, “Mijn restaurant”, “Zeg eens euh”,… de lijst is ook voor haar te lang om op te noemen.

Dat dit bekende TV-gezicht altijd breed glimlachend te zien is, is trouwens niet toevallig maar een bewuste keuze. Ze verloor haar zus op veel te jonge leeftijd, maar die tragische gebeurtenis heeft ze gebruikt als motivatie om als positivo door het leven te gaan.

Wat er ook aan te zien is bij elke verschijning op het scherm. Daarvoor hoef je maar terug te gaan tot haar optreden als jurylid in “De slimste mens ter wereld” in 2020, waar haar schaterlach heel aanstekelijk werkte…

Via: VRT (capture)

12. Alexandra Potvin

In tegenstelling tot sommige van haar collega’s, was Alexandra heel wat minder actief op TV. Als omroepster was ze te zien van 1994 tot 2000, maar ik herinner mij vooral haar werk als presentatrice van “De sleutels van Fort Boyard”.

Dit was een avontuurlijk spelprogramma dat oorspronkelijk een Frans idee was en ook werd opgenomen voor de Franse westkust in La Rochelle.

Via: VRT (capture)

Alexandra was verder ook te zien in het muziekprogramma “Hitkracht” en te horen als stem bij Radio Donna. Vandaag is ze nog steeds te horen als radio-presentatrice bij Joe. Ze was enkele jaren de partner van zangeres Yasmine en later samen met Anke De Ridder (zus van  Sven De Ridder). 

Jouw favoriete VRT omroep(st)er

Heb jij nog leuke weetjes over deze VRT omroepers en omroepsters uit de jaren negentig of zijn we iemand vergeten?  Laat het dan zeker even weten in een reactie hieronder!

Lees ook:


Word nog vrolijker van nostalgie!

Ontvang meer positieve, leuke en exclusieve herinneringen aan vroeger! Laat je e-mailadres achter en we sturen ze direct (gratis) naar je inbox!

Volg ons ook op social media:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer